Ένα ρεύμα μόνο η Εθνική Οδός και μόνο για ΙΧ και ελαφρά φορτηγά

Παραμένουν τα προβλήματα στην σύνδεση Βορρά – Νότου της χώρας
Ένα ρεύμα μόνο η Εθνική Οδός και μόνο για ΙΧ και ελαφρά φορτηγά
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

15/9/2023

Ανοίγει με προβλήματα η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης καθώς μόνο το ένα ρεύμα δίνεται σε κυκλοφορία σε ένα μεγάλο τμήμα καθώς η στάθμη των υδάτων παραμένει υψηλή.

Αύριο Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει και η είσπραξη διοδίων για τα αντίστοιχα οχήματα στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», στα διόδια της Εγνατίας οδού μεταξύ Θεσσαλονίκης και διασταύρωσης με Ιονία Οδό και κατά μήκος της Ιονίας Οδού που είχε ανασταλεί καθώς δεν υπήρχε άλλος τρόπος μετακίνησης στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Καμία έκπληξη, μόνο θλίψη πως από την ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών δεν γίνεται καμία απολύτως αναφορά στις μοτοσυκλέτες. Βέβαια η φράση «αποκλειστικά για Ι.Χ. αυτοκίνητα και οχήματα βάρους έως 3,5 τόνους» δεν αφήνει περιθώριο παρερμηνείας. Απλά αναρωτιέται κανείς μήπως και ξέχασαν τις μοτοσυκλέτες όπως άλλωστε πάντα κάνουν στο Υπουργείου Μεταφορών, σαν να μην έχουν μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις ανά κάτοικο στην Ευρώπη. Ή τουλάχιστον μία εξήγηση για την απαγόρευσή τους μαζί με τα βαρέα οχήματα από την στιγμή που δεν τίθεται θέμα αυξημένης ολισθηρότητας ή άλλων εμποδίων στο ρεύμα που ανοίγει.

Αξιωματικός του τοπικού τμήματος τροχαίας που δεν θέλει να κατονομαστεί δήλωσε πως δεν έχει κάποια οδηγία να απαγορεύσει την διέλευση των μοτοσυκλετών από το συγκεκριμένο σημείο.

Σε κάθε περίπτωση συνίσταται η προσοχή στο συγκεκριμένο τμήμα και ελπίζουμε σύντομα τα πράγματα για ολόκληρη την περιοχή να εξελιχθούν πολύ καλύτερα.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών:

«Αποκαθίσταται, σήμερα, Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου και από τις 17:00, η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, μετά την έγκριση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών της σχετικής εισήγησης από την Αυτοκινητόδρομος «Αιγαίο Α.Ε.».

Η κυκλοφορία θα διεξάγεται από την αριστερή λωρίδα και στις δύο κατευθύνσεις αποκλειστικά για Ι.Χ. αυτοκίνητα και οχήματα βάρους έως 3,5 τόνων. Μετά την πλήρη αποχώρηση των υδάτων από τα πρανή του Αυτοκινητοδρόμου και σχετική επιθεώρηση θα δοθεί σε κυκλοφορία και για βαρέα οχήματα.

Εξαιρούνται του περιορισμού τα οχήματα της Πολιτικής Προστασίας, τα κρατικά οχήματα κάθε κατηγορίας τα οποία παρέχουν υπηρεσίες στις πληγείσες περιοχές καθώς και οχήματα άνω των 3,5 τόνων, τα οποία χρησιμοποιούνται για την αποκομιδή και μεταφορά νεκρών ζώων.

Αίρεται, αύριο, Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου και από τις 6:00 π.μ. η εντολή παύσης είσπραξης διοδίων στα οχήματα έως 3,5 τόνων, στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», στα διόδια της Εγνατίας οδού μεταξύ Θεσσαλονίκης και διασταύρωσης με Ιονία Οδό και κατά μήκος της Ιονίας Οδού (ανεξαρτήτως κατευθύνσεως)

Για τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων, ορίζεται παράταση 48 ωρών στην εντολή μη είσπραξης διοδίων στους ανωτέρω δρόμους.

Επιπλέον, ορίζεται παράταση 48 ωρών, έως τις 6:00 π.μ. της Δευτέρας 18 Σεπτεμβρίου, στην εντολή για παύση είσπραξης διοδίων στον αυτοκινητόδρομο Ε65 και στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου από Νίκαια έως Μαλιακό Κόλπο (συμπεριλαμβανομένων και των πλευρικών διοδίων στην εν λόγω περιοχή του αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου).

Σημειώνεται, ότι οι παραχωρησιούχοι οφείλουν να τηρήσουν αρχείο με αναλυτική καταγραφή των διελεύσεων. Το κόστος θα αναλάβει το Δημόσιο, δυνάμει των Συμβάσεων Παραχώρησης, ενώ θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση εάν απαιτηθεί τυχόν παράταση του έκτακτου αυτού μέτρου.»

AJP PR7 - Σε τιμή προσφοράς, 1.000 ευρώ φθηνότερη από πριν

Η Adventure - Rally μοτοσυκλέτα της πορτογαλικής εταιρείας τώρα πιο προσιτή
AJP PR7 σε τιμή προσφοράς
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/9/2024

Η αντιπροσωπεία της AJP στην Ελλάδα, ανακοινώνει νέα τιμή προσφοράς για την Adventure - Rally μοτοσυκλέτα PR7, η οποία διατίθεται σε τιμή φθηνότερη κατά 1.000 ευρώ σε σχέση με πριν, με την προσφορά να ισχύει μόνο για τον Σεπτέμβριο του 2024.

Έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, αποκτήστε την AJP PR7 με 11.500 ευρώ, σε μια ενδιαφέρουσα προσφορά για τους φίλους των ράλι.

Η διαθεσιμότητα είναι πολύ περιορισμένη, ενώ για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την αντιπροσωπεία στην Λ. Φιλαδελφείας 161, Αχαρνές (Έξοδος 7 Αττικής Οδού) και στο τηλέφωνο 2105540640.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την AJP PR7, δείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες