1η Καλοκαιρινή Συνάντηση Μοτοσυκλετιστών της ΕΛΜΟΤΟ - Επιτυχημένο restart στον πολύπαθο θεσμό της Πανελλήνιας

Και πρώτο μπρα ντε φερ με την ΜΟΤΟΕ που διοργάνωσε την δική της συνάντηση στο νησί της Νάξου τις ίδιες ημέρες
Καλοκαιρινή συνάντηση ΕΛΜΟΤΟ
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/6/2024

Περίπου 2.000 αναβάτες μοτοσυκλέτας κατέκλυσαν τον παραθαλάσσιο οικοσιμό Στόμιο Λάρισας για την 1η Καλοκαιρινή Συνάντηση Μοτοσυκλετιστών της Ελληνικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας που έγινε μεταξύ 20-24 Ιουνίου 2024, κάνοντας ένα ελπιδοφόρο restart στον ταλαίπωρο θεσμό της Πανελλήνιας.

Η πρώτη Πανελλήνια Συνάντηση Μοτοσυκλετιστών έλαβε χώρα το 1982 στην Ιτέα, με λίγες συμμετοχές, για να φτάσει αργότερα να μετρά αρκετές χιλιάδες μοτοσυκλετιστές στην ετήσια διεξαγωγή της. Δυστυχώς όμως, τα τελευταία χρόνια η εκδήλωση μαστιζόταν από δυσάρεστα γεγονότα, από αναβάτες που ερχόταν για να καταστρέψουν θορυβωδώς λάστιχα, μοτέρ και μοτοσυκλέτες, κάνοντας ατελείωτα burnout, σούζες κ.α., με αποτέλεσμα να θρηνήσουμε ακόμα και νεκρούς! Η διάθεση να αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής της Πανελλήνιας υπήρχε, όμως τελικά αυτή η διάθεση φαίνεται να μετουσιώνεται σε πράξη μέσω της ΕΛΜΟΤΟ και όχι της ΜΟΤΟΕ.

Καλοκαιρινή συνάντηση ΕΛΜΟΤΟ

Η Καλοκαιρινή Συνάντηση Μοτοσυκλετιστών της ΕΛΜΟΤΟ ήταν και το πρώτο πραγματικό μπρα-ντε-φερ με την ΜΟΤΟΕ, καθώς η τελευταία διεξήγαγε στις ίδιες ημερομηνίες την 42η Πανελλήνια Συνάντηση Μοτοσυκλετιστών, στη Νάξο, όπου οι συμμετοχές ήταν ελάχιστες, τουλάχιστον 10 φορές κάτω από εκείνες της ΕΛΜΟΤΟ.

Καλοκαιρινή συνάντηση ΕΛΜΟΤΟ

Χίλιες διακόσιες ήταν οι μοτοσυκλέτες που δήλωσαν συμμετοχή στο Στόμιο, ενώ στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ακόμα 600 μοτοσυκλέτες, χωρίς να έχουν δηλώσει συμμετοχή, και αρκετοί από τους ντόπιους που ήρθαν με τα παιδιά τους και επισκέφθηκαν την Καλοκαιρινή Συνάντηση, για να χαρούν με ασφάλεια μια εκδήλωση που άλλες χρονιές τρομοκρατούσε τους κατοίκους των περιοχών όπου διεξαγόταν. Εντυπωσιακή ήταν και η συμμετοχή λεσχών από όλη την Ελλάδα, αλλά και η προσέλευση μοτοσυκλετιστών ακόμα και από απομακρυσμένα νησιά.

Καλοκαιρινή συνάντηση ΕΛΜΟΤΟ

Το 2023 η νεοϊδρυθείσα ΕΛΜΟΤΟ είχε δώσει τα πρώτα θετικά στοιχεία όσον αφορά στον τρόπο που αντιλαμβάνεται τις συναντήσεις μοτοσυκλετιστών, διεξάγοντας την 1η Χειμερινή Συνάντηση Μοτοσυκλετιστών που διεξήχθη στα Λουτρά Πόζαρ από 1 έως 3 Δεκεμβρίου. Μάλιστα η τοποθεσία δεν ήταν τυχαία, καθώς στόχο είχε να σβήσει τα κακώς κείμενα που δημιουργήθηκαν κατά την 35η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσυκλετιστών η οποία είχε διεξαχθεί το 2016 στο ίδιο σημείο, από την ΜΟΤΟΕ...

Καλοκαιρινή συνάντηση ΕΛΜΟΤΟ

Θυμίζουμε πως η παραπάνω Χειμερινή Συνάντηση Μοτοσυκλετιστών ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία με περισσότερες από 400 μοτοσυκλέτες από όλη την επικράτεια να δίνουν το παρών. Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν εκδρομές, σεμινάρια για αναρτήσεις και ελαστικά, pool party, μουσικές εκδηλώσεις, κληρώσεις δώρων, κ.α.

Καλοκαιρινή συνάντηση ΕΛΜΟΤΟ

Στην Καλοκαιρινή Συνάντηση Μοτοσυκλετιστών, η ΕΛΜΟΤΟ έκανε το επόμενο βήμα στη διοργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων, καταφέρνοντας να ελέγξει σχεδόν ολοκληρωτικά τους “κάγκουρες”, οι οποίοι ναι μεν βρέθηκαν και σε αυτή την εκδήλωση, ήταν όμως μονοψήφια παρέα, κάνοντας ελάχιστα έκτροπα έξω από μαγαζί ενάμισι χιλιόμετρα μακριά από το κάμπινγκ της εκδήλωσης. Αξίζει να σημειωθεί πως η ίδια η ΕΛΜΟΤΟ ήταν εκείνη που κάλεσε την Τροχαία για το μεμονωμένο αυτό γεγονός, το οποίο έτσι έληξε άμεσα.

