Αγωνιζόμενος 97 ετών: Νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ γηραιότερου αναβάτη [VIDEO]

Κατέρριψε το Παγκόσμιο Ρεκόρ, σε αγώνα που συμμετείχαν γιος και εγγονή!
Αγωνιζόμενος 97 ετών: Νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ γηραιότερου αναβάτη [VIDEO]
Από το

motomag

18/9/2023

Ο Νεοζηλανδός, Leslie Harris, έσπασε το ρεκόρ του γηραιότερου αγωνιζόμενου με την συμμετοχή του στο 43οClassic Motorcycle Festival στην πίστα Pukekohe Park Raceway, στην περιοχή του Auckland της Νέας Ζηλανδίας, σε ηλικία 97 ετών και 344 ημερών!

To Classic Motorcycle Festival διεξάγεται στο Pukekohe από την New Zealand Classic Motorcycle Racing Register (NZCMRR), συγκεντρώνοντας θαυμαστές των κλασσικών και vintage μοτοσυκλετών. Φέτος η 43η έκδοση του συγκεκριμένου θεσμού ήταν και η τελευταία που θα διεξαχθεί στο Pukekohe Park Raceway, καθώς ο νέος ιδιοκτήτης της πίστας έχει άλλα σχέδια γι’ αυτήν.

Κύριο χαρακτηριστικό της εκδήλωσης είναι ο αγώνας, όπου ο Leslie Harris διαγωνίστηκε με μία BSA Bantam 175 κυβικών, στην κατηγορία Regularity, σπάζοντας το ρεκόρ του γηραιότερου αγωνιζόμενου, σε ηλικία 97 και 344 ημερών, τρεις μόλις εβδομάδες πριν κλείσει τα 98 του χρόνια! Στην συγκεκριμένη κατηγορία, που στόχος είναι να έχεις το πιο σταθερό γυρολόγιο και όχι τον ταχύτερο γύρο, συμμετείχαν μαζί του ο 64 ετών γιός του, Rod, και η 21 ετών εγγονή του, Olivia.

Αγωνιζόμενος 97 ετών: Νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ γηραιότερου αναβάτη [VIDEO]
Περήφανη οικογένεια που συμμετέχει σε αγώνα με τρεις γενιές ταυτόχρονα

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το 2019, ο Leslie Harris είχε κατορθώσει να κερδίσει τον συγκεκριμένο αγώνα, σε ηλικία… 93 ετών! Έκτοτε, όμως, δεν κατάφερε να ξανασυμμετάσχει, καθώς το 2020, όπου επρόκειτο να υπερασπιστεί τον τίτλο του, ένα ατύχημα στα προκριματικά του στέρησε την δυνατότητα αυτή. Προσπαθώντας να ανέβει στην μοτοσυκλέτα του στα pits, αυτή έπεσε από το αγωνιστικό στάντ με αποτέλεσμα να σπάσει 6 πλευρά του. Στην συνέχεια, υπεβλήθη σε χειρουργείο για τον γοφό του, ενώ οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας Covid του στέρησαν την ευκαιρία να συμμετάσχει τα επόμενα δύο χρόνια. Φέτος το πλήρωμα του χρόνου ήρθε δίχως άλλα εμπόδια, ενώ ήταν η πρώτη φορά που έτρεξε μαζί με μέλη της οικογένειάς του.
 

Αγωνιζόμενος 97 ετών: Νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ γηραιότερου αναβάτη [VIDEO]
ο τερματισμός της Olivia

Μάλιστα, ο Leslie, κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση, με τον κατά 29 χρόνια νεότερο γιό του στην 8η. Η εγγονή του, Olivia, η οποία συμμετείχε για πρώτη φορά στον θεσμό, τερμάτισε στην 21η θέση.

Ο πρώτος αγώνας του Leslie ήταν 70 χρόνια πριν, το μακρινό 1953. Έκτοτε δεν έχει σταματήσει, ενώ περνά τον ελεύθερο χρόνο του προετοιμάζοντας την BSA του για να συμμετάσχει σε όποια εκδήλωση μπορεί. Όπως δηλώνει μάλιστα ο ίδιος, ανυπομονεί για το 44ο Classic Festival, που θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο του 2024 στην πίστα Manfeild Circuit Chris Amon στο Feilding της Νέας Ζηλανδίας.

Το ρεκόρ του έχει πιστοποιηθεί από τα Ρεκόρ Quinness και του ευχόμαστε να το ξεπεράσει πολλές φορές ακόμη.

Μία έμπνευση για όλους μας, αντιπροσωπεύοντας επάξια το ρητό “Δεν σταματάς να καβαλάς επειδή γερνάς, αλλά γερνάς επειδή σταματάς να καβαλάς”.

Αγωνιζόμενος 97 ετών: Νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ γηραιότερου αναβάτη [VIDEO]

Αγωνιζόμενος 97 ετών: Νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ γηραιότερου αναβάτη [VIDEO]

 

Ο αγώνας μπορεί να έγινε πριν από έξι μήνες, όμως μόλις πριν από λίγο πιστοποιήθηκε το ρεκόρ! Δείτε τα στιγμιότυπα από την συμμετοχή της απίστευτης οικογένειας:

AJP PR7 - Σε τιμή προσφοράς, 1.000 ευρώ φθηνότερη από πριν

Η Adventure - Rally μοτοσυκλέτα της πορτογαλικής εταιρείας τώρα πιο προσιτή
AJP PR7 σε τιμή προσφοράς
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/9/2024

Η αντιπροσωπεία της AJP στην Ελλάδα, ανακοινώνει νέα τιμή προσφοράς για την Adventure - Rally μοτοσυκλέτα PR7, η οποία διατίθεται σε τιμή φθηνότερη κατά 1.000 ευρώ σε σχέση με πριν, με την προσφορά να ισχύει μόνο για τον Σεπτέμβριο του 2024.

Έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, αποκτήστε την AJP PR7 με 11.500 ευρώ, σε μια ενδιαφέρουσα προσφορά για τους φίλους των ράλι.

Η διαθεσιμότητα είναι πολύ περιορισμένη, ενώ για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την αντιπροσωπεία στην Λ. Φιλαδελφείας 161, Αχαρνές (Έξοδος 7 Αττικής Οδού) και στο τηλέφωνο 2105540640.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την AJP PR7, δείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες