WorldSBK - Razgatlioglu και Rea εκτός δράσης στην πίστα της Cremona

Κίνδυνος του Toprak να περάσει 2ος στη γενική βαθμολογία, πίσω από τον Nicolo Bulega
Toprak και Rea εκτός του γύρου της Cremona
Από το

motomag

19/9/2024

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Toprak Razgatlioglu της ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team και ο Jonathan Rea της Yamaha Pata Prometeon δεν θα λάβουν μέρος στον Γύρο της Ιταλίας στην πίστ ατης Cremona, λόγω των τραυματισμών τους στη Γαλλία. Μετά τις πτώσεις που είχαν στην πίστα Magny-Cours, η συνεχιζόμενη ανάρρωσή τους δεν τους επιτρέπει ακόμη να αναλάβου αγωνιστικά καθήκοντα. Για αυτούς τους λόγους η BMW έχει προετοιμάσει τον Markus Reiterberger και η Yamaha τον Niccolo Canepa για να τους αντικαταστήσουν.

Ο Toprak είχε ένα σερί-ρεκόρ 13 συνεχόμενων νικών φτάνοντας στον Γαλλικό Γύρο ενώ παράλληλα κρατούσε την πρωτιά στη γενική βαθμολογία, έχοντας και σημαντική βαθμολογική διαφορά από τον 2ο Bulega. Δυστυώς η πολύ άσχημη πτώση που είχε στα FP2 του Magny-Cours έφερε τα πάνω κάτω στο Πρωτάθλημα. Αφού δεν αγωνίστηκε στη Γαλλία -χάνοντας μέρος της διαφοράς από τον Bulega-, ο Razgatlioglu ταξίδεψε στην Ιταλία για να συνεχίσει την ανάρρωσή του με στόχο να αγωνιστεί στην Cremona.

Ο Πρωταθλητής του 2021 θα έπρεπε να περάσει από ιατρικό έλεγχο πριν από τον γύρο της Cremona την Πέμπτη για να αγωνιστεί, αλλά αργά την Τετάρτη ανακοινώθηκε πως δεν θα λάβει μέρος στον αγώνα λόγω της συνεχιζόμενης ανάρρωσής του. Ο Toprak έχει δηλώσει τώρα ότι στοχεύει να επιστρέψει στην πίστα της MotorLand Aragon, μια εβδομάδα μετά την Cremona.

Nicolo Bulega

Με τον Razgatlioglu να βρίσκεται εκτός του Γύρου της Ιταλίας, αν ο Nicolo Bulega… αριστεύσει στην Cremona, θα μπορούσε να υποδεχτεί τον Toprak στο Aragon από την πρώτη θέση, με 7 βαθμούς διαφορά από τον “El Turco”.

 Markus Reiterberger

Ο Razgatlioglu θα αντικατασταθεί από τον Markus Reiterberger, ο οποίος έχει αγωνιστεί στο WorldSBK 72 φορές με τη BMW. Ο Γερμανός αναβάτης πήρε τον τίτλο STK1000 του 2018, επίσης με τη BMW, με τέσσερις νίκες σε οκτώ αγώνες. Επίσης, αγωνίστηκε με τη BMW στο EWC το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Bol d'Or και τερμάτισε τρίτος στην κατάταξη του 2024.

Jonathan Rea

Όμως και ο έξι φορές Πρωταθλητής Jonathan Rea θα χάσει τον επερχόμενο Γύρο της Ιταλίας. Ο τραυματισμός του στο χέρι μετά την πτώση που είχε στο τέλος του πρώτου γύρου στον 1ου αγώνα στην πίστα Magny-Cours, τον οδήγησε σε χειρουργική επέμβαση, ενώ παραμένει σπίτι του επικεντρωμένος στην ανάρρωσή του. Ο αναβάτης αντοχής και δοκιμών της Yamaha, Niccolo Canepa, θα είναι αυτός που θα τον αντικαταστήσει.

Ο Rea είναι απογοητευμένος που πρέπει να καθίσει να δει τον αγώνα από τον καναπέ, αλλά μετά την ομιλία του με τον Γιατρό Antonie Martens που έκανε τη χειρουργική επέμβαση στη Γαλλία και τον Michael McBride που τον παρακολουθεί στο σπίτι του στο Μπέλφαστ και οι δύο επιμένουν ότι το μόσχευμα τένοντα και τα δερματικά μοσχεύματα στον δεξιό αντίχειρά του χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να επουλωθούν και να αποφευχθούν τυχόν αναποδιές.

Canepa

Η αντικατάσταση έρχεται από τον νικητή του τίτλου του 2007 STK1000 Canepa, ο οποίος είχε ανακοινώσει ότι θα τελείωνε την αγωνιστική του καριέρα μετά το Bol d'Or του περασμένου Σαββατοκύριακου, όμως η απόσυρσή του μπήκε στον πάγο προσωρινά, με τον Ιταλό να επιστρέφει στο WorldSBK για πρώτη φορά μετά από το 2018.

