Ο Albert Cabestany TrialGP Team Manger στην GASGAS

Αλλάζει ρόλο ο έμπειρος αναβάτης
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

7/12/2020

Η GASGAS (η οποία πλέον να θυμίσουμε ότι ανήκει στον όμιλο της ΚΤΜ), ανακοίνωσε ότι καλωσορίζει τον Albert Cabestany ως τον νέο Team Manager της εργοστασιακής ομάδας στο TrialGP. Ο έμπειρος αναβάτης αποσύρεται πλέον οριστικά από την ενεργό δράση –κι αφού είχε εκπροσωπήσει την εταιρείας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Trial-E- και αναλαμβάνει τα ηνία της εργοστασιακής ομάδας στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα X-Trial και TrialGP.

Ο Ισπανός διαθέτει δύο δεκαετίες αγωνιστικής εμπειρίας στο Trial, όντας διαρκώς εκ των πρωταγωνιστών για τον τίτλο, με 85 βάθρα στο Trial και 90 στο Indoor Trial, εκ των οποίων τα 27 ήταν στο ψηλότερο σκαλί.

Μετά και από δύο τίτλους στο trial_E για λογαριασμό της GAGAS (2019 και 2020), ο Cabestany αλλάζει σελίδα στην καριέρα του, εστιάζοντας στο πρόγραμμα των δοκιμών, των προπονήσεων και των αγώνων της ομάδας, προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμη για την επερχόμενη αγωνιστική σεζόν.

Ο ίδιος ο Cabestany δήλωσε πως αυτή η κίνηση αποτελεί το ιδανικό "επόμενο βήμα" για την καριέρα του και ανυπομονεί να συνεργαστεί με τους αναβάτες και την υπόλοιπη ομάδα για να φέρει ακόμη περισσότερες επιτυχίες στο εργοστάσιο.

Την εμπειρία του Cabestany θέλουν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο και οι άνθρωποι της GASGAS, όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις του Robert Jona του VP Motorsports Offroad της GASGAS, όχι μόνο σε ότι αφορά το κομμάτι των αναβατών, αλλά και στον τομέα της εξέλιξης και των δοκιμών.

1η θέση και νέο ρεκόρ πίστας για τον Σπύρο Μάριο Φουρθιωτη

στην κατηγορία STK600 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος BMU
στην κατηγορία STK600 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος BMU
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/4/2025

Το σαββατοκύριακο 12-13 Απριλίου πραγματοποιήθηκε ο πρώτος και δεύτερος αγώνας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος BMU μαζί με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ταχύτητας στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών όπου ο Σπύρος Μάριος Φουρθιωτης κατάφερε να κάνει την έκπληξη με την ολοκαίνουρια μοτοσυκλέτα του HONDA CBR600RR γράφοντας τον ταχύτερο γύρο αγώνα όλων τον εποχών με τη μοτοσυκλέτα του στην κατηγορία STK600 σταματώντας το χρονόμετρο στο 1.19.717 σπάζοντας και το ρεκόρ του Ιταλού πολυπρωταθλητη Massimo Roccoli που κατείχε μέχρι πριν λίγα χρόνια αλλά με μοτοσυκλέτα SSP600 με 1.19.763.

Στον αγώνα του Σαββάτου τερμάτισε στην πρώτη θέση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος BMU για την κατηγορία STK600 και στην τρίτη θέση γενικής και στην κατηγορία SSP600 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ΒΜU και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ταχύτητας αλλά δυστυχώς λόγο ασάφειας του κανονισμού των φρένων του επέβαλαν ποινή 10 δευτερολέπτων και έχασε μια θέση και στις δύο κατηγορίες.
Στον αγώνα της Κυριακής κατάφερε να κάνει το ρεκόρ ταχύτερου γύρου στην κατηγορία του και να τερματίσει πρώτος με διαφορά +28.331  δευτερόλεπτα από τον δεύτερο της κατηγορίας STK600 και δεύτερος γενικής στην κατηγορία SSP600 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος BMU καθώς και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ταχύτητας.

 

στην κατηγορία STK600 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος BMU


Μετά τον αγώνα ο Σπύρος Μάριος μας είπε:

Είμαι πολύ ευχαριστημένος και χαρούμενος που κατάφερα να κάνω νέο ρεκόρ  στην κατηγορία μου καθώς και ατομικό ρεκόρ πίστας και μάλιστα με μια μοτοσυκλέτα που την οδηγώ για πρώτη φορά καθώς την παραλάβαμε σχεδόν πριν 10 ημέρες και έπρεπε να την κάνουμε αγωνιστική σε πολύ λίγο διάστημα και να έρθουμε να τρέξουμε στον αγώνα χωρίς καμία δοκιμή.
Ευχαριστώ πολύ την ομάδα μου για την υπέρ - προσπάθεια καθώς και όλους όσους έβαλαν το λιθαράκι τους ώστε να έρθει αυτό το αποτέλεσμα και βέβαια όλους τους χορηγούς μου που πιστεύουν σε εμένα.


Εύχομαι σε όλο τον κόσμο καλές γιορτές και καλή ανάσταση!!