Καλοκαιρινή συνάντηση ΕΛΜΟΤΟ

Στην εκδήλωση εκτός από το κοινό συμμετείχε και η Γκοργκόλης Α.Ε., διοργανώνοντας test-ride των μοτοσυκλετών των KOVE & QJMOTOR, με τα 800X Pro & 450 Rally της πρώτης και το SVT650X της δεύτερης, αλλά και η Extra Products Tassoulis με σεμινάριο για τη λειτουργία των αναρτήσεων, η Pyschogios Racing Team με τον Ανδρέα Ψυχογυιό που έχει συμμετοχές στο ManxGP στο Isle of Man, η Moto Market αλλά και η εταιρεία ηλεκτρικών μοτοσυκλετών Zero.

Καλοκαιρινή συνάντηση ΕΛΜΟΤΟ

Όπως και στη συνάντηση στα Λουτρά Πόζαρ έτσι και στο Στόμιο οι εκδηλώσεις ήταν πολλές, από οργανωμένες βόλτες με μοτοσυκλέτα, μουσικές συναυλίες, σεμινάρια, καλλιστεία custom μοτοσυκλετών, κ.α. Την Κυριακή έγινε και μοτό-πορεία στα Τέμπη, όπου πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο για τα θύματα της τραγωδίας της 28ης Φεβρουαρίου 2023, όπου στη σύγκρουση δυο αμαξοστοιχιών έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 85.

Καλοκαιρινή συνάντηση ΕΛΜΟΤΟ

Και μόνο ως επιτυχία μπορεί κανείς να θεωρήσει το γεγονός πως με τη λήξη της Καλοκαιρινής Συνάντησης Μοτοσυκλετιστών, όλοι οι παρευρισκόμενοι -συμμετέχοντες, εταιρείες και ντόπιοι- αποχώρησαν ευχαριστημένοι και… αρτιμελείς.

Καλοκαιρινή συνάντηση ΕΛΜΟΤΟ

Συγχαρητήρια στην ΕΛΜΟΤΟ, που μας δίνει ξανά ελπίδες για την ενσωμάτωση των αναβατών μοτοσυκλέτας στην κοινωνική συνείδηση με τον πλέον υγιή τρόπο.

Suzuki V-Strom 800 DE - Παρθενική και επιτυχημένη εμφάνιση στο Hellas Rally 2024

Η πορεία του ειδικά προετοιμασμένου V-Strom 800 DE, στα χέρια του αναβάτη του, Πάνου Κακολύρη
motomagSuzuki V-Strom 800 DE – Παρθενική εμφάνιση στο Hellas Rally 2024
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

28/6/2024

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Suzuki βρέθηκε για πρώτη φορά στο Hellas Rally Raid, με τον Πάνο Κακολύρη καβάλα σε ένα ελαφρώς τροποποιημένο V-Strom 800 DE, καθώς στόχος της ομάδας ήταν η μοτοσυκλέτα να μείνει όσο πιο κοντά στην εργοστασιακή της μορφή γίνεται, ώστε να δοκιμαστεί αν αντέχει στις σκληροτράχηλες συνθήκες ενός αγώνα ράλι.

Κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας δοκιμασίας, υπήρξαν σκέλη στα οποία αναβάτης και μοτοσυκλέτα συνεργάστηκαν εξαιρετικά, τερματίζοντας στην πρώτη δεκάδα γενικής και την πρώτη τριάδα της κατηγορίας του. Παρ’ όλ’ αυτά, η περιπέτεια του Hellas Rally Raid 2024 συνοδεύτηκε από ατυχία, με την ομάδα να καλείται να αποδείξει την ετοιμότητα και την ψυχραιμία της, στα προβλήματα που προέκυψαν στην πορεία.

Suzuki V-Strom 800 DE – Παρθενική εμφάνιση στο Hellas Rally 2024

Το τελικό αποτέλεσμα έφερε την δικαίωση για την ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε., τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο της Suzuki στην Ελλάδα, αλλά και την ομάδα που στήθηκε για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του Hellas Rally Raid 2024. Ο στόχος επετεύχθη, με το V-Strom 800 DE και τον Πάνο Κακολύρη να φτάνουν μέχρι τον τερματισμό.

Η μοναδική αυτή εμπειρία γέμισε την ομάδα της Suzuki που ταξίδεψε μέχρι την Ιτέα, με εικόνες, εμπειρίες και αναμνήσεις. Όπως σε κάθε περιπέτεια, έτσι κι εδώ η αγωνία κράτησε το χέρι του ενθουσιασμού, περπατώντας μαζί μέσα στα κακοτράχαλα μονοπάτια του ορεινού όγκου της Στερεάς Ελλάδας και βορείου τμήματος της Πελοποννήσου.

Στο κανάλι στο YouTube της Suzuki Moto Greece μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία της ομάδας, καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα. Ταυτόχρονα, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε μέσα από τον φακό τους ανθρώπους που συνέβαλαν σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα.

Ετικέτες