Ο Ιταλός έχει συμμετάσχει σε 79 αγώνες WSBK μεταξύ 2008 και 2018, διεκδικώντας τον καλύτερο τερματισμό του P7 σε δύο περιπτώσεις στον 1ο αγώνα στη Μόσχα το 2012 και στον 1ο αγώνα του Misano το 2016. Πήρε δύο νίκες και 16 βάθρα κατά τη διάρκεια της θητείας του στο STK1000, συμπεριλαμβανομένου του τίτλου του 2007 όπου κέρδισε τον Claudio Corti με μόλις τέσσερις βαθμούς. Ο Canepa ήταν επίσης τρεις φορές νικητής στο STK600, καθώς και ήταν βασικός παράγοντας της επιτυχίας της Yamaha τις τελευταίες σεζόν ως δοκιμαστής αναβάτης για τον Ιάπωνα κατασκευαστή, όπως και αναβάτης στους αγώνες αντοχής, εκεί που πήρε δύο παγκόσμιους τίτλους στο EWC με τη Yamaha.

Ετικέτες

MOTUL WSBK: Πώς είναι τώρα Razgatlioglu, Rea και Bautista. Πρώτη φορά εκτός αγώνα οι τρεις κορυφαίοι της βαθμολογίας

Αν και όλα βαίνουν θετικά, είναι αβέβαιη η συμμετοχή τους στον αγώνα της Cremona
WSBK: Πώς είναι τώρα Razgatlioglu, Rea και Bautista. Πρώτη φορά εκτός αγώνα οι τρεις κορυφαίοι της βαθμολογίας
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

11/9/2024

Η BMW και η ομάδα ROKit BMW Motorrad προέβη σε σχετική ενημέρωση για την κατάσταση του Torpak Razgatlioglu, καθησυχάζοντας το κοινό καθώς οι πρώτες ημέρες έδειξαν ανάκαμψη. Ωστόσο παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο πως θα καταφέρει να αγωνιστεί στον αγώνα της Cremona. Αυτή την στιγμή λαμβάνει θεραπεία από τη Γαλλική ιατρική ομάδα, όπου του έδωσαν το πράσινο φως για να συνεχίσει την ανάρρωσή του στην Ιταλία με άλλη ιατρική ομάδα. Βέβαια, αν θα λάβει μέρος στον αγώνα θα εξαρτηθεί από την αξιολόγηση του Chief Medical Officer και του Διευθυντή της FIM WorldSBK.

Ας θυμηθούμε όμως τι έγινε στην πίστα Magny-Cours. Εκεί ο Torpak είχε έξοδο στη στροφή 14 κατά την διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής, χτυπώντας πάνω στο προστατευτικό τείχος με πολλά χιλιόμετρα και καθώς δεν μπορούσε να σηκωθεί αμέσως βγήκαν οι κόκκινες σημαίες. Στον έλεγχο αμέσως μετά κηρύχθηκε ακατάλληλη η συμμετοχή του, καθώς διαγνώστηκε με ήπιο τραυματικό χτύπημα στο πνευμοθώρακα. Αυτό οδήγησε το νικηφόρο σερί των 13ων αγώνων να τελειώσει απότομα, μένοντας ακόμη όμως στην κορυφή με 365 βαθμούς. Επέστρεψε φυσικά στην πίστα για να παρακολουθήσει τον ομόσταβλο να παίρνει την πρώτη του νίκη σε 100 αγώνες.

Στον αντίποδα, ο έξι φορές πρωταθλητής WSBK Jonathan Rea, έχει υποστεί τραυματισμό στον δεξί αντίχειρά του, μετά από την σύγκρουση στον πρώτο αγώνα και με την δικαιολογία των συνεχών μεταβαλλόμενων συνθηκών που επικρατούσαν. Μιας και η προσπάθεια που γίνεται είναι σημαντική για να εμφανιστεί στον αγώνα της Ιταλίας στις 20-22 Σεπτεμβρίου, είναι αυτή την στιγμή αμφίβολη και για αυτόν.

WSBK: Πώς είναι τώρα Razgatlioglu, Rea και Bautista. Πρώτη φορά εκτός αγώνα οι τρεις κορυφαίοι της βαθμολογίας

Απομένοντας 4 αγώνες για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και με έναν Rea να βρίσκεται 11ος στη γενική κατάταξη, δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες στην ομάδα της Pata Prometeon Yamaha, για μεγαλεπήβολα σχέδια.

Ο επόμενος των τριών πρωταθλητών είναι ο Alvaro Bautista, που ενώ πήγαινε καλά και τερματίζοντας 2ος στη βροχή, στον αγώνα της Superpole συγκρούστηκε στον πρώτο γύρο, κερδίζοντας κάταγμα πλευρών. Αυτό τον έχει φέρει στην τρίτη θέση γενικής κατάταξης με 243 βαθμούς.

Στο γκρουπ των τραυματιών προστέθηκε και ο Nicolo Beluga χτυπώντας στον δεξιό ώμο και την κλείδα, αφήνοντάς του μια θλάση που δεν ήταν ικανή να του στερήσει τη νίκη. Έτσι τον φέρνει πιο κοντά στον πρώτο, μετά την απουσία του Toprak, μένοντας στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος με 310 πόντους.