Jonny Walker - Εργοστασιακός αναβάτης enduro της Triumph για το 2025!

Με Διευθυντή Ομάδας τον θρύλο του αθλήματος Paul Edmondson
Jonny Walker - Paul Edmondson - Triumph
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

18/9/2024

Όχι, ο Jonny Walker δεν θα επιστρέψει στην εγκατάσταση κουφωμάτων όπως είχε δηλώσει μετά τη λήξη της συνεργασίας του με την Beta, αφού υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την Triumph Racing Enduro Team -ταμάμ τους έκατσε, Βρετανός αναβάτης με βρετανική μοτοσυκλέτα- , ενώ λίγες ημέρες προηγουμένως είχε ανακοινωθεί και ο νέος Manager της ομάδας, που θα είναι ο θρύλος του Enduro, -Βρετανός κι αυτός- Paul Edmondson. Rule Britannia!

Ο Jonny Walker θα αγωνιστεί για το 2025 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM SuperEnduro, καθώς και σε ορισμένους αγώνες Hard Enduro και EnduroGP. Παράλληλα θα συμμετάσχει ως wildcard αναβάτης στο AMA EnduroCross 2025. Κάπου εδώ εμείς αναρωτιόμαστε αν θα έχει καθόλου ελεύθερο χρόνο ο 33χρονος Βρετανός ή αν θα ζει όλη τη χρονιά πάνω στη σέλα της TF 250…

Έχοντας τερματίσει τρεις φορές στη δεύτερη θέση του SuperEnduro, στόχος του Walker είναι φυσικά ο τίτλος, αν και μένει να δούμε σε τι επίπεδο βρίσκεται η TF 250, και φυσικά ο ανταγωνισμός.

Jonny Walker - Paul Edmondson - Triumph

Ο Walker, που έχει βάσεις στο trial και 15+ χρόνια συμμετοχών σε αγώνες Enduro, έχει κερδίσει τρεις φορές το Red Bull Erzbergrodeo, και έχει πολλές νίκες SuperEnduro στο ενεργητικό του.

Το ντεμπούτο του Βρετανού με την Triumph θα γίνει στο Indoor Enduro of Champions στο Newcastle της Βρετανίας στις 5/10, πριν ξεκινήσει η σεζόν του SuperEnduro 2025.

Jonny Walker - Paul Edmondson - Triumph

Όσον αφορά στον Edmondson, ο Team Manager της Triumph έχει 4 Παγκόσμιους Τίτλους Enduro στο ενεργητικό του και αρκετές εμφανίσεις στο ISDE με την Εθνική Ομάδα της Βρετανίας (στο τελευταίο του ISDE το 2012 πήρε το 18ο χρυσό του μετάλιο!), ενώ είχε αργότερα επιτυχίες και με την ομάδα του, Fast Eddy Racing στο EnduroGP. Τα τελευταία χρόνια ο Edmondson συνεργαζόταν στενά με την Triumph σε μια ποικιλία από project, συμπεριλαμβανομένης και της εξέλιξης της TF 250-X. Παράλληλα είχε δουλέψει ως stunt-double στην ταινία του James Bond, No Time to Die, οδηγώντας θεαματικά μοτοσυκλέτες της βρετανικής εταιρείας.

Ετικέτες

EnduroGP 2024 - Πρωταθλητής EnduroGP / Enduro1 ο Josep Garcia της KTM

Ο Brad Freeman τον τίτλο της E3 και η Mireia Badia της Rieju στέφθηκε Πρωταθλήτρια Γυναικών
EnduroGP 2024 - Οι Πρωταθλητές
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

17/9/2024

Στον τελευταίο γύρο του EnduroGP 2024, στη Brioude στη Γαλλίας, ο Josep Garcia της KTM ανακηρύχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής Endurogp / Enduro1, ενώ στο Πρωτάθλημα Γυναικών, ο τίτλος πήγε στη Mireia Badia της Rieju, αμφότεροι οι Πρωταθλητές με καταγωγή από την Ισπανία.

Ο αναβάτης-φαινόμενο της Red Bull KTM Factory Racing, Josep Garcia πήρε τους τίτλους τόσο του EnduroGP όσο και της κατηγορίας Enduro1, καβάλα στην KTM 250 EXC-F. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που o Garcia πήρε τίτλο γενικής, ενώ ο Brad Freeman πήρε τον δέκατο (!) τίτλο του στην E3 με τη μοτοσυκλέτα της Beta, και η Mireia Badia κυριάρχησε στις γυναίκες με Rieju. Τέλος στην κατηγορία Enduro Junior νικητής ήταν ο Max Ahlin της KTM.

Όσον αφορά στον Garcia, παρά το μεγάλο του ταλέντο οι τίτλοι του 2024 δεν ήρθαν… χαλαρά, αλλά μετά από μεγάλες μάχες μέχρι τον τελευταίο γύρο, μέχρι να επικρατήσει με 247 βαθμούς έναντι 223 του δεύτερου Steve Holcombe της Honda και επίσης 223 του τρίτου Andrea Verona της GASGAS.

Στην Enduro1 ο Garcia τελείωσε το 2024 με 262 βαθμούς, έναντι 256 του δεύτερου Steve Holcombe της Honda, και 198 του τρίτου Zach Pichon της Sherco.

Στην Enduro2 τιτλούχος ήταν ο Andrea Verona της GASGAS με 277 βαθμούς, με δεύτερο τον Samuele Bernandini της Honda με 198 βαθμούς και τρίτο τον Nathan Watson της Beta με 182 βαθμούς.

Στην Enduro3, ο Brad Freeman της Beta πήρε τον τίτλο με 255 βαθμούς, έναντι 210 του δεύτερου Hamish Macdonald με Sherco και 199 του τρίτου Matteo Cavallo με ΤΜ.

Στις γυναίκες η Mireia Badia της Rieju πήρε το Πρωτάθλημα με 179 βαθμούς, έναντι 147 της δεύτερης Rachel Gutish της Sherco και 145 της τρίτης Rosie Rowett με Rieju.

Ετικέτες