MotoGP: Ξανά στον αέρα η συμμετοχή του Rossi για τον δεύτερο αγώνα της Valencia

Το καψόνι με τα test του COVID-19
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

12/11/2020

Για άλλη μια φορά ο Valentino Rossi θα περιμένει τα αποτελέσματα του τρίτου κατά σειρά PCR test για τον COVID-19 ώστε να μάθει αν τελικά θα μπορέσει να τρέξει στον αγώνα στον δεύτερο αγώνα της Valencia. Την Τετάρτη ο Rossi έκανε το test και βγήκε θετικός! Ακολούθησε και δεύτερο test σήμερα, όπου βγήκε αρνητικός! Σύμφωνα με τους “ειδικούς”, όσοι έχουν νοσήσει με τον COVID-19 (όπως συνέβη στον Rossi τον προηγούμενο μήνα και έχασε τους αγώνες Aragon) μπορεί να βρεθούν θετικοί στα PCR test αρκετό καιρό μετά την πλήρη ανάρρωσή τους. Αυτό είχε συμβεί και την προηγούμενη εβδομάδα στον Rossi, όπου περίμενε τα αποτελέσματα του τρίτου test για να δει αν μπορεί να τρέξει και έχασε τα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής, όπου τον είχε αντικαταστήσει ο Αμερικανός αναβάτης Garrett Gerloff. Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται και τώρα, μία ολόκληρη εβδομάδα μετά! 

MotoGP-Jorge Martin: Αργή αλλά σταθερή η βελτίωση της κατάστασής του

Παραμένει στο Κατάρ - O Savadori στη θέση του για τον γύρο στη Jerez
Jorge Martin κατάσταση υγείας 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

17/4/2025

Αργά αλλά σταθερά η κατάσταση του Jorge Martin που βρίσκεται ακόμη σε νοσοκομείο του Κατάρ βελτιώνεται και η Aprilia Racing εμφανίζεται ελαφρώς αισιόδοξη.

Ο άτυχος παγκόσμιος πρωταθλητής βρίσκεται στο γενικό νοσοκομείο Hamad στην πρωτεύουσα του Κατάρ και η κατάστασή του παρακολουθείται στενά.

Τα κατάγματα στα πλευρά του Martin δεν είναι εκείνα που χρήζουν στενής παρακολούθησης αλλά το τραύμα που έχει στον πνεύμονα ο Ισπανός, η αναπνοή του οποίου εξακολουθεί να υποστηρίζεται μηχανικά. Ο Martin αναφέρει ότι πονάει αλλά πλέον είναι σε θέση να κινείται λίγο περισσότερο και να νιώθει λίγο καλύτερα και ευχαριστεί όλους εκείνους που τον υποστηρίζουν και του προσφέρουν βοήθεια.

Σύμφωνα και με την επίσημη ανακοίνωση της Aprilia Racing οι εξετάσεις δείχνουν ότι η κατάσταση βελτιώνεται ωστόσο τα σπασμένα πλευρά προκαλούν ακόμη πόνο μεγάλης έντασης στον εργοστασιακό αναβάτη των Ιταλών και αυτό περιορίζει στο ελάχιστον δυνατό και την κινητικότητά του.

Τώρα έχει προτεραιότητα να διασταλεί πλήρως ο πνεύμονας που είχε καταρρεύσει εξαιτίας του τραύματος που είχε υποστεί ο Ισπανός και τότε το ιατρικό επιτελείο θα αφαιρέσει την αποστράγγιση που έχει τοποθετηθεί (όταν φτάσει στο 90%), ενώ θα σταματήσει και η μηχανική υποστήριξη της αναπνοής του. 

Όταν με το καλό γίνει και αυτό τότε είναι που θα αρχίσει να σχεδιάζεται η επιστροφή του Martin στην Ευρώπη με το Noale να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το επιτελείο του νοσοκομείου που κουράρει τον Martin, τον ιατρικό διευθυντή του MotoGP, Angel Charte αλλά και τον Franco Perona της Lifenet Healthcare, με την οποία συνεργάζεται η ιταλική ομάδα.

O Lorenzo Savadori θα είναι ο αναβάτης που θα οδηγήσει τη δεύτερη εργοστασιακή Aprilia αντί του Jorge Martin στο Grand Prix της Jerez.