Isle of Man TT: Ο McGuinness σκέφτεται να αποσυρθεί!

Απόρροια της ακύρωσης του αγώνα για το 2021
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

8/12/2020

Όταν έσκασε η "βόμβα" στα τέλη του περασμένου μήνα, σχετικά με την ακύρωση του Isle of Man TT και για το 2021, δεν έπεσε κανείς από τα σύννεφα… Μπορεί τα νέα από την άφιξη των εμβολίων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού να έχουν φέρει μια νότα αισιοδοξίας, αλλά τα υφιστάμενα στοιχεία και η κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, δεν αφήνει περιθώρια για ευοίωνες σκέψεις. Ακόμη και στο πιο αισιόδοξο σενάριο με την μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού, θα ήταν αδύνατο να προλάβει να διοργανωθεί ο αγώνας του 2021.

Σαφώς αυτό είναι λυπηρό για όλους εμάς που αγαπάμε τους αγώνες, αλλά δεν έχει καμία σχέση με την απογοήτευση που νιώθουν οι ίδιοι οι αγωνιζόμενοι, οι οποίοι ρισκάρουν τα πάντα προκειμένου να αγωνιστούν στο ΤΤ, κάθε χρόνο. Αυτή η ανακοίνωση για την ακύρωση του αγώνα το 2021 οδήγησε τον 23 φορές νικητή του ΤΤ, John McGuinness, να δηλώσει στο "Manx Radio" ότι σκέφτεται σοβαρά να αποσυρθεί από τους αγώνες.

"Θα είμαι 50 ετών όταν θα έχω ξανά την δυνατότητα να δω τη θέα στο Bray Jill πάνω από τη σέλα ενός αγωνιστικού superbike και δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να συμβεί", είπε ο θρύλος του ΤΤ. "Μας επηρεάζει όλους, είναι ο τρόπος ζωής μου και το μόνο που θέλω να κάνω. Το περιβάλλον γύρω μου, η οικογένειά μου, οι φίλοι μου, οι χορηγοί, ακόμη και η μοτοσυκλέτα μου, θα είναι εκεί αν θελήσω να τρέξω. Αλλά μια διετία είναι πολύς χρόνος…"

 Ο McGuinness έσπευσε να διευκρινίσει όμως ότι δεν έχει πάρει καμία οριστική απόφαση, λέγοντας ότι όλοι οι αναβάτες θα είναι βαθιά απογοητευμένοι και θα τους λείψει υπερβολικά το ΤΤ, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι ο αγώνας θα επιστρέψει πιο δυναμικός το 2022. Είπε επίσης ότι το 2021 θα ήταν η 100η του εκκίνηση στον θρυλικό αγώνα και θα ήθελε πολύ να φτάσει αυτό το ορόσημο, έστω κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένει μέχρι το 2022.

Στην ίδια συνέντευξη ρωτήθηκε και για το μέλλον του ΙΟΜΤΤ γενικότερα, λέγοντας ότι τον ανησυχεί ιδιαίτερα το τι πρόκειται να συμβεί. Όπως είπε χαρακτηριστικά "αν το Isle of Man δεν χρειαστεί το ΤΤ μετά από μια διετία, υπάρχει πιθανότητα να μην το ξαναχρειαστεί ποτέ; Δεν ξέρω, αλλά ειλικρινά ελπίζω ότι αυτό το διάλλειμα θα μεγαλώσει την προσμονή".

Μέχρι στιγμής πάντως, το καθεστώς στο Isle of Man των απαγορεύσεων σε ό,τι αφορά τα ταξίδια βρίσκεται στο επίπεδο "4", με το ανώτατο όριο να είναι το "5" (ταξίδι μόνο για πολύ σημαντικούς λόγους). Όπως συμβαίνει παντού με τα μέτρα κατά της πανδημίας, όλοι αυτοί οι περιορισμοί αναθεωρούνται διαρκώς και προσαρμόζονται ανάλογα με τα επιδημιολογικά στοιχεία.

1η θέση και νέο ρεκόρ πίστας για τον Σπύρο Μάριο Φουρθιωτη

στην κατηγορία STK600 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος BMU
στην κατηγορία STK600 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος BMU
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/4/2025

Το σαββατοκύριακο 12-13 Απριλίου πραγματοποιήθηκε ο πρώτος και δεύτερος αγώνας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος BMU μαζί με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ταχύτητας στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών όπου ο Σπύρος Μάριος Φουρθιωτης κατάφερε να κάνει την έκπληξη με την ολοκαίνουρια μοτοσυκλέτα του HONDA CBR600RR γράφοντας τον ταχύτερο γύρο αγώνα όλων τον εποχών με τη μοτοσυκλέτα του στην κατηγορία STK600 σταματώντας το χρονόμετρο στο 1.19.717 σπάζοντας και το ρεκόρ του Ιταλού πολυπρωταθλητη Massimo Roccoli που κατείχε μέχρι πριν λίγα χρόνια αλλά με μοτοσυκλέτα SSP600 με 1.19.763.

Στον αγώνα του Σαββάτου τερμάτισε στην πρώτη θέση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος BMU για την κατηγορία STK600 και στην τρίτη θέση γενικής και στην κατηγορία SSP600 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ΒΜU και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ταχύτητας αλλά δυστυχώς λόγο ασάφειας του κανονισμού των φρένων του επέβαλαν ποινή 10 δευτερολέπτων και έχασε μια θέση και στις δύο κατηγορίες.
Στον αγώνα της Κυριακής κατάφερε να κάνει το ρεκόρ ταχύτερου γύρου στην κατηγορία του και να τερματίσει πρώτος με διαφορά +28.331  δευτερόλεπτα από τον δεύτερο της κατηγορίας STK600 και δεύτερος γενικής στην κατηγορία SSP600 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος BMU καθώς και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ταχύτητας.

 

στην κατηγορία STK600 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος BMU


Μετά τον αγώνα ο Σπύρος Μάριος μας είπε:

Είμαι πολύ ευχαριστημένος και χαρούμενος που κατάφερα να κάνω νέο ρεκόρ  στην κατηγορία μου καθώς και ατομικό ρεκόρ πίστας και μάλιστα με μια μοτοσυκλέτα που την οδηγώ για πρώτη φορά καθώς την παραλάβαμε σχεδόν πριν 10 ημέρες και έπρεπε να την κάνουμε αγωνιστική σε πολύ λίγο διάστημα και να έρθουμε να τρέξουμε στον αγώνα χωρίς καμία δοκιμή.
Ευχαριστώ πολύ την ομάδα μου για την υπέρ - προσπάθεια καθώς και όλους όσους έβαλαν το λιθαράκι τους ώστε να έρθει αυτό το αποτέλεσμα και βέβαια όλους τους χορηγούς μου που πιστεύουν σε εμένα.


Εύχομαι σε όλο τον κόσμο καλές γιορτές και καλή ανάσταση!!