MV Agusta Enduro Veloce - VIDEO παρουσίαση της τρικύλινδρης με τον καλύτερο ήχο

Μόλις ήρθε στην Ελλάδα
MV Agusta Enduro Veloce - VIDEO παρουσίαση της τρικύλινδρης με τον καλύτερο ήχο
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

23/7/2024

Η MV Agusta Enduro Veloce μόλις ήρθε στην Ελλάδα και το κοινό την υποδέχτηκε πριν λίγες ημέρες με μία μεγαλοπρεπή εκδήλωση, μαζί με την ειδική και ιδιαίτερα ακριβή έκδοση, την LXP Orioli.

Σε αναμονή της δοκιμής της σε ελληνικό έδαφος, η παρουσίασή της από τους δρόμους της Σαρδηνίας όπου την οδηγήσαμε διεξοδικά, σε ένα χορταστικό νέο VIDEO του MOTO:

Παρακολουθείστε την παρουσίασή της:

 

Δοκιμή Thrust Motor DSR 150 LC ABS+TCS: Έσο έτοιµος

Oλοκληρωµένη πρόταση στα 150 κ.εκ.
δοκιμη thrust motor dsr150
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

10/8/2024

Κάποια scooter µπαίνουν ξαφνικά στη ζωή σου εκεί που δεν το περιµένεις και σου κάνουν την καθηµερινότητα πιο εύκολη χωρίς να ζητούν πολλά ή να κοστίζουν πολλά, όπως το DSR 150 της Thrust Motor που χωρίς µεγάλα λόγια πετάει µε αξιώσεις το γάντι στους αντιπάλους του.

Στις µέρες µας στην κατηγορία των scooter των 150 κ.εκ. υπάρχει πληθώρα επιλογών. Από εκεί και έπειτα ξεκινά η εσωτερική αναζήτηση για το τι χρειάζεται ο καθένας στην καθηµερινότητα του, και το πιο σηµαντικό, πόσα χρήµατα θέλει να δαπανήσει. Εκεί µπαίνει στην εξίσωση το DSR 150 της δοκιµής µας. Η Thrust Motor τα τελευταία χρόνια έχει µπει για τα καλά στη µοτοσυκλετιστική ζωή µας, παρουσιάζοντας ενδιαφέροντα µοντέλα ειδικά στην κατηγορία των scooter. Ένα από αυτά είναι και το DSR 150 το οποίο έρχεται να µπει σφήνα στον ανταγωνισµό και από ότι φαίνεται έχει όλα τα εχέγγυα για να πετύχει τους στόχους του.

δοκιμη thrust motor dsr150

Αντικρίζοντας το από κοντά διαπιστώνεις πως το DSR 150 είναι πιο όµορφο από ότι στις φωτογραφίες. Σε αυτό βοηθά και το µατ-γκρι χρώµα το οποίο αναµφίβολα σε κερδίζει. Το µπροστινό τµήµα του scooter είναι το δυνατό του σηµείο, µε τους LED προβολείς σε συνδυασµό µε τα φώτα ηµέρας να σχηµατίζουν ένα ιδιαίτερο σχήµα. Στο πίσω µέρος εντυπωσιάζει το φωτιστικό σώµα το οποίο είναι σαν να έχει... φωλιάσει µέσα στο scooter.

Εύσηµα αξίζουν και για το µεσαίο τµήµα του DSR 150 το οποίο είναι άρτια κατασκευασµένο και φιλοξενεί την ποδιά αλλά και τα µαρσπιέ του συνεπιβάτη, τα οποία είναι αναδιπλούµενα. Στα θετικά στοιχεία του scooter περιλαµβάνονται η φιµέ ζελατίνα που προστατεύει ικανοποιητικά τον αναβάτη, ενώ µας έκανε εντύπωση και η LCD οθόνη της οποίας η φωτεινότητα ρυθµίζεται εύκολα µε έναν διακόπτη που βρίσκεται εκεί που θα συναντούσαµε σε άλλες µοτοσυκλέτες τον διακόπτη για τη µεγάλη σκάλα των φώτων. Το τιµόνι βρίσκεται σε σωστή θέση, οπότε δεν υπάρχει πρόβληµα µε τα γόνατα του αναβάτη, κάτι που συναντάµε συχνά-πυκνά σε άλλα scooter µε αυτές τις διαστάσεις. Κάτω από αυτό υπάρχει γάντζος για να κρεµάσεις κάποια τσάντα ενώ στα δεξιά υπάρχει ντουλαπάκι το οποίο µπορεί να χωρέσει αρκετά αντικείµενα -εµείς χωρέσαµε δύο µπουκάλια νερού του µισού λίτρου.

Πολύ καλή είναι η ποιότητα και των υπόλοιπων διακοπτών, µε τον περιστροφικό διακόπτη να χρειάζεται λίγη εκµάθηση µέχρι να τον συνηθίσεις. Περιστρέφοντας τον, ανοίγει η σέλα, κάτω από την οποία υπάρχει χώρος για ένα jet κράνος και κάποια άλλα µικροαντικείµενα. Στο τελείωµα της σέλας υπάρχουν δύο µεγάλες χειρολαβές οι οποίες προσφέρουν στον συνεπιβάτη περαιτέρω ασφάλεια. Το ύψος της σέλας του DSR 150 βρίσκεται στα χαµηλά 770 χλστ., µεγάλο ατού, καθώς µπορείς να πατήσεις εύκολα τα πόδια σου στο έδαφος ανεξαρτήτως του ύψους σου.

