MotoGP - Ο Hamilton διαψεύδει τις φήμες για την αγορά της Gresini

Και οι άνθρωποι της Gresini τον τρολάρουν υπέροχα, φτιάχνοντας τα μαλλιά τους στο στιλ του Βρετανού
Hamilton Hair
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

5/7/2024

Διαβάσατε στο ΜΟΤΟ πως ο 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της F1 Lewis Hamilton είχε δείξει ενδιαφέρον για την απόκτηση της Gresini Racing Team ωστόσο τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι καθώς ο Βρετανός ξεκαθάρισε πως την παρούσα χρονική στιγμή δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Μπορεί η αγάπη του Hamilton για τις μοτοσυκλέτες αλλά και για τους αγώνες του MotoGP να είναι μεγάλη ωστόσο για την ώρα για τον ίδιο προέχει κυρίως η αγωνιστική του καριέρα καθώς την επόμενη χρονιά θα αλλάξει στρατόπεδο και θα βρεθεί στην ιστορικότερη ομάδα της F1, τη Ferrari.

O Βρετανός μετά από τα όσα ακούγονται για την έλευση του στο ΜotoGP ως ιδιοκτήτης της Gresini Racing Team θέλησε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα: "Πάντα μου άρεσε το MotoGP. Με ενδιαφέρει η ανάπτυξη του αθλήματος, αλλά δεν είμαι ακόμα εκεί. Όπως έχω πει και στο παρελθόν ενδιαφέρομαι να μάθω την αξία των περιουσιακών στοιχείων -σ.σ. εννοεί ποια είναι η χρηματική αξία των ομάδων- και θέλω να μάθω πώς μπορώ να γίνω στο μέλλον ιδιοκτήτης ομάδας. Ίσως, στα επόμενα πέντε ή δέκα χρόνια, να μου δοθεί η ευκαιρία".

Hamilton Hair

Φυσικά αυτήν την είδηση δεν μπορούσε να την αφήσει αναπάντητη η ομάδα της Gresini Racing Team, με την ιταλική ομάδα να κοινοποιεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χιουμοριστικές φωτογραφίες των μελών της ομάδας της με μαλλιά όπως αυτά του Hamilton. Αξιοσημείωτο είναι πως υπήρξαν αρκετοί σχολιαστές στα social media που κατηγόρησαν την Gresini για "ρατσιστικό" χιούμορ, σύμφωνα με την ακραία τάση της εποχής μας περί "cultural appropriation" ήτοι πολιτισμική οικειοποίηση, που βρίσκει αρνητικό να προσεταιρίζεται κανείς πολιτισμικά στοιχεία (όπως πχ. τα dreadlocks / rasta) τα οποία έχουν ταυτιστεί με συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων / φυλή, κλπ. Εμείς δεν βρίσκουμε τίποτα μεμπτό στην κίνηση της ομάδας, ούτε βλέπουμε το πώς είναι αυτό προσβλητικό, όταν υπάρχουν πολλοί λευκοί με rasta και η κίνηση της Gresini είχε στόχο μόνο το καλοπροαίρετο χιούμορ με έναν φανατικό φίλο της μοτοσυκλέτας όπως είναι ο Hamilton. Relax φίλτατοι...

Πριν προλάβει να ξεκαθαρίσει ο Βρετανός πιλότος της F1 πως δεν ενδιαφέρεται αυτή τη στιγμή να αγοράσει κάποια ομάδα στο MotoGP, οι Pecco Bagnaia, Jorge Martin και Marc Marquez ρωτήθηκαν σχετικά με αυτήν την είδηση στη συνέντευξη τύπου λίγο πριν την έναρξη του Γερμανικού GP.

MotoGP – Ο Hamilton διαψεύδει τις φήμες για την αγορά της Gresini

Ο Martin ανέφερε πως τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης λένε συνεχώς ειδήσεις και πράγματα αλλά πολλά από αυτά δεν γίνονται ποτέ πραγματικότητα. Ο Bagnaia με τη σειρά του ανέφερε πως δεν γνωρίζει κάτι αλλά ωραίο θα ήταν μία προσωπικότητα σαν τον Hamilton να μπει στον χώρο του MotoGP, με τον Marc Marquez να δηλώνει πως όλα είναι πιθανά κλείνοντας στο τέλος με την καλύτερη ατάκα “ποιος ξέρει μπορεί να αγοράσω και εγώ μία ομάδα F1” για να συμπληρώσει μετά γελώντας "μπα, δεν έχω αρκετά χρήματα".

