WSBK - To endo στον τερματισμό του Misano κόστισε 500 ευρώ στον Toprak [VIDEO]

Ο El Turco σε μπελάδες - Ανάλογη αγωνιστική συμπεριφορά ούτε στο ελληνικό πρωτάθλημα μοτοσυκλετών δεν έχουμε δει
motomag WSBK – To endo στο Misano κόστισε 500 ευρώ στον Toprak Razgatlioglu της BMW [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

27/6/2024

Πικρό βγήκε το διπλό endo του πανηγυρισμού για τον Toprak Razgatlioglu λίγο πριν τη γραμμή τερματισμού στο Misano καθώς οι αγωνοδίκες μετά το τέλος του δεύτερου αγώνα επέβαλαν στον αναβάτη της BMW πρόστιμο 500 ευρώ λόγω επικίνδυνης οδήγησης.

Εντάξει είναι γεγονός πως ο Razgatlioglu στο Misano ήταν μία κατηγορία μόνος του καθώς κέρδισε και τους τρεις αγώνες που έλαβαν χώρα στην ιταλική πίστα, ενώ και οι πανηγυρισμοί του -σούζες και endo- έκλεψαν την παράσταση. Ένας από αυτούς όμως έφερε σε δεινή θέση τον αναβάτη της BMW καθώς σύμφωνα με τους αγωνοδίκες θα μπορούσε να προκαλέσει κάποιο σοβαρό ατύχημα.

WSBK – To endo στο Misano κόστισε 500 ευρώ στον Toprak Razgatlioglu της BMW [VIDEO]

Συγκεκριμένα ο Razgatlioglu πριν περάσει την γραμμή του τερματισμού στο δεύτερο αγώνα πραγματοποίησε endo (διπλό μάλιστα καθώς το πρώτο δεν του βγήκε, ενώ ευτυχώς δεν έφαγε και καπάκι...) με την BMW M1000 RR θέλοντας να πανηγυρίσει με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο τη νίκη αυτή. Ωστόσο λίγο αργότερα ο ίδιος θα περνούσε το κατώφλι της αίθουσας των αγωνοδικών ώστε να απολογηθεί για το συγκεκριμένο συμβάν.

Οι αγωνοδίκες τόνισαν πως αυτό που συνέβη ήταν επιπόλαιο και πως θα μπορούσε να δημιουργηθεί κάποιο ατύχημα καθώς ο αγώνας δεν είχε τελειώσει ακόμα για τους υπόλοιπους αναβάτες, και ενδεχομένως κάποιος αναβάτης μπορεί να ερχόταν με μεγάλη ταχύτητα από πίσω και να είχαμε τραγικές συνέπειες με τον σχεδόν σταματημένο Toprak. Έτσι οι αγωνοδίκες επέβαλλαν στον "El Turco" ποινή 500 ευρώ. Μικρό το πρόστιμο, αλλά σωστό το σκεπτικό. Όσο και να μας αρέσουν οι πανηγυρισμοί του Toprak, αυτοί θα πρέπει να γίνονται όταν όλοι οι αναβάτες έχουν τερματίσει, στον γύρο του θριάμβου και μόνο.

Μετά την επιβολή της ποινής ο Razgatlioglu ανέφερε: "Πάντα θα κάνω endo, αυτό δεν αλλάζει. Αυτό είναι ένα δώρο για μένα από τους αγωνοδίκες, μετά τις τρεις νίκες , λίγο ακριβό αυτή τη φορά, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα, θα πληρώσω τα 500 ευρώ. Νομίζω ότι όλοι πέρασαν καλά. Αν έχουμε μια επανάληψη στο Donington θα κάνω endo μετά από την καρό σημαία, όχι πριν”.

Ετικέτες

Mia Rusthen, WorldWCR - Ξεκίνησε να αναπνέει χωρίς υποστήριξη

Το πρώτο καλό νέο εδώ και πολύ καιρό για την Rusthen, που βρίσκεται όμως ακόμα σε τεχνητό κώμα
motomag Mia Rusthen, WorldWCR – Σε κώμα αλλά αναπνέει χωρίς αναπνευστήρα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

28/6/2024

Σημάδια βελτίωσης δείχνει η πορεία της υγείας της Mia Rusthen, με την αγωνιζόμενη να παραμένει σε κώμα σε νοσοκομείο της Νορβηγίας ωστόσο τώρα είναι σε θέση να αναπνέει μόνη της χωρίς να χρειάζεται τη συνδρομή μηχανήματος.

Η Νορβηγίδα μετά το σοβαρό ατύχημα που υπέστη στον εναρκτήριο γύρο του WorldWCR στο Misano όλο αυτό το διάστημα βρίσκεται σε τεχνητό κώμα. Ωστόσο τα πρώτα καλά νέα έρχονται από το νοσοκομείο Neurointensive Ullevål της πατρίδας της όπου και νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της οικογένειας, η οποία χθες έκανε γνωστό στον κόσμο πως άγνωστος δράστης υποκρίνεται μέλος της οικογένειας, ζητώντας δωρεές για χρηματοδότηση της αποκατάστασης της 27χρονης, η Rusthen αναπνέει πλέον μόνης της, χωρίς υποστήριξη, δείχνοντας σημάδια βελτίωσης.

Ελπίζουμε πως η Rusthen σύντομα θα βγει νικήτρια στον δυσκολότερο αγώνα που έχει δώσει μέχρι και σήμερα στη ζωή της.

Ετικέτες