ΑΑΔΕ - Ηλεκτρονικές διασταυρώσεις ανά 6μηνο για ανασφάλιστα, ΚΤΕΟ, και τέλη κυκλοφορίας

Έως 10.000 ευρώ τα πρόστιμα - Ελπίζουμε αυτή τη φορά οι εξαγγελίες να εφαρμοστούν
motomag ΑΑΔΕ – Έρχονται βαριές καμπάνες για τα ανασφάλιστα οχήματα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

10/7/2024

Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ μπαίνουν μέσω ενός νέου συστήματος περίπου 500.000 ανασφάλιστα οχήματα τα οποία έχουν απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας και δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ. Δυστυχώς αυτή είναι η πολλοστή φορά που ακούμε για ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, όμως επειδή η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, ευχόμαστε τώρα οι εξαγγελίες επιτέλους να εφαρμοστούν.

Στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης δημιουργείται ένας κεντρικός μηχανισμός που θα παρέχει άμεσα στην ΑΑΔΕ και στο υπουργείο Μεταφορών τις πληροφορίες για τα παράνομα οχήματα και τους οδηγούς προκειμένου να τους επιβάλλονται τα νέα και αυξημένα πρόστιμα. Ταυτόχρονα η εφορία θα "σκανάρει" ανά εξάμηνο για ανασφάλιστα οχήματα, ΚΤΕΟ και τέλη κυκλοφορίας.

Το πρόγραμμα αυτό θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους εφοριακούς για να ελέγχουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων και να διαπιστώσουν αν οι οδηγοί είναι ασφαλισμένοι, αν έχουν πληρώσει τα Τέλη Κυκλοφορίας και αν κάποιο όχημα θα έπρεπε, κανονικά, να βρίσκεται σε ακινησία. Ο νέος μηχανισμός της ΓΓΠΣ και το ειδικό λογισμικό θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο, ενώ οι πρώτες “κρούσεις” θα γίνουν τον ερχόμενο Οκτώβριο. Όταν θα εντοπίζονται οχήματα δηλωμένα σε ακινησία θα ακολουθούν πρόστιμα της τάξης έως 10.000 ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής θα φτάνουν μέχρι και την αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του επικεφαλής της ΑΑΔΕ οι ηλεκτρονικοί έλεγχοι θα διενεργούνται μια φορά ανά ημερολογιακό εξάμηνο και οι παραβάτες θα έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμα:

  • Από 250 έως και 500 ευρώ αν το όχημα εντοπίζεται ανασφάλιστο. Συγκεκριμένα, ο νόμος προβλέπει πρόστιμο 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και 250 ευρώ για τα δίκυκλα
  • Ισόποσα των τελών κυκλοφορίας (συν τα ετήσια τέλη) στην περίπτωση ανασφάλιστων οχημάτων, αν διαπιστώνεται οφειλή τελών κυκλοφορίας ενός τουλάχιστον έτους 400 ευρώ αν το όχημα δεν έχει υποβληθεί σε περιοδικό έλεγχο Κέντρου Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων
  • Σε περίπτωση υποτροπής, τα πρόστιμα θα διπλασιάζονται και αφαιρούνται η άδεια κυκλοφορίας και οι κρατικές πινακίδες του οχήματος. Επιστρέφονται μόνο με την προσκόμιση του σχετικού συμβολαίου ασφάλισης ή του ισχύοντος δελτίου τεχνικού ελέγχου του οχήματος ή της βεβαίωσης περί μη οφειλής των τελών κυκλοφορίας, κατά περίπτωση, και της απόδειξης καταβολής του προστίμου.

Καλά όλα τα παραπάνω, αλλά επειδή τα έχουμε ακούσει ξανά πολλές -πάρα πολλές- φορές, κρατάμε μικρό καλάθι, μέχρι να τα δούμε να εφαρμόζονται.

Ετικέτες

AJP PR7 - Σε τιμή προσφοράς, 1.000 ευρώ φθηνότερη από πριν

Η Adventure - Rally μοτοσυκλέτα της πορτογαλικής εταιρείας τώρα πιο προσιτή
AJP PR7 σε τιμή προσφοράς
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/9/2024

Η αντιπροσωπεία της AJP στην Ελλάδα, ανακοινώνει νέα τιμή προσφοράς για την Adventure - Rally μοτοσυκλέτα PR7, η οποία διατίθεται σε τιμή φθηνότερη κατά 1.000 ευρώ σε σχέση με πριν, με την προσφορά να ισχύει μόνο για τον Σεπτέμβριο του 2024.

Έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, αποκτήστε την AJP PR7 με 11.500 ευρώ, σε μια ενδιαφέρουσα προσφορά για τους φίλους των ράλι.

Η διαθεσιμότητα είναι πολύ περιορισμένη, ενώ για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την αντιπροσωπεία στην Λ. Φιλαδελφείας 161, Αχαρνές (Έξοδος 7 Αττικής Οδού) και στο τηλέφωνο 2105540640.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την AJP PR7, δείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες