Ένα Yamaha R1 με... κέλυφος, από το Βέλγιο [VIDEO]

Ακόμη μία τρελή ιδέα για να “νικήσει” κάποιος τη βροχή
motomag Ένα Yamaha R1 με κέλυφος από το Βέλγιο [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

27/6/2024

Πριν λίγο διάστημα είχατε διαβάσει για την οροφή μοτοσυκλέτας από την Sepal Shields η οποία δεν κέρδισε και ιδιαίτερα το εμπορικό κοινό καθώς η κατασκευή της δημιουργούσε αρκετά προβλήματα κατά την οδήγηση στη βροχή. Τώρα μία νέα ιδιοκατασκευή από έναν Βέλγο έρχεται στο προσκήνιο με την συγκεκριμένη μάλλον να έχει την ίδια κατάληξη.

Κατά καιρούς έχουμε δει αρκετές προσπάθειες τόσο από κατασκευαστές μοτοσυκλετών για να λύσουν το πρόβλημα της οδήγησης στη βροχή όσο και από εταιρείες οι οποίες θέλουν να βγάλουν ένα προϊόν το οποίο θα σαρώσει την αγορά, ωστόσο το αποτέλεσμα δεν τους δικαιώνει το αντίθετο μάλιστα.

Ένα Yamaha R1 με κέλυφος από το Βέλγιο [VIDEO]

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το σκούτερ C1 της BMW το οποίο είχε σταθερή οροφή και ζώνες ασφαλείας με ειδικό κλωβό για να οδηγείται χωρίς κράνος, αυτό το φιλόδοξο σχέδιο της γερμανικής εταιρείας ενώ είχε ένα σημαντικό βαθμό εξέλιξης ώστε να είναι το πρώτο του είδους που θα πρωταγωνιστήσει τελικά δεν είχε την εμπορική απήχηση που περίμεναν οι Βαυαροί.

Από εκεί και έπειτα είδαμε περισσότερες ιδέες και προτάσεις οι οποίες είχαν να κάνουν με οροφές μοτοσυκλετών οι οποίες όμως σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσαν να “κλέψουν” την πρωτιά από τα αδιάβροχα που τόσα χρόνια αποτελούν την καλύτερη και συμφέρουσα λύση για οδήγηση στη βροχή. Στην Ασία οι λύσεις αυτές σε μικρά σκούτερ είναι πιο διαδομένες και υπάρχουν εταιρείες που κατασκευάζουν κιτ μετατροπής για σχεδόν όλες τις μάρκες της τοπικής αγοράς, ωστόσο ούτε εκεί έχει κερδιθεί η μάχη έναντι των αδιάβροχών.

Ένα Yamaha R1 με κέλυφος από το Βέλγιο [VIDEO]

Την προηγούμενη εβδομάδα όμως, ένας μοτοσυκλετιστής από το Βέλγιο εμφανίστηκε με ένα Yamaha R1 με οροφή τύπου κέλυφος κερδίζοντας γρήγορα την προσοχή. Η διαφορά είναι πως πλέον δέχεται περισσότερες παραγγελίες από εκείνο που περίμενε κανείς αρχικά. Η συγκεκριμένη κατασκευή εκτείνετε από το εμπρός φαίρινγκ της μοτοσυκλέτας έως το πίσω μέρος εκεί που είναι η σέλα του συνεπιβάτη, ενώ στην κορυφή του κελύφους βλέπουμε πως ο Βέλγος έχει τοποθετήσει και φώτα για να γίνεται ακόμη καλύτερα ορατός. Για να ανέβει στη σέλα του R1 ο αναβάτης θα χρειαστεί να σηκώσει το κέλυφος προς τα πάνω και στη συνέχεια θα μπορέσει να το κλείσει ξανά προς τα κάτω.

Ωστόσο η συγκεκριμένη ιδιοκατασκευή δεν καλύπτει όλο σώμα του αναβάτη καθώς από το καλάμι και κάτω δεν υπάρχει κάποια προστασία. Στην προσπάθεια του να βελτιώσει την αεροδυναμική αντίσταση ο Βέλγος “κατασκευαστής” έδωσε όσο πιο αεροδυναμικό σχήμα γινόταν και ισχυρίζεται πως είναι μία εξαιρετικά ευέλικτη λύση. Ο χρόνος θα δείξει σύντομα αν εκείνοι που δέχονται να οδηγήσουν μία μοτοσυκλέτα με οροφή, θα ξεχωρίσουν την συγκεκριμένη λύση έναντι όσο έχουμε δει έως τώρα.

 

Ετικέτες

Suzuki V-Strom 800 DE - Παρθενική και επιτυχημένη εμφάνιση στο Hellas Rally 2024

Η πορεία του ειδικά προετοιμασμένου V-Strom 800 DE, στα χέρια του αναβάτη του, Πάνου Κακολύρη
motomagSuzuki V-Strom 800 DE – Παρθενική εμφάνιση στο Hellas Rally 2024
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

28/6/2024

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Suzuki βρέθηκε για πρώτη φορά στο Hellas Rally Raid, με τον Πάνο Κακολύρη καβάλα σε ένα ελαφρώς τροποποιημένο V-Strom 800 DE, καθώς στόχος της ομάδας ήταν η μοτοσυκλέτα να μείνει όσο πιο κοντά στην εργοστασιακή της μορφή γίνεται, ώστε να δοκιμαστεί αν αντέχει στις σκληροτράχηλες συνθήκες ενός αγώνα ράλι.

Κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας δοκιμασίας, υπήρξαν σκέλη στα οποία αναβάτης και μοτοσυκλέτα συνεργάστηκαν εξαιρετικά, τερματίζοντας στην πρώτη δεκάδα γενικής και την πρώτη τριάδα της κατηγορίας του. Παρ’ όλ’ αυτά, η περιπέτεια του Hellas Rally Raid 2024 συνοδεύτηκε από ατυχία, με την ομάδα να καλείται να αποδείξει την ετοιμότητα και την ψυχραιμία της, στα προβλήματα που προέκυψαν στην πορεία.

Suzuki V-Strom 800 DE – Παρθενική εμφάνιση στο Hellas Rally 2024

Το τελικό αποτέλεσμα έφερε την δικαίωση για την ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε., τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο της Suzuki στην Ελλάδα, αλλά και την ομάδα που στήθηκε για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του Hellas Rally Raid 2024. Ο στόχος επετεύχθη, με το V-Strom 800 DE και τον Πάνο Κακολύρη να φτάνουν μέχρι τον τερματισμό.

Η μοναδική αυτή εμπειρία γέμισε την ομάδα της Suzuki που ταξίδεψε μέχρι την Ιτέα, με εικόνες, εμπειρίες και αναμνήσεις. Όπως σε κάθε περιπέτεια, έτσι κι εδώ η αγωνία κράτησε το χέρι του ενθουσιασμού, περπατώντας μαζί μέσα στα κακοτράχαλα μονοπάτια του ορεινού όγκου της Στερεάς Ελλάδας και βορείου τμήματος της Πελοποννήσου.

Στο κανάλι στο YouTube της Suzuki Moto Greece μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία της ομάδας, καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα. Ταυτόχρονα, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε μέσα από τον φακό τους ανθρώπους που συνέβαλαν σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα.

Ετικέτες