Αποσύρεται ο Sam Sunderland! Κουβαλά 2 Dakar - Παγκόσμιος Πρωταθλητής Rally Raid [VIDEO]

Θα συνεχίσει να βρίσκεται στον μηχανοκίνητο αθλητισμό σε άλλο πόστο σύμφωνα με τον ίδιο
motomag Ο δύο φορές νικητής του Dakar και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Rally Raid Sam Sunderland αποσύρεται από την ενεργό δράση [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

31/7/2024

Ο Sam Sunderland αν και μόλις 35 χρονών αποφάσισε να αφήσει πίσω του τους αγώνες Rally, ωστόσο η αγωνιστική κληρονομιά και οι επιτυχίες που σημείωσε όλα αυτά τα χρόνια στις ειδικές διαδρομές δεν πρόκειται να ξεχαστούν ποτέ καθώς ο σπουδαίος αυτός αναβάτης θα συνεχίσει να βρίσκεται στους αγώνες από άλλο πόστο.

Ο Βρετανός από το Poole της Μεγάλης Βρετανίας μέσα από τον λογαριασμό του στα κοινωνικά δίκτυα έκανε την έκπληξη καθώς κανείς δεν περίμενε την είδηση της απόσυρσης του από τους αγώνες τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ο Sunderland ανέφερε σε αυτή την ανακοίνωση: “Με ευγνωμοσύνη, ταπεινότητα, λίγη θλίψη, αλλά χωρίς λύπη, ανακοινώνω την απόσυρσή μου από τους αγώνες μετά από μια καριέρα που ούτε εγώ ονειρευόμουν.

Από την κατάκτηση δύο παγκόσμιων πρωταθλημάτων μέχρι τις δύο νίκες μου στο Ντακάρ, ήταν μια απίστευτη πορεία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους ήταν μέρος αυτού του κεφαλαίου και ανυπομονώ να μείνω κοντά στην ομάδα και να παίξω ρόλο στην υποστήριξη των αγωνιστικών προσπαθειών της στο μέλλον”.

Ο δύο φορές νικητής του Dakar και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Rally Raid Sam Sunderland αποσύρεται από την ενεργό δράση [VIDEO]

Ο Sunderland ο οποίος ξεκίνησε από το motocross - ως μέτριος αναβάτης όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ίδιος - μεταπήδησε στους αγώνες Rally με την ομάδα της Honda το 2012, με τον ίδιο να κάνει το μεγάλο άλμα το 2014 όταν υπέγραψε με την ομάδα της ΚΤΜ. Από και έπειτα η καριέρα του Sunderland πήρε τα πάνω της με τον ίδιο να γίνεται το 2017 ο πρώτος Βρετανός που κατακτά το Ράλλυ Dakar. Στην πορτοκαλί αρμάδα έμεινε μέχρι το 2021, με τον Sunderland να μετακομίζει στην GASGAS στη συνέχεια.

Ο Sunderland δεν μπορούσε να έχει καλύτερη πρώτη χρονιά καθώς το 2022 αναδείχθηκε για δεύτερη φορά νικητής στο Rally Dakar.

Τα δύο τελευταία χρόνια τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που περίμενε ο Sunderland καθώς δεν κατάφερε να τερματίσει τον απαιτητικό αγώνα του Dakar ωστόσο κανείς δεν μπορεί να του στερήσει όλα όσα πέτυχε στην μέχρι τώρα πορεία του στον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό.

Ο Andreas Hölzl, Team Manager της KT Group Rally ανέφερε μετά την είδηση της απόσυρσης του Sunderland: “Σεβόμαστε απόλυτα την απόφασή του και τον ευχαριστούμε για όλα όσα έχει κάνει για εμάς όλα αυτά τα χρόνια. Πέρα από εκπληκτικός οδηγός αγώνων, ο Sam είναι ένας φανταστικός άνθρωπος”.

Ο δύο φορές νικητής του Dakar και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Rally Raid Sam Sunderland αποσύρεται από την ενεργό δράση [VIDEO]

Ο Pit Beirer, Motorsport Director της ΚΤΜ δήλωσε: “Με την πάροδο των ετών, η σχέση μας με τον Sam γινόταν όλο και πιο δυνατή και με τη μετακίνησή του στη Red Bull GASGAS Factory Racing το 2022, συνέχισε να γράφει ιστορία. Αν και είναι δύσκολο να βλέπουμε τον Sam να φεύγει, σεβόμαστε την απόφασή του. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω προσωπικά για όλα όσα έδωσε στην ομάδα και να του ευχηθώ καλή συνέχεια στο μέλλον”.

Η απόφαση του Sunderland να αποσυρθεί από τους αγώνες ενδεχομένως να κρύβει πολλά περισσότερα καθώς το Pierer Group μπορεί να επιφυλάσσει μία όχι και τόσο ευχάριστη είδηση ειδικότερα όσον αφορά το Rally Dakar ωστόσο μένει αυτή να επαληθευθεί. Μην ξεχνάμε πως λίγο καιρό πριν είχατε διαβάσει στο ΜΟΤΟ πως η ΚΤΜ πήρε την απόφαση να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του επίσης δύο φορές νικητή του Rally Dakar Toby Price.

Ετικέτες

2025 Yamaha R7 Endurance Series - Νέος θεσμός αντοχής στο FIM EWC

Το επόμενο βήμα προώθησης του R7 μετά τοYamaha R7 European Cup
Yamaha R7 Endurance Series
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/9/2024

Μετά από την επιτυχημένη διοργάνωση του Yamaha R7 European Cup για 2022, 2023 και 2024, η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε έναν νέο Endurance θεσμό για τη δικύλινδρη Supersport μοτοσυκλέτα της, που θα λάβει χώρα σε δυο Ευρπωαικούς γύρους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIM για το 2025.

Βασιζόμενη στο ήδη επιτυχημένο Yamaha R7 Cup, το οποίο φέτος περιλαμβάνει μια βάση από 150+ αναβάτες που συμμετείχαν σε τοπικά Πρωταθλήματα σε επτά ευρωπαϊκές χώρες για να προκριθούν κατόπιν οι κορυφαίοι 28 που έλαβαν μέρος στην Ευρωπαϊκή διοργάνωση, η R7 θα αρχίσει να πρωταγωνιστεί από το 2025 και σε αγώνες αντοχής EWC.

Στον τελευταίο γύρο του Yamaha R7 European Cup, που “έτρεξε” παράλληλα με τον τελευταίο γύρο του EWC 2024 στο Bol d’Or, η εταιρεία των τριών διαπασών ανακοίνωσε τη συνεργασία με τη FIM και τη Warner Bros Discovery Sports Europe για τη νέα σειρά R7 Endurance, που φιλοδοξεί να αποτελέσει φυτώριο για τους αγώνες αντοχής.

Ο θεσμός Yamaha R7 Endurance Series θα απευθύνεται σε όλους τους αναβάτες είτε αγωνίζονται για κάποια ομάδα είτε ως ιδιώτες.

Ετικέτες