Ο McGuinness βρήκε "στέγη" στην Kawasaki!

Θα τρέξει μαζί τους στο Isle of Man και στο NW200
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

10/1/2020

Ο John McGuinness είναι μια από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες του road racing, με 23 νίκες στο ΤΤ του Isle of Man και 47 τερματισμούς στο βάθρο! Μέχρι πριν λίγο καιρό, ο θρυλικός αναβάτης έτρεχε με την μοτοσυκλέτα της Norton, αλλά πρόσφατα είχε μείνει χωρίς "αγωνιστική στέγη", όταν έληξε η συνεργασία του με το βρετανικό εργοστάσιο, καθώς το αφεντικό της φόρμας, Stuart Garner, του ξεκαθάρισε ότι η εταιρεία δεν είχε αγωνιστικά πλάνα για το 2020.

Έκτοτε, ο McGuinness ήταν σε αναζήτηση ομάδας, συζητώντας τόσο με την Triumph όσο και με την PBM, που θα τρέξει με μοτοσυκλέτες της Ducati. Τελικά όμως, το σίριαλ της συμμετοχής του Ιρλανδού στους αγώνες road racing για φέτος, έληξε με την υπογραφή της συμφωνίας με την ομάδα Quattro Plant Bournemouth Kawasaki. Μάλιστα, ο πολυνίκης αναβάτης από το Νησί, δεν θα τρέξει μόνο στο Isle of Man αλλά και στο North West 200, στις κατηγορίες Superbike και Superstock. Ο McGuinness παίρνει ουσιαστικά την θέση του James Hillier, ο οποίος έφυγε από την ομάδα της Bournmouth Kawasaki για να πάει στην OMG Racing BMW.

Παρά την πλούσια αγωνιστική του εμπειρία, ο McGuinness είναι η πρώτη φορά που τρέξει με Kawasaki στο IoM και στο NW200, αν και είχε τερματίσει δεύτερος με μοτοσυκλέτα των "πρασίνων" στον αγώνα Ulster Grand Prix Superbike το 2004. Ο team mate του Ιρλανδού θα είναι ο Alastair Seeley που κατέχει το ρεκόρ νικών για την ομάδα στο NW200, ενώ στο Isle of Man ο McGuinness θα αποτελεί τον μοναδικό αναβάτη της ομάδας. Ο ίδιος δήλωσε πως "είμαι ενθουσιασμένος που ανακοινώνω τα πλάνα μου για το 2020 και αντίστοιχα συγκινημένος που θα οδηγώ για την Quattro Plant Bournemouth Kawasaki. Το ρεκόρ που κατέχουν με τον James Hillier, από πλευράς αποτελεσμάτων και αξιοπιστίας, μαζί με την φήμη τους στον χώρο της μοτοσυκλέτας, μιλούν από μόνα τους. Σε συνδυασμό με το οικογενειακό κλίμα της ομάδας, αποτελούν για μένα το τέλειο πακέτο. Είναι μια ομάδα με εξαιρετική φήμη και υψηλό επαγγελματισμό που έχει πετύχει σπουδαία πράγματα, σε δρόμους και πίστες, και για μένα πληρούν όλες τις προϋποθέσεις."

"Ο Pete (σ.σ. ο Pete Extance, ο ιδιοκτήτης της ομάδας) οδήγησε όλο το δρόμο από το Bournemouth μέχρι το Morecambe για να με συναντήσει κι έριξε μια προσφορά στο τραπέζι που δεν μου πήρε πολλή ώρα για να υπογράψω. Ήταν μια εύκολη απόφαση."

Σε αντίστοιχο ενθουσιώδες κλίμα ήταν και οι δηλώσεις του Pete Extance, ο οποίος είπε ότι είναι απίστευτο το ότι έχουν στην ομάδα τους πλέον έναν θρύλο, όπως ο John McGuinness, τον οποίο μάλιστα αποκάλεσε ως ο "κύριος ΤΤ". Η ομάδα της Bournemouth Kawasaki αποσύρθηκε από το βρετανικό πρωτάθλημα Superbikes (BSB) –που συμμετείχε τα τελευταία χρόνια- για το 2020, ώστε να επικεντρωθεί στην προσπάθειά της στο road racing.

 

 

2025 Yamaha R7 Endurance Series - Νέος θεσμός αντοχής στο FIM EWC

Το επόμενο βήμα προώθησης του R7 μετά τοYamaha R7 European Cup
Yamaha R7 Endurance Series
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/9/2024

Μετά από την επιτυχημένη διοργάνωση του Yamaha R7 European Cup για 2022, 2023 και 2024, η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε έναν νέο Endurance θεσμό για τη δικύλινδρη Supersport μοτοσυκλέτα της, που θα λάβει χώρα σε δυο Ευρπωαικούς γύρους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIM για το 2025.

Βασιζόμενη στο ήδη επιτυχημένο Yamaha R7 Cup, το οποίο φέτος περιλαμβάνει μια βάση από 150+ αναβάτες που συμμετείχαν σε τοπικά Πρωταθλήματα σε επτά ευρωπαϊκές χώρες για να προκριθούν κατόπιν οι κορυφαίοι 28 που έλαβαν μέρος στην Ευρωπαϊκή διοργάνωση, η R7 θα αρχίσει να πρωταγωνιστεί από το 2025 και σε αγώνες αντοχής EWC.

Στον τελευταίο γύρο του Yamaha R7 European Cup, που “έτρεξε” παράλληλα με τον τελευταίο γύρο του EWC 2024 στο Bol d’Or, η εταιρεία των τριών διαπασών ανακοίνωσε τη συνεργασία με τη FIM και τη Warner Bros Discovery Sports Europe για τη νέα σειρά R7 Endurance, που φιλοδοξεί να αποτελέσει φυτώριο για τους αγώνες αντοχής.

Ο θεσμός Yamaha R7 Endurance Series θα απευθύνεται σε όλους τους αναβάτες είτε αγωνίζονται για κάποια ομάδα είτε ως ιδιώτες.

Ετικέτες