MotoGP - Στην Ταϊλάνδη ο εναρκτήριος αγώνας της επόμενης σεζόν

Από την πίστα Chang θα ξεκινήσουν οι σεζόν το 2025 και το 2026
MotoGP πίστα Ταϊλάνδη 2024
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

21/8/2024

Το Ταϊλανδέζικο Grand Prix θα είναι ο πρώτος αγώνας για τις δύο ερχόμενες σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας και θα πραγματοποιείται στο Βuriram.

Έπειτα από ένα τέταρτο του αιώνα το Grand Prix της Ταϊλάνδης θα είναι το πρώτο νοτιοανατολικής ασιατικής χώρας από το οποίο θα ξεκινά η σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας.

Η ανακοίνωση από τη διοργανώτρια αρχή δείχνει πόσο σημαντικό είναι το κοινό της Ταϊλάνδης για το πρωτάθλημα όπως και η αγορά δικύκλου της για τους κατασκευαστές που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, η οποία έκλεισε το 2023 με περισσότερες από 1,86 εκατ. πωλήσεις για τη χώρα των 70+ εκατομμυρίων κατοίκων.

MotoGP πίστα Ταϊλάνδη 2024

Η πίστα Chang στο Buriram ξεικίνησε να λειτουργεί το 2014 και είναι η πρώτη στην ασιατική χώρα με προδιαγραφές που την κάνουν κατάλληλη για φιλοξενία αγώνων Formula 1 και MotoGP. Αυτή θα είναι επίσης η πρώτη φορά που θα φιλοξενήσει τον εναρκτήριο αγώνα του πρωταθλήματος.

Ο πρώτος δίτροχος αγώνας στην πίστα της Ταϊλάνδης έγινε το 2018 και εκεί έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής τέσσερεις αγώνες με περισσότερους από 800.000 θεατές να έχουν παραβρεθεί συνολικά.

Moto2: Χωρίζουν οι δρόμοι της Preicanos Racing & του Bo Bendsneyder – Εντάσεις εκ των έσω

Η συνεργασία τους άρχισε το 2021, αλλά η διαρροή πληροφορίων την σταματάει πριν τον αγώνα του Misano
moto2 bendsneyder
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

12/9/2024

Ο Ολλανδός αναβάτης Bo Bendsneyder, είχε κάνει το ντεμπούτο του στην κατηγορία της Moto2 με την ομάδα της Tech 3. Δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει όλη την χρονιά, καθώς το ατύχημα που είχε στο Ιαπωνικό GP, τον άφησε εκτός των τριών τελευταίων αγώνων. Το 2019 πήγε στην NTS RW Racing τερματίζοντας 26ος γενικής και το 2021 ξεκίνησε η συνεργασία του με την Preicanos Racing έως και σήμερα.

Όμως, ο μη αναμενόμενος στόχος των προσδοκιών τους και οι εντάσεις που δημιουργήθηκαν μεταξύ τους, λόγω της διαρροής των εμπιστευτικών πληροφοριών, οδηγήθηκαν να την διακόψουν εσπευσμένα, πριν τον αγώνα του Misano.

Ωστόσο, η Ισπανική ομάδα Preicanos Racing, η οποία παλαιότερα λεγότανε SAG Racing είχε πάρει ήδη την απόφαση να μην ανανεώσει για τη νέα χρονιά, έπειτα των 4 σεζόν που ήτανε μαζί. Η καλύτερη θέση που είχε φέρει ο Bo, ήταν αυτή της τρίτης θέσης στον περσινό αγώνα του GP Αμερικής και της πέμπτης στο Γαλλικό GP του 2021.

Ο οδηγός που θα σταθεί δίπλα στον Jaume Masia για το υπόλοιπο της σεζόν, θα είναι ο Daniel Munoz ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον Bendsnayder στις αρχές του έτους μετά από τον τραυματισμό του.