Greece Rally 2022 - Τελικά αποτελέσματα

Μετά από 7 ημέρες αγώνα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

5/9/2022
Το Greece Rally 2022 ολοκληρώθηκε μετά από 7 ημέρες διαδρομών γύρω από τη Βέροια, με τον Roberto Barbieri να παίρνει την πρώτη θέση γενικής.
 
Την έβδομη ημέρα του αγώνα, το ράλι έκλεισε με μια σχετικά σύντομη αλλά απαιτητική ειδική 122 χιλιομέτρων, με τους αναβάτες να οδηγούν μέσα από τα χιονοδρομικά κέντρα σε 3-5 Πηγάδια και Σέλι, πριν επιστρέψουν στο δάσος και σε ένα βαρύ τερέν, λόγω της μπόρας της προηγούμενης ημέρας.
 
Η τελική διαδρομή του Greece Rally θύμιζε μάλλον περισσότερο τελικό Enduro, πριν την απονομή των βραβείων και το πάρτι του τερματισμού.
 
Στην τελική κατάταξη, πίσω από τον Roberto Barbieri ήρθαν ο Jan Zatko και ο Simon Lewis για την κατάταξη της πιο γρήγορης σε χρόνους κατηγορίας 4 (μοτοσυκλέτες 500-600 κ.εκ.).
 
Στην κατηγορία 1 (μοτοσυκλέτες κάτω από 290 κ.εκ.) νικητής ήταν ο Γιώργος Στόγιαννος, στην κατηγορία 2 (μοτοσυκλέτες 300-390 κ.εκ.) πρώτος ήταν ο Michele Cirillo, στην 3 (μοτοσυκλέτες 400-499 κ.εκ.) ο Olli Hytonen, στην 6 (μοτοσυκλέτες 650-1.300 κ.εκ.) ο Niek Ronde, και στη Lite ο Massimiliano Poletti. Στους Βετεράνους (άνω των 50 ετών) νικητής ήταν ο Robin Lynch.
 

1η θέση και νέο ρεκόρ πίστας για τον Σπύρο Μάριο Φουρθιωτη

στην κατηγορία STK600 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος BMU
στην κατηγορία STK600 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος BMU
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/4/2025

Το σαββατοκύριακο 12-13 Απριλίου πραγματοποιήθηκε ο πρώτος και δεύτερος αγώνας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος BMU μαζί με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ταχύτητας στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών όπου ο Σπύρος Μάριος Φουρθιωτης κατάφερε να κάνει την έκπληξη με την ολοκαίνουρια μοτοσυκλέτα του HONDA CBR600RR γράφοντας τον ταχύτερο γύρο αγώνα όλων τον εποχών με τη μοτοσυκλέτα του στην κατηγορία STK600 σταματώντας το χρονόμετρο στο 1.19.717 σπάζοντας και το ρεκόρ του Ιταλού πολυπρωταθλητη Massimo Roccoli που κατείχε μέχρι πριν λίγα χρόνια αλλά με μοτοσυκλέτα SSP600 με 1.19.763.

Στον αγώνα του Σαββάτου τερμάτισε στην πρώτη θέση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος BMU για την κατηγορία STK600 και στην τρίτη θέση γενικής και στην κατηγορία SSP600 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ΒΜU και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ταχύτητας αλλά δυστυχώς λόγο ασάφειας του κανονισμού των φρένων του επέβαλαν ποινή 10 δευτερολέπτων και έχασε μια θέση και στις δύο κατηγορίες.
Στον αγώνα της Κυριακής κατάφερε να κάνει το ρεκόρ ταχύτερου γύρου στην κατηγορία του και να τερματίσει πρώτος με διαφορά +28.331  δευτερόλεπτα από τον δεύτερο της κατηγορίας STK600 και δεύτερος γενικής στην κατηγορία SSP600 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος BMU καθώς και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ταχύτητας.

 

στην κατηγορία STK600 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος BMU


Μετά τον αγώνα ο Σπύρος Μάριος μας είπε:

Είμαι πολύ ευχαριστημένος και χαρούμενος που κατάφερα να κάνω νέο ρεκόρ  στην κατηγορία μου καθώς και ατομικό ρεκόρ πίστας και μάλιστα με μια μοτοσυκλέτα που την οδηγώ για πρώτη φορά καθώς την παραλάβαμε σχεδόν πριν 10 ημέρες και έπρεπε να την κάνουμε αγωνιστική σε πολύ λίγο διάστημα και να έρθουμε να τρέξουμε στον αγώνα χωρίς καμία δοκιμή.
Ευχαριστώ πολύ την ομάδα μου για την υπέρ - προσπάθεια καθώς και όλους όσους έβαλαν το λιθαράκι τους ώστε να έρθει αυτό το αποτέλεσμα και βέβαια όλους τους χορηγούς μου που πιστεύουν σε εμένα.


Εύχομαι σε όλο τον κόσμο καλές γιορτές και καλή ανάσταση!!