Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος -Εντυπωσιακή εμφάνιση στη Ρουμανία

Με νίκη και 2η θέση στον διπλό αγώνα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος BMU
Μαυρόπουλος με νίκη και 2η θέση στη Ρουμανία 2024
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

29/7/2024

Ο 15χρονος Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος συνέχισε το σερί των πολύ καλών εμφανίσεων και στην πίστα Motorpark της Ρουμανίας όπου έδειξε ότι μπορεί να ανταπεξέλθει και σε απρόοπτες δυσκολίες.

Ο Μαυρόπουλος αγωνίστηκε με την ομάδα "ARP Racing" για πρώτη φορά στην πίστα Motorpark της Ρουμανίας, για τον 7ο και τον 8ο αγώνα του Βαλκανικού πρωταθλήματος BMU στην κατηγορία SSP300, με Yamaha R3 και έκανε μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση. 

Την Παρασκευή στις πρώτες κατατακτήριες δοκιμές έκανε ρεκόρ πίστας κάτι που πέτυχε και στις δεύτερες βελτιώνοντας τον χρόνο του κατά 3,5 δέκατα στο 1:51:030

Στον πρώτο αγώνα και έπειτα από μία πολύ καλή εκκίνηση ο Μαυρόπουλος βρέθηκε κα ηγείται του αγώνα και έπειτα από μάχη που κράτησε μέχρι το τέλος με τον Τούρκο Mert Konuk, τον προσπέρασε στο τέλος για να πάρει την καρό σημαία και να αυξήσει τη διαφορά του από τον Konuk κατά 35 βαθμούς.

Μαυρόπουλος με νίκη και 2η θέση στη Ρουμανία 2024

Την επόμενη μέρα ο "Dinos31" συμμετείχε στον 8ο αγώνα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος, μια μέρα που ξεκίνησε με το αριστερό και πτώση για τον Έλληνα αναβάτη στον πρώτο μάλιστα γύρο της  προθέρμανσης. Ο Μαυρόπουλος έκανε ζημιά στην μοτοσυκλέτα του με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αγωνιστεί με αυτή και αναγκαστικά χρησιμοποίησε το λιγότερο δυνατή R3, με την οποία αγωνίζεται στο Coppa Italia bLU cRU. 

Η ατυχία αλλά και η μικρότερη ισχύς της μοτοσυκλέτας -σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες- δεν πτόησε τον Μαυρόπουλο στον αγώνα και ξεκινώντας από τη δεύτερη θέση στη σχάρα εκκίνησης πέρασε στη 2η θέση του αγώνα στον δεύτερο γύρο και έμεινε εκεί έως και το τέλος του αγώνα! Έτσι διατήρησε την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα αλλά και μια διαφορά 30 βαθμών από τον δεύτερο.

Μαυρόπουλος με νίκη και 2η θέση στη Ρουμανία 2024

Για τον αγώνα ο Μαυρόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων: "Η μέρα ξεκίνησε με μια πτώση από τον πρώτο κιόλας γύρο των ελεύθερων δοκιμών με αποτέλεσμα το μηχανάκι να υποστεί βλάβη...κάτι το οποίο μας άφησε μόνο με μια εναλλακτική, η οποία ήταν να μπω στον αγώνα με την δεύτερη μοτοσυκλέτα μου η οποία είναι stock και είχε εμφανές μειονέκτημα στην δύναμη σε σχέση με τις SSP τον συναθλητών μου. Παρόλα αυτά έκανα το καλύτερο δυνατό στον αγώνα και τερμάτισα στην δεύτερη θέση κάτι που είναι σημαντικό για τους βαθμούς του πρωταθλήματος. Κοιτάμε μπροστά και πάμε για τον επόμενο αγώνα στο Pleven της Βουλγαρίας."

Ντίνος Μαυρόπουλος Ρουμανία 2024

 

Αντώνης Βεντούρας - Και δεύτερο βάθρο, στον αγώνα της Κυριακής για το MotoRCWorld στη Ρουμανία [VIDEO]

Δυο αγώνες, δυο βάθρα, και με νέο ρεκόρ πίστας ο 12χρονος Έλληνας αγωνιζόμενος
Αντώνης Βεντούρας
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/9/2024

Μετά το βάθρο στον αγώνα του Σαββάτου 14/9 για τη διοργάνωση MotoRCWorld στη Ρουμανία, στον αγώνα της Κυριακή ο Αντώνης Βεντούρας έδωσε ένα ακόμη ρεσιτάλ οδήγησης.

Η εξαιρετική εμφάνιση του Βεντούρα ξεκίνησε από το πρωινό warm-up, όπου έσπασε το δικό του ρεκόρ πίστας και από 2:01:643 το έριξε στο 2:01:282. Η συνέχεια ήταν το ίδιο συναρπαστική στον αγώνα, με τον νεαρό Έλληνα αναβάτη να δίνει μεγάλη μάχη με τα πρώτα BMW, καταφέρνοντας να ρίξει και άλλο το δικό του ρεκόρ πίστας στο 2:00:694 παίρνοντας την 1η θέση στην κατηγορία των CFMOTO300 όπου και αγωνίζεται και καταλαμβάνοντας την 3η θέση γενικής. Γίνεται ξεκάθαρο πως ο Βεντούρας έχει αρχίσει και γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστικός, βάζοντας στόχο πάντα το βάθρο!

Βεντούρας

 Ο ίδιος δήλωσε:  “Ειμαι τρομερά ικανοποιημένος με την απόδοση μου και στους δυο αγώνες γιατί το έχω ξαναπεί πως είναι η πρώτη χρόνια που αγωνίζομαι, και ακόμα και στο βαλκανικό πρωτάθλημα BMU που συμμετέχω πάντα θα έχω μια αναποδιά, όμως και μια καλή, όποια κι αν είναι η θέση του βάθρου, για αυτό μπορώ μόνο να είμαι ευγνώμων, γιατί ο στόχος κάθε οδηγού είναι το βάθρο. Για μένα το βάθρο είναι να τερματίζω ΟΡΘΙΟΣ, και έπειτα ας πάρω και το κύπελλο μου, χα χα!” 

Βεντούρας

 

Πολλά συγχαρητήρια σε αυτό το παιδί που προσπαθεί να ακολουθήσει μαζί με το σχολείο του και το όνειρο του! Τον αγώνα έδειξε ζωντανά το κανάλι της Ρουμανίας Prima Sport3.

Οι υποστηρικτές του Αντώνη Βεντούρα: @kukosthesummerbar @carorder.gr @kalamaki.gonia @profresh_ @7th_sensetattoo  @kgavalascars @g.passembly @papastavrou_shops @greekfightingchampionship @helmethome_ @rider.graphics @saintbarber2018 @antoniadissistiataskiasis @elastikaparadisis @mouratisgp  @_auto.diekperaiosi @garbes_delivery_services

Φωτογραφίες: Cristian Petrache

Ετικέτες