Ο Zarco έρχεται στα Μέγαρα για έναν αγώνα! ~UPDATE~

Συμμετοχή σε ελληνικό αγώνα για τον ταχύτερο της Γαλλίας!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/4/2018

Σε μία λαμπρή παρουσίαση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στην Ελληνική Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα το φετινό πρόγραμμα της εβδομάδας εκδηλώσεων για την Εθνική Εορτή της Γαλλίας στις 14 Ιουλίου, στα πλαίσια της οποίας ο καλύτερος Γάλλος αναβάτης αποδέχτηκε πρόσκληση για wildcart συμμετοχή σε ελληνικό αγώνα!

Ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα Jean Loup Kuhn-Delforge, άνοιξε το πρόγραμμα της παρουσίασης με μία ιστορική αναδρομή στους στενούς δεσμούς που ενώνουν τις δύο χώρες. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλές προσωπικότητες από τον πολιτικό, στρατιωτικό, οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό χώρο, όπου τους παρουσιάστηκαν το πλήθος εκδηλώσεων που θα διαδραματιστούν την εβδομάδα εκείνη, ωστόσο η ανακοίνωση της επίσκεψης του Zarco στο τέλος της παρουσίασης μπορεί για τους υπόλοιπους να πέρασε στα ψηλά, αλλά είναι το σημαντικότερο που θα γίνει εκείνη την εβδομάδα!

Στην ομιλία του, ο πρέσβης επαναβεβαίωσε τους ιστορικούς δεσμούς φιλίας που ενώνουν τις δυο χώρες. Υπενθυμίζοντας τα λόγια του Γάλλου Πρωθυπουργού που ήχησαν ιδιαίτερα στις συγκεκριμένες συνθήκες, τόνισε και ο ίδιος ότι «Η Ελλάδα, είναι η Ευρώπη!».

Κύκλοι της ελληνικής πρεσβείας της Γαλλίας, μας είπαν πως ο Johann Zarco είναι πλέον πρεσβευτής των Γαλλικών χρωμάτων κι αποδέχτηκε το αίτημα για επίσκεψη στην Ελλάδα με χαρά, καθώς έχει μάλιστα προγραμματίσει η χώρα μας να είναι ο σταθμός που θα κάνει μέσα στο καλοκαίρι για το μικρό διάλλειμα των GP. Στην εβδομάδα εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Γαλλικής Εθνικής Εορτής, και ταυτόχρονα της ανάδειξης της ελληνογαλλικής φιλίας, οι θεατρικές παραστάσεις, οι εκθέσεις έργων τέχνης και τα διάφορα δρώμενα, θα προσπαθούν να χωρέσουν σε ένα πλούσιο καθημερινό πρόγραμμα, όμως το ενδιαφέρον για εμάς είναι στο τέλος, με την συμμετοχή του Zarco στον επόμενο αγώνα που θα γίνει στα Μέγαρα, ως wildcart συμμετοχή! Αναμένουμε με αρκετή ανυπομονησία τον ταχύτερο Γάλλο στην ελληνική πίστα!

 

Update:

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε την Κυριακή 1 Απριλίου 2018, κι όσο κι αν θα θέλαμε να είναι αλήθεια, στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα εθιμοτυπικό άρθρο στα πλαίσια της Πρωταπριλιάς και με δεδομένο πως ήταν η ημέρα που το Παν. Πρωτ. Ταχύτητας έπαιρνε έναρξη στην πίστα των Μεγάρων. Οι μόνες αλήθειες είναι πως πράγματι η Γαλλία έχει εθνική εορτή στις 14 Ιουλίου, μονάχα που ο εορτασμός δεν κρατά μία ολόκληρη εβδομάδα και φυσικά ο Zarco δεν πρόκειται να έρθει στην Ελλάδα. Πόσο μάλλον για να τρέξει ενώ είναι σε εξέλιξη το MotoGP! Οι φωτογραφίες του άρθρου προέρχοναι από την Γαλλική Πρεσβεία και παλαιότερο εορτασμό της εθνικής τους γιορτής, ενώ πράγματι έχουμε ζητήσει από τον Zarco να έρθει στην Ελλάδα, σε πρόσφατη συνάντησή μας μαζί του:

 

Καλή Πρωταπριλιά 2018 σε όλους!