Στην αστική ζούγκλα της Αττικής χαµογελάς µέσα από το κράνος σου, αφού το DSR 150 κινείται σαν αίλουρος και τίποτα δεν µπορεί να το σταµατήσει. Το τιµόνι κόβει αρκετά οπότε µε άνεση θα κάνεις ελιγµούς ώστε να βρεθείς πιο µπροστά στο φανάρι, ενώ τα 146,5 κιλά που ζυγίζει το scooter δεν θα σε απασχολήσουν ούτε µία στιγµή. Αλλάζεις κατεύθυνση άµεσα και χωρίς κόπο ενώ δεν θα συναντήσεις κανένα πρόβληµα κατά την διήθηση καθώς οι καθρέφτες δεν πρόκειται να έρθουν σε επαφή µε αυτούς των αυτοκινήτων.

δοκιμη thrust motor dsr150

Σύµµαχος εντός των αστικών τειχών

Γράφοντας περισσότερα χιλιόµετρα µε το DSR 150 συνειδητοποιείς πως ο τετράχρονος µονοκύλινδρος, υγρόψυκτος, διβάλβιδος κινητήρας χωρητικότητας 149,6 κ.εκ. και απόδοσης 14,7 ίππων τα πάει περίφηµα. Είναι αθόρυβος, χωρίς ενοχλητικούς κραδασµούς και το βασικό στοιχείο είναι πολύ οικονοµικός. Κατά την οδήγηση ανεβάζει χιλιόµετρα γραµµικά χωρίς κοµπιάσµατα ενώ µε λίγη υποµονή θα µπορέσετε να δείτε την τελική ταχύτητα του DSR 150 η οποία είναι αρκετή ακόµα και για κίνηση σε δρόµους ταχείας κυκλοφορίας, ενώ περιορίζεται µε τον κόφτη στις 9.600 σ.α.λ. Η αλήθεια είναι πως όσοι αγοράζουν scooter της συγκεκριµένης κατηγορίας δεν ενδιαφέρονται για τις τελικές ή για το αν στην κατηφόρα τα χιλιόµετρα θα αυξηθούν ώστε να το µεταφέρουν στους φίλους τους στην καφετέρια, καθώς ο µόνος στόχος δεν είναι άλλος από την πρακτικότητα.

δοκιμη thrust motor dsr150

Η ζελατίνα όπως είπαµε βοηθά στην προστασία από τον αέρα, ενώ και το αφρώδες της σέλας κρατά ξεκούραστο τον αναβάτη αλλά και τον συνεπιβάτη όσα χιλιόµετρα και αν διανύσεις εντός πόλεως. Οι αναρτήσεις κάνουν καλά τη δουλειά τους, µε αποτέλεσµα το DSR 150 να περνά τις κακοτεχνίες του ελληνικού οδοστρώµατος χωρίς να σκέφτεσαι αν αυτές θα σου µεταφέρουν αυτό το ενοχλητικό χτύπηµα στη µέση που σίγουρα έχεις βιώσει σε κάποιο άλλο scooter.

δοκιμη thrust motor dsr150

Οι τροχοί 14 ιντσών µπροστά και 13 ιντσών πίσω, µε τα ελαστικά της CST µε τη σειρά τους σε βγάζουν ασπροπρόσωπο, ενώ το ABS µε το οποίο εφοδιάζεται το DSR 150 κάνει καλά την δουλειά του καθώς έχεις δύναµη και αίσθηση ώστε να φρενάρεις µε ασφάλεια. Ένας έξτρα βοηθός κατά τη διάρκεια της οδήγησης είναι το Traction Control -µπορεί να απενεργοποιηθεί από την οθόνη- το οποίο βρίσκεται στον βασικό εξοπλισµό του scooter περιορίζοντας τα άσκοπα γλιστρήµατα. Με µέση κατανάλωση τα 3 λίτρα στα 100 χιλιόµετρα θα δείτε µε άνεση το DSR 150 να ξεπερνά τα 300 χιλιόµετρα αυτονοµίας, ενώ αν είστε περισσότερο προσεκτικοί µε το άνοιγµα του γκαζιού και χρησιµοποιώντας το Start & Stop που προσφέρεται στον βασικό εξοπλισµό, η κατανάλωση θα πέσει ακόµα περισσότερο, στα 2,7 l/100km.

δοκιμη thrust motor dsr150

Η Thrust Motor µε το DSR 150 έρχεται να προσφέρει µία ολοκληρωµένη πρόταση στα 150 κ.εκ. η οποία θα δελεάσει ακόµη και αυτόν που ακόµα κρατά µία επιφύλαξη για τα scooter µε καταγωγή από την Κίνα. Η δελεαστική του τιµή στα 2.890 ευρώ, ο αξιόλογος εξοπλισµός του, η χαµηλή κατανάλωση, το σύγχρονο design και η καθηµερινή πρακτικότητα τοποθετεί το συγκεκριµένο scooter στο πάνω ράφι της κατηγορίας, µε το DSR 150 να µπορεί να αποτελέσει µε αξιώσεις τον καθηµερινό αστικό σας σύµµαχο. 

