MotoGP: Massimo Rivola για Jorge Martin – «Δεν είμαστε σίγουροι για τον αγώνα της Ταϊλάνδης»

Θα πρέπει σε 20 μέρες να είναι έτοιμος από διπλό χειρουργείο
MotoGP: Massimo Rivola για Jorge Martin – «Δεν είμαστε σίγουροι για τον αγώνα της Ταϊλάνδης»
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

5/2/2025

Ο διευθυντής αγωνιστικού τμήματος της Aprilia προχώρησε σε δηλώσεις μόλις τώρα για την πορεία της υγείας του Martin τονίζοντας πως ακολουθεί το αυστηρό πρωτόκολλο που υπάρχει για την διάσειση, επιβεβαιώνοντας για αρχή πως εκτός από το κάταγμα σε χέρι και πόδι, έχει υποστεί και διάσειση όπως άλλωστε φάνηκε σε όλους από το video του ατυχήματος.

Ο Rivola είπε πως αυτή στιγμή ο Martin ακολουθεί το πρωτόκολλο που υπάρχει για την διάσειση, παραμένοντας στο νοσοκομείο υπό παρακολούθηση για το πρώτο 24ωρο. Αναμένεται όμως πως θα πάρει εξιτήριο το πρωί από το νοσοκομείο της Μαλαισίας για να μπορέσει να ταξιδέψει στην Βαρκελώνη όπου ήδη τον αναμένει η ιατρική ομάδα που αναλαμβάνει τους αναβάτες των MotoGP για ένα διπλό χειρουργείο σε δεξί χέρι και αριστερό πόδι.

Ο Martin θα έχει μπροστά του 21 ημέρες μέχρι την εξέταση από τους γιατρούς εν όψει του αγώνα της Ταϊλάνδης, για να έρθει σε κατάσταση που θα τους δώσει την ευχέρεια να του επιτρέψουν να πάρει μέρος στις δοκιμές κατάταξης.

MotoGP: Massimo Rivola για Jorge Martin – «Δεν είμαστε σίγουροι για τον αγώνα της Ταϊλάνδης»
Ο Martin αναχωρεί για το νοσοκομείο Aurelius 6 χιλιόμετρα μακριά από την πίστα

Το εξαιρετικά σημαντικό τεστ δύο εβδομάδες νωρίτερα, μόλις 7 ημέρες μετά το αυριανό χειρουργείο του, είναι πολύ πιθανό πως θα το χάσει παρόλο που στα MotoGP έχουμε δει να επιστρέφουν αναβάτες στην αγωνιστική δράση κόντρα σε κάθε πρόγνωση, ανατρέποντας την ιατρική βιβλιογραφία. Και μάλιστα έχουμε δει και τις ολέθριες συνέπειες καριέρας που μπορεί να έχει αυτό, όπως συνέβη με τον Marquez.

Για αυτό και ο Rivola τόνισε πως το βάρος της εξέλιξης θα πέσει στον Marco Bezzecchi και ο Martin θα πρέπει να στηριχθεί στην δική του τοποθέτηση για την προετοιμασία της μοτοσυκλέτας έναντι του πρώτου αγώνα.

Η Aprilia είχε σήμερα μία εξαιρετικά δύσκολη ημέρα με δύο αναβάτες τραυματισμένους καθώς πέρα από τον Martin, τραυματίστηκε και ο Fernandez που επίσης είχε αντίστοιχη περίπτωση στην έναρξη της προηγούμενης σεζόν, στην ίδια πίστα, ακριβώς έναν χρόνο πριν. Παράλληλα πτώση σημείωσε και ο Ai Ogura, ο μοναδικός αναβάτης που θα μπορούσε να συνεχίσει το δόγμα της Honda για μία θέση απαραίτητα σε Ιάπωνα, αλλά σκέφτηκε την προσωπική του εξέλιξη -σωστό- αποφασίζοντας να μετακινηθεί σε μία πιο ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα.

Πολλές διαφορετικές παραμέτρους λοιπόν ήθελε η Aprilia να συνδυάσει σε αυτό το πρώτο μεγάλο τεστ, έχοντας τονίσει πως θα είναι εξαιρετικά σημαντικό και ο Rivola είπε πως παρά την τεράστια ατυχία τους, πρόλαβαν να δουν κάποια πράγματα και δεν είναι στο απόλυτο μηδέν. Σε κάθε περίπτωση ο Bezzecchi έχει τώρα τον πρώτο λόγο στην προετοιμασία για τον εναρκτήριο αγώνα του πρωταθλήματος και πάντα με την ευχή πως η έκβαση του διπλού χειρουργείου του Martin είναι η αναμενόμενη, χωρίς πρόσθετα ευρήματα κατά την διάρκειά του.

Ετικέτες

Fabio Di Giannantonio - Έπεσε σε άκυρη στιγμή, χειρουργείται για κλείδα!

Τρίτος αναβάτης που μπαίνει χειρουργείο την 1η ημέρα του τεστ της Sepang, μετά από Martin και R. Fernandez
Fabio Di Giannantonio - Έπεσε και χειρουργείται
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

5/2/2025

Ο Fabio Di Giannantonio της VR46 Ducati έγινε ο 3ος αναβάτης που θα χρειαστεί χειρουργείο μετά από πτώση στην 1η ημέρα του MotoGP Test της Sepang, με τον Ιταλό να πέφτει δύο φορές την ίδια ημέρα. Κι αν η πρώτη πτώση ήταν χωρίς επιπτώσεις, η δεύτερη την οποία δεν έπιασαν οι κάμερες, με μαρτυρίες να λένε πως ο Digia έπεσε από… σούζα -δεν διευκρινίζεται αν αυτή έγινε για διασκέδαση ή ήταν αποτέλεσμα κακού practice start-, οδηγεί τον μόλις 3ο αναβάτη με Ducati GP25 στο χειρουργείο, με σπασμένη αριστερή κλείδα!

Θυμίζουμε πως ο Di Giannantonio μόλις είχε επιστρέψει στο 100% της φυσικής του κατάστασης μετά από μια πολύπλοκη εγχείρηση για να διορθώσει εξάρθρωση στον αριστερό του ώμο, ενώ τώρα πρέπει να επιστρέψει αεροπορικώς στην Ιταλία για να εγχειριστεί στο ίδιο σημείο!

Δεν θυμόμαστε ανάλογη πανωλεθρία στην 1η κιόλας μέρα του Test της Sepang, με την προσπάθεια των Martin, R. Fernandez και Di Giannantonio να ξεκινά μετ’ εμποδίων για τη σεζόν του 2025.

Μένει να δούμε πότε θα επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση οι τρεις χτυπημένοι αναβάτες, που μάλλον χάνουν τόσο τη Sepang όσο και το επόμενο, και τελευταίο pre-season τεστ, στην Ταϊλάνδη σε μια εβδομάδα από τώρα.

Ετικέτες