Motul-Wolf Racing – 1ος αγώνας Supermoto

Κυριακή 6 Μαΐου στην Σπάρτη
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

3/5/2018

Στις 6 Μαΐου, στο ανανεωμένο αυτοκινητοδρόμιο της Σπάρτης, θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος αγώνας του Κυπέλλου Supermoto, ένα κύπελλο που αναβιώνει χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες της Wolf Racing και της MOTUL.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από το telesport.gr ενώ οι θεατές θα έχουν πλούσιο θέαμα, τόσο από το είδος του αγώνα που υπόσχεται γενναίες δόσεις, όσο και από την Guest Star παρουσία Drift Car!

Αυτή την Κυριακή στις 13:00 στο πλήρες ανανεωμένο Sparta Racing Circuit το Ελληνικό Supermoto θα έχει τον πρώτο του αγώνα!

1η θέση και νέο ρεκόρ πίστας για τον Σπύρο Μάριο Φουρθιωτη

στην κατηγορία STK600 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος BMU
στην κατηγορία STK600 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος BMU
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/4/2025

Το σαββατοκύριακο 12-13 Απριλίου πραγματοποιήθηκε ο πρώτος και δεύτερος αγώνας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος BMU μαζί με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ταχύτητας στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών όπου ο Σπύρος Μάριος Φουρθιωτης κατάφερε να κάνει την έκπληξη με την ολοκαίνουρια μοτοσυκλέτα του HONDA CBR600RR γράφοντας τον ταχύτερο γύρο αγώνα όλων τον εποχών με τη μοτοσυκλέτα του στην κατηγορία STK600 σταματώντας το χρονόμετρο στο 1.19.717 σπάζοντας και το ρεκόρ του Ιταλού πολυπρωταθλητη Massimo Roccoli που κατείχε μέχρι πριν λίγα χρόνια αλλά με μοτοσυκλέτα SSP600 με 1.19.763.

Στον αγώνα του Σαββάτου τερμάτισε στην πρώτη θέση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος BMU για την κατηγορία STK600 και στην τρίτη θέση γενικής και στην κατηγορία SSP600 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ΒΜU και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ταχύτητας αλλά δυστυχώς λόγο ασάφειας του κανονισμού των φρένων του επέβαλαν ποινή 10 δευτερολέπτων και έχασε μια θέση και στις δύο κατηγορίες.
Στον αγώνα της Κυριακής κατάφερε να κάνει το ρεκόρ ταχύτερου γύρου στην κατηγορία του και να τερματίσει πρώτος με διαφορά +28.331  δευτερόλεπτα από τον δεύτερο της κατηγορίας STK600 και δεύτερος γενικής στην κατηγορία SSP600 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος BMU καθώς και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ταχύτητας.

 

στην κατηγορία STK600 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος BMU


Μετά τον αγώνα ο Σπύρος Μάριος μας είπε:

Είμαι πολύ ευχαριστημένος και χαρούμενος που κατάφερα να κάνω νέο ρεκόρ  στην κατηγορία μου καθώς και ατομικό ρεκόρ πίστας και μάλιστα με μια μοτοσυκλέτα που την οδηγώ για πρώτη φορά καθώς την παραλάβαμε σχεδόν πριν 10 ημέρες και έπρεπε να την κάνουμε αγωνιστική σε πολύ λίγο διάστημα και να έρθουμε να τρέξουμε στον αγώνα χωρίς καμία δοκιμή.
Ευχαριστώ πολύ την ομάδα μου για την υπέρ - προσπάθεια καθώς και όλους όσους έβαλαν το λιθαράκι τους ώστε να έρθει αυτό το αποτέλεσμα και βέβαια όλους τους χορηγούς μου που πιστεύουν σε εμένα.


Εύχομαι σε όλο τον κόσμο καλές γιορτές και καλή ανάσταση!!