Δοκιμή Thrust Motor DSR 150 LC ABS+TCS: Έσο έτοιµος

R3B_0971

Το μούτρο του DSR 150 αφήνει τη φαντασία να οργιάσει

Δοκιμή Thrust Motor DSR 150 LC ABS+TCS: Έσο έτοιµος

R3B_0964

Σέλα με μπόλικο αφρώδες και για τον αναβάτη και για τον συνεπιβάτη

Δοκιμή Thrust Motor DSR 150 LC ABS+TCS: Έσο έτοιµος

R3B_1013

Ντουλαπάκι και γάντζος βοηθούν στη μεταφορά μικροαντικειμένων

Δοκιμή Thrust Motor DSR 150 LC ABS+TCS: Έσο έτοιµος

R3B_1017

H LCD οθόνη είναι ευανάγνωστη ενώ έχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες

Δοκιμή Thrust Motor DSR 150 LC ABS+TCS: Έσο έτοιµος

R3B_1027

Όμορφο από όποια μεριά και να το κοιτάξεις

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΝΑΒΑΤΗ

Κράνος: HJC

Μπουφάν: Seventy Degrees

Παντελόνι: Nordcap

Γάντια: Gari

Μπότες: TCX

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - Thrust Motor DSR 150 LC TCS

Αντιπρόσωπος:

Δ. ΓΚΟΥΝΤΟΥΦΑΣ ΙΚΕ

Τιμή:

2.890€

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

Μήκος (mm):

1.960

Ύψος (mm):

1.165

Μεταξόνιο (mm):

1.375

Ύψος σέλας (mm):

770

Απόσταση σέλας - τιμονιού (mm):

480

Απόσταση σέλας - μαρσπιέ (mm):

580

Απόσταση μαρσπιέ - τιμονιού (mm):

750

Απόσταση πίσω σέλας - πίσω μαρσπιέ (mm):

640

ΜΕΤΡΗΣΗ ΒΑΡΟΥΣ ΖΥΓΑΡΙΑ ΜΟΤΟ

146,5kg

Πίσω

57,7%

Εμπρός

42,3%

ΠΛΑΙΣΙΟ

Τύπος:

Ατσάλινο, σωληνωτό

Πλάτος (mm):

695

Βάρος κατασκευαστή, κενή / γεμάτη (kg):

-/146,5

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Τύπος:

Τετράχρονος, μονοκύλινδρος, υγφρόψυκτος

Διάμετρος επί διαδρομή (mm):

-

Χωρητικότητα (cc):

149,6

Σχέση συμπίεσης:

-

Ισχύς (ΗΡ/rpm):

14,7/8.500

Ροπή (kg.m/rpm):

1,4/6.500

Ειδική ισχύς (ΗΡ/l):

98,26

Τροφοδοσία:

Ψεκασμός

Σύστημα εξαγωγής:

1 σε 1

Σύστημα λίπανσης:

Υγρό κάρτερ

Σύστημα εκκίνησης:

Μίζα

ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Συμπλέκτης:

Αυτόματος φυγοκεντρικός

Πρωτεύουσα μετάδοση / σχέση:

-

Τελική μετάδοση / σχέση:

Ιμάντας

ΕΜΠΡΟΣ

ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Τηλεσκοπικό πιρούνι

Διαδρομή/Διάμετρος (mm):

-

Ρυθμίσεις:

Καμία

ΤΡΟΧΟΣ

Ζάντα:

-

Ελαστικό:

100/80-14 CST

ΦΡΕΝΟ

Δισκόφρενo 240mm & CBS

ΠΙΣΩ

ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Διπλό αμορτισέρ

Διαδρομή (mm):

-

Ρυθμίσεις:

Με ρυθυμίσεις

ΤΡΟΧΟΣ

Ζάντα:

-

Ελαστικό:

100/80-13 CST

ΦΡΕΝΟ

Δισκόφρενo 220mm & CBS

ΟΡΓΑΝΑ / ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Έγχρωμη LCD οθόνη με ενδείξεις για στροφόμετρο, ταχύμετρο, αυτονομία καυσίμου, στάθμη καυσίμου, ρολόι, ενδεικτικές λυχνίες για φλας/αλάρμ, θερμοκρασία κινητήρα, μπαταρίας, πίεσης λαδιού, εγκεφάλου κινητήρα, μεγάλη/μικρή σκάλα φωτών, full LED φώτα, ρυθμιζόμενο Traction Control που απενεργοποιείται, Start & Stop, keyless κλειδί

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Μέση

3

Ελάχιστη

2,7

Μέγιστη

3,2

Αυτονομία (km):

300

Αυτονομία ρεζέρβας (km):

-

Ρεζερβουάρ / ρεζέρβα (l):

10,5/-

       

 

Ετικέτες