Hells Angels – Συνελήφθη ολόκληρο το παράρτημα του Bakersfield της Καλιφόρνια!

Με κατηγορίες μεταξύ άλλων για απαγωγή, ληστεία, βιαιοπραγίες και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση
motomagHells Angels – Συνελήφθη ολόκληρο το παράρτημα του Bakersfield της Καλιφόρνια
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

28/6/2024

Ένα ολόκληρο παράρτημα της διαβόητης μοτοσυκλετιστικής λέσχης Hells Angels συνέλαβε η αστυνομία του Bakersfield της Καλιφόρνια, με κατηγορίες μεταξύ άλλων αυτές της απαγωγής, της ληστείας και της επίθεσης κατά ατόμων, ενώ σύμφωνα με τις αρχές στο στόχαστρο βρίσκονται δύο ακόμη άτομα φιλικά προσκείμενης συμμορίας μοτοσυκλετιστών, η οποία έπαιρνε διαταγές από τη μεγαλύτερη σε αριθμό και ισχυρότερη λέσχη.

Ολόκληρο το παράρτημα του Bakersfield συνελλήφθη την Πέμπτη, από το Γραφείο του Σερίφη της πολιτείας Kern, ο οποίος εκτέλεσε συνολικά 8 εντάλματα έρευνας. Πέντε εκ των συλληφθέντων ανήκουν στο παράρτημα των Hells Angels στο Bakersfield, συμπεριλαμβανομένων προέδρου και του αντιπροέδρου της λέσχης. Οι άλλοι δύο ανήκουν στην μικρότερη σε ισχύ μοτοσυκλετιστική συμμορία, Sons of Hell, η οποία παίρνει διαταγές από τους “HAMC”, ένα διαφορετικό όνομα των “Αγγέλων της Κολάσεως”.

Hells Angels – Συνελήφθη ολόκληρο το παράρτημα του Bakersfield της Καλιφόρνια

Όλοι οι ύποπτοι κατηγορούνται για απαγωγή, ληστεία πρώτου βαθμού, απειλές, παράνομη κράτηση, επίθεση με πυροβόλο όπλο, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, συνομωσία για διάπραξη έκνομων πράξεων, εκφοβισμό μαρτύρων και θυμάτων και για κακοποίηση ηλικιωμένων. Κατά την διάρκεια των ερευνών, οι αρχές εντόπισαν 25 πυροβόλα όπλα, αδιευκρίνιστο αριθμό πυρομαχικών και γεμιστήρων και σύνεργα που σχετίζονται με δράση συμμορίας. Σε φωτογραφίες που ανάρτησε το τμήμα του Σερίφη του Kern, φαίνονται ορισμένα από τα ευρήματα, μαζί με γιλέκα που έχουν πάνω τους τα διακριτικά των Hells Angels, αλλά και σύνεργα από άλλα παραρτήματα από διαφορετικές περιοχές των Η.Π.Α.

Hells Angels – Συνελήφθη ολόκληρο το παράρτημα του Bakersfield της Καλιφόρνια

Για την επιτυχία της επιχείρησης που έλαβε χώρα τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, συνεργάστηκαν με το γραφείο του σερίφη, τόσο η υπηρεσία ATF (Alcohol, Tobacco, Firearms), όσο και η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων της Καλιφόρνια. Από τους υπόπτους που αναγνωρίστηκαν, ο John Vaughn, 37 ετών, κρατούνταν ήδη από τις αρχές για άλλες κατηγορίες, χωρίς να διευκρινίζεται τι ακριβώς αφορούν.

Hells Angels – Συνελήφθη ολόκληρο το παράρτημα του Bakersfield της Καλιφόρνια

Οι υπόλοιποι συλληφθέντες είναι οι Ricardo Alvarez, 42 ετών, Armando Villasenor, 55 ετών, Joseph Soto, 57 ετών, Joseph Soto Jr., 33 ετών, Joshua Zavala, 31 ετών και John Seeger, 57 ετών. Όλοι τους είναι κάτοικοι του Bakersfield, μίας τοποθεσίας περίπου 182 χιλιόμετρα μακριά από το Los Angeles. Σύμφωνα με τις αρχές, οι Seeger και Vaughn είναι οι δύο που ανήκουν στους Sons of Hell, ενώ οι υπόλοιποι πέντε είναι ενεργά μέλη του παραρτήματος των Hells Angels του Bakersfield. Οι συλληφθέντες έχουν περιοριστεί στο γραφείο του σερίφη, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Hells Angels – Συνελήφθη ολόκληρο το παράρτημα του Bakersfield της Καλιφόρνια

Η Καλιφόρνια αποτελεί κατεξοχήν ένα από τα προπύργια των Hells Angels, αριθμώντας αυτή τη στιγμή πάνω από 300 συνολικά μέλη, σε ολόκληρη την πολιτεία που το 1948 αποτέλεσε τον τόπο ίδρυσης της μοτοσυκλετιστικής λέσχης από τον βετεράνο του Β’ Π.Π., Otto Friedli. Τα χρόνια πέρασαν, με τους “Αγγέλους της Κολάσεως” να απαριθμούν πλέον πάνω από 6.000 μέλη, που ανήκουν σε 467 παραρτήματα και 59 χώρες, με τους “Red & White” να είναι αυτή την στιγμή την ισχυρότερη και πιο μεγάλη σε απόλυτους αριθμούς παράνομη λέσχη μοτοσυκλετιστών.

Hells Angels – Συνελήφθη ολόκληρο το παράρτημα του Bakersfield της Καλιφόρνια

 

Ετικέτες

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 5η Πανελλήνια Συνάντηση V-Strom Greek Riders

75 μοτοσυκλέτες συγκεντρώθηκαν στον Βόλο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ενώ πραγματοποιήθηκαν εκδρομές στο βουνό των Κενταύρων
motomag Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 5η Πανελλήνια Συνάντηση V-Strom Greek Riders
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

1/7/2024

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με επίκεντρο τον Βόλο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 5η Πανελλήνια Συνάντηση V-Strom Greek Riders.

Περισσότεροι από 110 συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν στον Βόλο την Παρασκευή 21 Ιουνίου για να λάβουν μέρος στη Πανελλήνια Συνάντηση των V-Strom Greek Riders. Το πρωινό της Κυριακής 75 μοτοσυκλέτες ξεκίνησαν από τον Βόλο για να κάνουν τον γύρο του Πηλίου.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 5η Πανελλήνια Συνάντηση V-Strom Greek Riders

Στην εκδήλωση όλα κύλησαν ομαλά ενώ υπήρχαν πλοηγοί και “σκούπες” οι οποίοι συνεργάστηκαν άψογα με όλους τους συμμετέχοντες. Όλοι όσοι βρέθηκαν στην 5η Πανελλήνια Συνάντηση V-Strom Greek Riders ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 5η Πανελλήνια Συνάντηση V-Strom Greek Riders