Τέλος οι δοκιμές για τον αναβάτη της Yamaha στα Motul WSBK
Από τον
Λάζαρο Μαυράκη
2/4/2021
Ο εργοστασιακός αναβάτης της Pata Yamaha WorldSBK, Toprak Razgatlıoğlu, αναγκάστηκε να σταματήσει και να αποχωρήσει από τις επίσημες δοκιμές των Motul WSBK στην Βαρκελώνη, ενώ μπήκε σε απομόνωση από την υπόλοιπη ομάδα του χθες το πρωί. Ο λόγος είναι ότι βγήκε θετικό το μοριακό τεστ covid που έπρεπε να κάνει υποχρεωτικά για να μπορέσει να ταξιδέψει μετά το πέρας των δοκιμών.
Όλα τα μέλη της ομάδα Pata Yamaha έκαναν το τεστ ταυτόχρονα, αλλά ο Razgatlıoğlu ήταν ο μόνος που βγήκε θετικός. Το πρωί έκανε και δεύτερο PCR τεστ, το οποίο επίσης βγήκε θετικό. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν για τον Covid-19 στην Ισπανία, ο Razgatlıoğlu μέχρι να βγει αρνητικός στα τεστ θα πρέπει να μείνει απομονωμένος σε καραντίνα.
WorldSBK: Η BMW προσφέρει στον Toprak Razgatlioglu ένα τεράστιο συμβόλαιο για το 2026
Η BMW δίνει πολλά για να τον κρατήσει στα World Superbikes και τον επόμενο χρόνο
Από τον
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
8/4/2025
Το τρέχον συμβόλαιο του περσινού πρωταθλητή (περισσότερα εδώ) με τον Γερμανό κατασκευαστή λήγει στο τέλος της τρέχουσας σεζόν 2025 και οι αναγνωριστικές διεργασίες ανάμεσα σε Razgatlioglu και τα MotoGP ώθησαν τη BMW να προσφέρει στον δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Superbike ένα μεγάλο συμβόλαιο για το 2026.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η βαυαρική εταιρεία έχει βάλει στο τραπέζι μια προσφορά 2 εκατομμυρίων ευρώ ανά σεζόν για τον εν ενεργεία πρωταθλητή που εκτός από αυτό περιλαμβάνει και μπόνους νικών.
Το ποσό είναι πολύ κοντά στα συμβόλαια που προσφέρουν οι ομάδες στα MotoGP εκτός τριών-τεσσάρων ονομάτων της πρώτης γραμμής που έχουν ήδη τίτλους και των αναβατών εκτός 15άδας.
Η ημερομηνία λήξης του συμβολαίου του έχει κάνει τις αντίπαλες εταιρείες να επιθυμούν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους και παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε μόλις στον Απρίλιο, το όνομα του Razgatlioglu έχει ήδη συνδεθεί με την πλειοψηφία των κατασκευαστών για τη σεζόν 2026.
Βέβαια, ο κατασκευαστής που φαίνεται να βρίσκεται πιο κοντά από όλους σε αυτή τη «κούρσα» είναι η Honda, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες προτίθεται να τον εντάξει στα MotoGP το αργότερο έως το 2027.
Με πρόσθετο δέλεαρ για τον Razgatlioglu την επικείμενη αλλαγή κυβισμού που θα ισιώσει κάπως, τις διαφορές μεταξύ νέων και βετεράνων στην κορυφαία κατηγορία των MotoGP.
Η εξερεύνηση της συνεργασίας των δύο τράβηξε τόσο, που άρχισε να μεταδίδεται πως υπάρχει ήδη συμφωνία με τη Honda για τη σεζόν 2026. Ωστόσο, ο ίδιος διέψευσε αυτούς τους ισχυρισμούς στον πορτογαλικό γύρο του World Superbike.
Μέχρι στιγμής στη σεζόν 2025 του World Superbike, ο Razgatlioglu έχει κατακτήσει τρεις νίκες σε έξι αγώνες και είναι δεύτερος στη βαθμολογία, 29 βαθμούς πίσω από τον Nicolo Bulega, παραμένοντας όμως το φαβορί και για τον φετινό τίτλο.