Τραυματίστηκε σοβαρά ο Michael Dunlop

Ακυρώθηκε η συμμετοχή του στο Pike’s Peak
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

27/6/2019

Έχει τρέξει στους πιο επικινδύνους αγώνες με μοτοσυκλέτα, όμως αυτός ο βαρύς τραυματισμός του οφείλεται σε ατύχημα που είχε με αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του αγώνα Donegal International Rally. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο manager της ομάδας MD Racing, ο κύριος Frank Hoffman,n με την οποία θα συμμετείχε στο Pike’s Peak, η συμμετοχή του Micheal Dunlop αποσύρεται χωρίς να υπάρχει κανένα περιθώριο να έχει γίνει καλά μέχρι τη διεξαγωγή του αγώνα. Μάλιστα λέει ότι το ατύχημα δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του Dunlop. Την θέση του Ιρλανδού αναβάτη πάνω στη σέλα της καινούριας BMW S1000RR, θα πάρει μια γυναίκα. Πρόκειται για την νεαρή Lucy Glöckner η οποία έχει συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Endurance με BMW και στην περσινή της συμμετοχή στο Pike’s Peak είχε χαρακτηριστεί ως Rookie Of The Year.

Αυτό που παραμένει άγνωστο είναι το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση του Michael Dunlop καθώς ακόμα δεν έχει βγει επίσημη ανακοίνωση που να αφορά τον τραυματισμό του. O manager του μιλά απλώς για πάνω από δύο εβδομάδες.

2025 Yamaha R7 Endurance Series - Νέος θεσμός αντοχής στο FIM EWC

Το επόμενο βήμα προώθησης του R7 μετά τοYamaha R7 European Cup
Yamaha R7 Endurance Series
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/9/2024

Μετά από την επιτυχημένη διοργάνωση του Yamaha R7 European Cup για 2022, 2023 και 2024, η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε έναν νέο Endurance θεσμό για τη δικύλινδρη Supersport μοτοσυκλέτα της, που θα λάβει χώρα σε δυο Ευρπωαικούς γύρους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIM για το 2025.

Βασιζόμενη στο ήδη επιτυχημένο Yamaha R7 Cup, το οποίο φέτος περιλαμβάνει μια βάση από 150+ αναβάτες που συμμετείχαν σε τοπικά Πρωταθλήματα σε επτά ευρωπαϊκές χώρες για να προκριθούν κατόπιν οι κορυφαίοι 28 που έλαβαν μέρος στην Ευρωπαϊκή διοργάνωση, η R7 θα αρχίσει να πρωταγωνιστεί από το 2025 και σε αγώνες αντοχής EWC.

Στον τελευταίο γύρο του Yamaha R7 European Cup, που “έτρεξε” παράλληλα με τον τελευταίο γύρο του EWC 2024 στο Bol d’Or, η εταιρεία των τριών διαπασών ανακοίνωσε τη συνεργασία με τη FIM και τη Warner Bros Discovery Sports Europe για τη νέα σειρά R7 Endurance, που φιλοδοξεί να αποτελέσει φυτώριο για τους αγώνες αντοχής.

Ο θεσμός Yamaha R7 Endurance Series θα απευθύνεται σε όλους τους αναβάτες είτε αγωνίζονται για κάποια ομάδα είτε ως ιδιώτες.

Ετικέτες