Αποσύρονται εταιρείες από τους ελληνικούς αγώνες!

Το μπάχαλο που επικρατεί στα ελληνικά δρώμενα και οι αιτίες
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

1/2/2021

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, ο ΚΤΜ SEE εξέδωσε ένα δελτίο τύπου με μια λιτή, αλλά άκρως στοχευμένη ανακοίνωση, για το γεγονός ότι αποσύρεται φέτος από τους αγώνες. Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

KTM SEE μετά από 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας και στήριξης των Ελληνικών αγώνων μοτοσικλέτας, ανακοινώνει την απόφασή της να αποσυρθεί από αυτούς, όπως και από κάθε διοργάνωση της παρούσας διοίκησης της ΑΜΟΤΟΕ.

Εάν στο μέλλον η ΑΜΟΤΟΕ δείξει σεβασμό προς τους συμμετέχοντες και σοβαρότητα προς τη διοργάνωση των αγώνων ίσως να επανέλθουμε."

Η αντιπροσωπεία πάντως θα συνεχίσει να υποστηρίζει όσους θα τρέξουν με μοτοσυκλέτες της στους αγώνες –όταν και αν αυτοί γίνουν.

Την ίδια απόφαση (για απόσυρση από τους αγώνες) πήρε και η αντιπροσωπεία της ΤΜ στην Ελλάδα (η οποία ανακοίνωσε παρόλα αυτά πως θα στηρίξουν "με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο" διαθέτουν το Junior World Championship στην Μεγαλόπολη το καλοκαίρι) και όπως δείχνουν τα πράγματα η κατάσταση στο πεδίο των ελληνικών αγώνων οδηγείται σε χάος!

Γιατί συμβαίνει όμως αυτό; Ένας παράγοντας που επηρεάζει σημαντικά τα δεδομένα, είναι η αλλαγή του αθλητικού νόμου, ο οποίος τίναξε στον αέρα πρακτικά, όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες, συμπεριλαμβανομένης της ΑΜΟΤΟΕ, με τις εκλογές να προγραμματίζονται προς το Μάρτιο. Το κακό όμως είναι ότι μέχρι να γίνουν οι εκλογές, δεν υπάρχει ουσιαστικά σωματείο και φυσικά δεν μπορούν να εγκριθούν οι επιχορηγήσεις για την διοργάνωση των πρωταθλημάτων.

Αυτό ουσιαστικά για τους ιδιώτες αναβάτες έχει σχετικά μικρό αντίκτυπο, όχι όμως για τις εταιρείες που λειτουργούν βάσει πλάνων και προγραμματισμών για ολόκληρη τη χρονιά. Η πιο δόκιμη ίσως λύση, θα ήταν να βγει ένα προσωρινό πρόγραμμα για τους αγώνες, που θα μπορούσε τουλάχιστον να αποτελέσει έναν μπούσουλα για τις εταιρείες, ώστε να κάνουν τον προγραμματισμό τους, να δεσμεύσουν τους προϋπολογισμούς τους, να κλείσουν τους αναβάτες τους, έστω κι αν αυτό το πρόγραμμα αλλάξει στην πορεία και μετά τις εκλογές.

Αυτή την στιγμή, είναι πολύ χειρότερο και καταστροφικό το ότι δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο, από το να ανακοινωθεί ένα έστω προσωρινό πρόγραμμα, το οποίο μπορεί να άλλαζε μετά και την τυπική ολοκλήρωση των διαδικασιών.

Εμείς ευχόμαστε να μην γίνει μεγαλύτερη η ζημιά στον ήδη "πληγωμένο" χώρο των αγώνων στην Ελλάδα.

1η θέση και νέο ρεκόρ πίστας για τον Σπύρο Μάριο Φουρθιωτη

στην κατηγορία STK600 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος BMU
στην κατηγορία STK600 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος BMU
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/4/2025

Το σαββατοκύριακο 12-13 Απριλίου πραγματοποιήθηκε ο πρώτος και δεύτερος αγώνας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος BMU μαζί με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ταχύτητας στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών όπου ο Σπύρος Μάριος Φουρθιωτης κατάφερε να κάνει την έκπληξη με την ολοκαίνουρια μοτοσυκλέτα του HONDA CBR600RR γράφοντας τον ταχύτερο γύρο αγώνα όλων τον εποχών με τη μοτοσυκλέτα του στην κατηγορία STK600 σταματώντας το χρονόμετρο στο 1.19.717 σπάζοντας και το ρεκόρ του Ιταλού πολυπρωταθλητη Massimo Roccoli που κατείχε μέχρι πριν λίγα χρόνια αλλά με μοτοσυκλέτα SSP600 με 1.19.763.

Στον αγώνα του Σαββάτου τερμάτισε στην πρώτη θέση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος BMU για την κατηγορία STK600 και στην τρίτη θέση γενικής και στην κατηγορία SSP600 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ΒΜU και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ταχύτητας αλλά δυστυχώς λόγο ασάφειας του κανονισμού των φρένων του επέβαλαν ποινή 10 δευτερολέπτων και έχασε μια θέση και στις δύο κατηγορίες.
Στον αγώνα της Κυριακής κατάφερε να κάνει το ρεκόρ ταχύτερου γύρου στην κατηγορία του και να τερματίσει πρώτος με διαφορά +28.331  δευτερόλεπτα από τον δεύτερο της κατηγορίας STK600 και δεύτερος γενικής στην κατηγορία SSP600 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος BMU καθώς και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ταχύτητας.

 

στην κατηγορία STK600 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος BMU


Μετά τον αγώνα ο Σπύρος Μάριος μας είπε:

Είμαι πολύ ευχαριστημένος και χαρούμενος που κατάφερα να κάνω νέο ρεκόρ  στην κατηγορία μου καθώς και ατομικό ρεκόρ πίστας και μάλιστα με μια μοτοσυκλέτα που την οδηγώ για πρώτη φορά καθώς την παραλάβαμε σχεδόν πριν 10 ημέρες και έπρεπε να την κάνουμε αγωνιστική σε πολύ λίγο διάστημα και να έρθουμε να τρέξουμε στον αγώνα χωρίς καμία δοκιμή.
Ευχαριστώ πολύ την ομάδα μου για την υπέρ - προσπάθεια καθώς και όλους όσους έβαλαν το λιθαράκι τους ώστε να έρθει αυτό το αποτέλεσμα και βέβαια όλους τους χορηγούς μου που πιστεύουν σε εμένα.


Εύχομαι σε όλο τον κόσμο καλές γιορτές και καλή ανάσταση!!