Όπως και να έχει μπορεί ο Hamilton να μην έρχεται στο ΜοtoGP σύντομα ωστόσο μόνο το γεγονός πως συνδέθηκε το όνομα του με το κορυφαίο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλετών φέρνει επιπλέον δημοσιότητα στον θεσμό, κάτι που αναζητά με κάθε τρόπο η Dorna όλα αυτά τα χρόνια.

MotoGP – Ο Hamilton διαψεύδει τις φήμες για την αγορά της Gresini
Ετικέτες

MotoGP - Ο 15ος Quartararo έχει περισσότερους βαθμούς από το άθροισμα όλων των αναβατών της Honda!

Πρώτος βαθμός για Marini, μόνο αφού πήραν ποινή για αντικανονικά χαμηλή πίεση ελαστικών 3 προπορευόμενοι αγωνιζόμενοι
MotoGP - HRC
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/7/2024

Μετά από εννέα GP και 18 συνολικά αγώνες στη σεζόν του 2024, ο Luca Marini πήρε επιτέλους τον πρώτο του βαθμό ως εργοστασιακός αναβάτης του HRC, μόνο όμως αφότου τρεις προπορευόμενοι αγωνιζόμενοι χρεώθηκαν με ποινή για αντικανονικά χαμηλή πίεση ελαστικών!

Το ότι χρειάστηκε να πάρουν ποινή 16 δευτερολέπτων έκαστος οι Augusto Fernandez, Johann Zarco και Stefan Bradl, για να δρέψει επιτέλους ΕΝΑΝ βαθμό ο ετεροθαλής αδελφός του Rossi, μας δείχνει την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που βιώνει η Honda και οι αναβάτες της, στο ανεπιτυχές μέχρι στιγμής κυνήγι βελτίωσης της RC213V.

Για να καταλάβουμε καλύτερα τις δυσκολίες Honda και Marini, να πούμε πως στο GP του Sachsenring το 2023 καβάλα στη μοτοσυκλέτα της Ducati ο Ιταλός είχε τερματίσει 5ος στον αγώνα της Κυριακής και 4ος στο Sprint, ενώ μετά τον τερματισμό βρισκόταν στην 6η θέση της γενικής κατάταξης με 89 βαθμούς! Κάντε τη σύγκριση… μια πέμπτη και μια τέταρτη θέση στη Γερμανία το 2023 με την Ducati, και δυο 15ες θέσεις το 2024 με τη Honda. Ογδόντα εννέα βαθμοί και 6η θέση στη γενική το 2023, ένας βαθμός (χάρη σε ποινές άλλων) και 23η θέση στη γενική, πίσω ακόμα και από τον test-rider της KTM, με τη ΜΙΑ wildcard συμμετοχή του στη Jerez.

Συνεχίζουμε με ένα ακόμα ενδιαφέρον στατιστικό που συμπληρώνει τη δυστοκία της Honda το 2024, όπου ο Fabio Quartararo με την M1 της Yamaha που αντιμετωπίζει κι εκείνος μεγάλα προβλήματα εξέλιξης βρίσκεται στη 15η θέση της γενικής κατάταξης με 44 βαθμούς, ενώ το άθροισμα των βαθμών ΟΛΩΝ των αναβατών της Honda (Marini, Mir, Zarco & Nakagami) είναι… 35 βαθμοί, δέκα σχεδόν λιγότεροι από του Γάλλου.

Ιστορικές, πρωτόγνωρες αρνητικές στιγμές για τους Ιάπωνες κατασκευαστές που κάποτε δεν είχαν αντίπαλο στο MotoGP, και ελπίζουμε σύντομα αμφότερες οι Honda & Yamaha να μπορέσουν να βρεθούν ξανά σε επίπεδο ίδιο με των ευρωπαϊκών εργοστασίων του σήμερα, τόσο για την υστεροφημία τους όσο και για το καλό του αθλήματος.

Ετικέτες