MotoGP KTM 2019 – Μονάχα μία θέση έμεινε κενή!

Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

8/5/2018

Η πρόβλεψη ήταν σαφέστατη τις προηγούμενες ημέρες: Ο Miguel Oliveira θα είναι ένας από τους αναβάτες των εργοστασιακών KTM, με την έννοια πως και η Tech3 θα χρησιμοποιεί τις ίδιες μοτοσυκλέτες, όπως ανακοίνωσε πριν από μήνες, όταν ανακοίνωσε πως αφήνει την Yamaha. Ο Πορτογάλος ήταν τόσο βέβαιο πως θα μετακινηθεί στην μεγάλη κατηγορία, που απλά το ερώτημα ήταν το πότε θα ανακοινωθεί το νέο του συμβόλαιο, μετά την ανανέωση του Pol Espargaro και την υπογραφή του Johann Zarco.

Η Yamaha Tech3 με KTM – Οι πιθανοί αναβάτες

Ο Oliveira είναι γνήσιο παιδί του προγράμματος KTM - Red Bull, καθώς έχει ξεκινήσει από την Moto3, πριν βρεθεί στην Moto2 και πλέον και στα MotoGP. Έχει αποδείξει ότι μπορεί να κυριαρχήσει στην πίστα μέσα από τις τρεις περσινές του νίκες και τις δύο φορές στο βάθρο, στους τέσσερις φετινούς αγώνες.

Η τελευταία θέση που απομένει για τις εργοστασιακές KTM, μέσα από την ευκαιρία της Tech3 είναι και η μοναδική που δεν μπορεί κανείς να ποντάρει με απόλυτη βεβαιότητα. Τρία ονόματα είναι αρκετά πιθανά, κι έχουν ακουστεί ήδη, του Hafizh Syahrin, του Brad Binder και της διατήρησης του Smith με περισσότερες πιθανότητες να παραμείνει στην Tech3 τώρα που αλλάζει κατασκευαστή, ο Μαλαισιανός Syahrin. Μπήκε ως αντικατάσταση του Folger, εντυπωσίασε με την ικανότητά του να βρίσκεται ακόμα και στην δεκάδα, έχοντας πολύ γρήγορη προσαρμογή και πλέον αποτελεί μία από τις δυνατές επιλογές της ομάδας…

 

Ετικέτες

Η Liberty Media πήρε άνευ όρων έγκριση της ΕΕ για πλήρη εξαγορά των MotoGP

Η αμερικανική εταιρεία μέσων μαζικής ενημέρωσης κατέχει ήδη το 86% του MotoGP
Η Liberty Media πήρε άνευ όρων έγκριση της ΕΕ για πλήρη εξαγορά των MotoGP
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

10/4/2025

Σύμφωνα με πληροφορίες η Liberty Media, στην οποία ανήκει και η F1, πρόκειται να εξασφαλίσει άνευ όρων έγκριση της ΕΕ για την αντιμονοπωλιακή εξαγορά της Dorna Sports - ιδιοκτήτριας του MotoGP έναντι 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ (3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων).

Η Liberty Media είχε ανακοινώσει τη συμφωνία για την εξαγορά του 86% του MotoGP τον περασμένο Απρίλιο και σας είχαμε ενημερώσει αντίστοιχα εδώ, με τη διοίκηση της Dorna να διατηρεί περίπου το 14% του μετοχικού της κεφαλαίου, δίνοντας στη συμφωνία επιχειρηματική αξία 4,2 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Dorna/MotoGP και μετοχική αξία 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ενεργεί ως παρατηρητής ανταγωνισμού για την Ευρωπαϊκή Ένωση, πρόκειται να εγκρίνει τη συμφωνία, όμως το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ, το οποίο θα αποφασίσει για τη συμφωνία έως την 1η Ιουλίου, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η Liberty Media δήλωσε ότι συνεργάζεται εποικοδομητικά με την Επιτροπή και εκπρόσωπος της δήλωσε: «Υπάρχει μια πολύ μεγάλη και αναπτυσσόμενη αγορά για οπτικοακουστική ψυχαγωγία πολύ πέρα από τον αθλητισμό και η ενέργεια αυτή θα ενισχύσει την ικανότητα του MotoGP να ανταγωνίζεται σε αυτή την ιδιαίτερη αγορά».

Η Liberty Media πήρε άνευ όρων έγκριση της ΕΕ για πλήρη εξαγορά των MotoGP

Η αρμόδια αρχή για την επιβολή της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της ΕΕ είχε προειδοποιήσει προηγουμένως ότι η συμφωνία θα μπορούσε να ανεβάσει τις τιμές για τα δικαιώματα μετάδοσης μηχανοκίνητου αθλητισμού που φιλοξενούνται και από τις δύο εταιρείες.

Ερευνάται ακόμα κατά πόσο ο μεγαλύτερος μέτοχος της Liberty Media και Liberty Global, John Malone μπορεί να αποκλείσει τους ανταγωνιστικούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς στο Βέλγιο, την Ιρλανδία και τις Κάτω Χώρες, όπου η Liberty Global έχει παρουσία.

Ετικέτες