Ο Adrien Van Beveren μέλος της Monster Energy Honda Team!

Τα Rally γίνονται πεδίο μάχης για δύο…
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

3/6/2022

Ο μέχρι τώρα βασικός αναβάτης της Yamaha στο Rally Dakar είχε βρεθεί μετέωρος μετά την απόφαση των μπλε να αποσυρθούν από την αγωνιστική δράση στο κορυφαίο Rally του κόσμου και να ρίξουν τους πόρους αυτούς στο marketing και σε άλλες δράσεις με πιο άμεσο αντίκτυπο στα κοινωνικά δίκτυα, όπως οι ταινίες μικρού μήκους με τον Pol Tarrés.

Με δεδομένο πως ο Van Beveren έχει τα φόντα να κερδίσει στο Dakar και μάλιστα έχει φτάσει δύο φορές ένα κλικ μακριά από την νίκη, ήταν βέβαιο πως δεν θα συνέχιζε με κάποιον από τους δύο που πλέον κυριαρχούν στο Dakar. Την KTM με το μεγαλύτερο σερί στην ιστορία του αγώνα και την Honda που είναι η μόνη που κατάφερε να τους ανακόψει και να σημειώσει νίκες.

Με τους δύο κατασκευαστές να έχουν ανταλλάξει αναβάτες το τελευταίο διάστημα, δεν ήταν εντελώς σίγουρο για το που θα κατέληγε τελικά ο Van Beveren, όλα όμως έδειχναν πως η Honda είχε το προβάδισμα στην επιλογή του.

Με ανακοίνωση του HRC πριν από λίγα λεπτά επιβεβαιώθηκε κάθε υποψία, καθώς φάνηκε πως ο Van Beveren ενώνει τις δυνάμεις του με τους Ricky Brabec, Ignacio Cornejo και Pablo Quintanilla, δημιουργώντας ένα dream team με απώτερο στόχο να κρατήσει την KTM μακριά από την νίκη του Dakar.

Ο Van Beveren έχει κάνει ήδη τις πρώτες δοκιμές με Honda 450 CRF Rally που σύμφωνα με τον ίδιο και στελέχη του HRC, εκτυλίχθηκε στο καλύτερο κλίμα.

Γεννημένος στις 4 Φεβρουαρίου του 1991 στην Γαλλία και περνώντας πρώτα από το motocross πριν συνεχίσει στις Adventure μοτοσυκλέτες, ο βάρους 86 κιλών και ύψους 1.87 Adrien δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος που θα οδηγήσω για το HRC, το σημείο αναφοράς για τους αγώνες μοτοσυκλέτας και με το κόκκινο χρώμα να ξυπνά μνήμες από την παιδική μου ηλικία καθώς είχα Honda όταν ήμουν οκτώ ετών. Είμαι επίσης πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω με την Monster Energy με τους οποίους συνεργάζομαι τα τελευταία 10 χρόνια».

1η θέση και νέο ρεκόρ πίστας για τον Σπύρο Μάριο Φουρθιωτη

στην κατηγορία STK600 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος BMU
στην κατηγορία STK600 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος BMU
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/4/2025

Το σαββατοκύριακο 12-13 Απριλίου πραγματοποιήθηκε ο πρώτος και δεύτερος αγώνας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος BMU μαζί με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ταχύτητας στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών όπου ο Σπύρος Μάριος Φουρθιωτης κατάφερε να κάνει την έκπληξη με την ολοκαίνουρια μοτοσυκλέτα του HONDA CBR600RR γράφοντας τον ταχύτερο γύρο αγώνα όλων τον εποχών με τη μοτοσυκλέτα του στην κατηγορία STK600 σταματώντας το χρονόμετρο στο 1.19.717 σπάζοντας και το ρεκόρ του Ιταλού πολυπρωταθλητη Massimo Roccoli που κατείχε μέχρι πριν λίγα χρόνια αλλά με μοτοσυκλέτα SSP600 με 1.19.763.

Στον αγώνα του Σαββάτου τερμάτισε στην πρώτη θέση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος BMU για την κατηγορία STK600 και στην τρίτη θέση γενικής και στην κατηγορία SSP600 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ΒΜU και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ταχύτητας αλλά δυστυχώς λόγο ασάφειας του κανονισμού των φρένων του επέβαλαν ποινή 10 δευτερολέπτων και έχασε μια θέση και στις δύο κατηγορίες.
Στον αγώνα της Κυριακής κατάφερε να κάνει το ρεκόρ ταχύτερου γύρου στην κατηγορία του και να τερματίσει πρώτος με διαφορά +28.331  δευτερόλεπτα από τον δεύτερο της κατηγορίας STK600 και δεύτερος γενικής στην κατηγορία SSP600 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος BMU καθώς και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ταχύτητας.

 

στην κατηγορία STK600 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος BMU


Μετά τον αγώνα ο Σπύρος Μάριος μας είπε:

Είμαι πολύ ευχαριστημένος και χαρούμενος που κατάφερα να κάνω νέο ρεκόρ  στην κατηγορία μου καθώς και ατομικό ρεκόρ πίστας και μάλιστα με μια μοτοσυκλέτα που την οδηγώ για πρώτη φορά καθώς την παραλάβαμε σχεδόν πριν 10 ημέρες και έπρεπε να την κάνουμε αγωνιστική σε πολύ λίγο διάστημα και να έρθουμε να τρέξουμε στον αγώνα χωρίς καμία δοκιμή.
Ευχαριστώ πολύ την ομάδα μου για την υπέρ - προσπάθεια καθώς και όλους όσους έβαλαν το λιθαράκι τους ώστε να έρθει αυτό το αποτέλεσμα και βέβαια όλους τους χορηγούς μου που πιστεύουν σε εμένα.


Εύχομαι σε όλο τον κόσμο καλές γιορτές και καλή ανάσταση!!