Kawasaki Motor Europe - Θύμα μεγάλης κυβερνοεπίθεσης από την ομάδα RansomHub

Κλάπηκαν 487 GB δεδομένων τα οποία εμφανίστηκαν στο Dark Web
Kawasaki Motor Europe cyber-attack
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/9/2024

Στις 5/9/24 η Kawasaki Motors Europe έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης από την ομάδα RansomHub, crackers της οποίας έκλεψαν από την “πράσινη” εταιρεία 487 GB δεδομένων, απειλώντας να τα δημοσιοποιήσουν στον “Σκοτεινό Ιστό”, αν η ιαπωνική εταρεία δεν πλήρωνε λύτρα. Όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος, η KME δεν πλήρωσε, και η RansomHub έδωσε στη δημοσιότητα τα δεδομένα που είχε υποκλέψει από την εταιρεία.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο “Σκοτεινός Ιστός” αποτελεί την περιοχή του διαδικτύου που χρησιμοποιείται για παντός είδους έκνομες ενέργειες και είναι προσβάσιμος μόνο μέσω του προγράμματος TOR.

Για την επίθεση, η Kawasaki Motor Europe εξέδωσε ανακοίνωση, όπου αναφέρει τα εξής: “Στις αρχές Σεπτεμβρίου, η Kawasaki Motors Europe, (KME) δέχτηκε κυβερνοεπίθεση, η οποία, αν και δεν ήταν επιτυχής, είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή απομόνωση των διακομιστών της εταιρείας μέχρι να ξεκινήσει αργότερα την ίδια ημέρα ένα στρατηγικό σχέδιο ανάκαμψης. Η KME και τα υποκαταστήματά της στη χώρα λειτουργούν μεγάλο αριθμό διακομιστών και, προληπτικά, αποφασίστηκε να απομονωθεί ο καθένας και να τεθεί σε εφαρμογή μια διαδικασία εκκαθάρισης με την οποία ελέγχονται όλα τα δεδομένα και εντοπίζεται και αντιμετωπίζεται κάθε ύποπτο υλικό. Το τμήμα πληροφορικής της ΚΜΕ, το προσωπικό πληροφορικής των υποκαταστημάτων της καθώς και εξωτερικοί σύμβουλοι ασφάλειας στον κυβερνοχώρο πέρασαν την επόμενη εβδομάδα απομονώνοντας και ελέγχοντας όλους τους διακομιστές και αποκαθιστώντας τη διασυνδεσιμότητά τους. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, πάνω από το 90% της λειτουργικότητας των διακομιστών είχε αποκατασταθεί και, παρά την ανάγκη να διασφαλιστεί ότι κάθε διακομιστής ήταν απαλλαγμένος από μη εξουσιοδοτημένες πληροφορίες, η κανονική λειτουργία είχε επανέλθει όσον αφορά τους αντιπροσώπους, τη διοίκηση των επιχειρήσεων και τους τρίτους προμηθευτές, όπως οι εταιρείες logistics.”

Μπορεί η KME να δηλώνει πως η επίθεση “δεν ήταν επιτυχής” όμως site κυβερνοασφάλειας έχουν διαφορετική άποψη, αναφέροντας πως στα εκτεθειμένα αρχεία της KME που βρήκαν τον δρόμο τους προς τον “Σκοτεινό Ιστό” περιλαμβάνονται κρίσιμα επιχειρηματικά έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων οικονομικών πληροφοριών, τραπεζικών αρχείων, στοιχείων αντιπροσωπείας και εσωτερικών επικοινωνιών. Επίσης, διέρρευσαν κατάλογοι, λίστες αντιπροσώπων, όροι συναλλαγών, κ.α.

Ετικέτες