MotoGP - Η γιορτή στη Μπανγκόκ πριν την έναρξη της σεζόν στην Ταϊλάνδη

Τεράστια η εμπορική σημασία των αγορών της Ασίας - Η συνέχεια στην πίστα Chang στο τεστ 12-13/2 και στον αγώνα 28/2-2/3
MotoGP - H γιορτή της Μπανγκόκ
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

10/2/2025

Λίγο πριν την έναρξη της σεζόν του MotoGP 2025, με τον πρώτο γύρο που θα διεξαχθεί στην πίστα Chang της Ταϊλάνδης, το σημαντικότερο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αγώνων μοτοσυκλέτας διοργάνωσε μια μεγάλη γιορτή στους δρόμους της Μπανγκόκ, με τη συμμετοχή όλων των αναβατών και ομάδων της διοργάνωσης.

Στους δρόμους της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης είχαμε παρέλαση των αγωνιζομένων του MotoGP με… tuktuk που κουβαλούσαν πίσω τις μοτοσυκλέτες τους, παρέλαση με μοτοσυκλέτες παραγωγής -οι της Honda με CBR1000RR, οι της Ducati με Panigale V4, κλπ- ομαδικές φωτογραφήσεις μπροστά σε διάσημο ναό της πόλης, επιτυχημένα και αποτυχημένα burnout, συνεντεύξεις, και επίδειξη των αγωνιστικών μοτοσυκλετών σε εξέδρα κομπλέ με ήχο από τις εξατμίσεις τους. Μεγάλη ήταν η προσέλευση του πλήθους, ενώ παράπονα ακούστηκαν για τους τοπικούς παρουσιαστές που είχαν ελλείψεις στις γνώσεις τους περί του MotoGP, και κάποιες φορές δεν γνώριζαν καν τα ονόματα των αγωνιζομένων.

Ο στόχος πάντως επετεύχθη, οι φαν του MotoGP ήρθαν σε επαφή με τα αστέρια της διοργάνωσης, και χόρτασαν θέαμα και ήχο, πριν την έναρξη της αγωνιστικής δράσης που ξεκινά στις 28 Φεβρουαρίου στην πίστα Chang International Circuit.

MotoGP

Στα παραλειπόμενα της εκδήλωσης περιλαμβάνονται το CBR1000RR του Joan Mir που… αρνήθηκε να πάρει μπροστά, με αποτέλεσμα ο Ισπανός να ανέβει στη σέλα συνεπιβάτη του CBR του ομόσταυλού του Marini, η αποτυχημένη απόπειρα για burnout από τον Bezzecchi στη σέλα ενός Aprilia RS660, το donut του Pecco και το full-lock rolling burnout του Marc Marquez, οι σούζες που έκανε με KTM Duke o Brad Binder, η παράσταση που έδωσε σε ένα drum-set o Miller, και η περίεργη αίσθηση του Bezzecchi όσον αφορά στο επίσημο ένδυμα.

Μπανγκόκ

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που το MotoGP εκκινεί τη σεζόν του από την Ταϊλάνδη, ενώ στη σχάρα εκκίνησης φέτος θα έχουμε και τον Ταϊλανδό Somkiat Chantra, ο οποίος κάνει ντεμπούτο στη μεγάλη κατηγορία με την ομάδα της LCR Honda.

Ετικέτες

LCR Honda Team 2025 - Με Johann Zarco και Somkiat Chantra στο MotoGP [VIDEO]

Ο Γάλλος αποτελεί φαβορί για διάκριση ανάμεσα στους 4 αναβάτες της Honda - Δύσκολο το έργο για τον Ταϊλανδό rookie
Honda LCR Team 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

10/2/2025

Η LCR Honda Team έκανε την παρουσίασή της στο κέντρο της Μπανγκόγκ, κατά τη διάρκεια της γιορτής που πραγματοποίησε το MotoGP, πριν την έναρξη της σεζόν που θα γίνει στην τοπική πίστα Chang στις 28 Φεβρουαρίου.

Η περιφερειακή ομάδα της Honda θα έχει στις τάξεις της τον πολύπειρο Γάλλο Johann Zarco, και τον rookie Ταϊλανδό Somkiat Chantra, οι οποίοι θα αγωνίζονται με RC213V ίδιων τεχνικών προδιαγραφών με τη μοτοσυκλέτα της εργοστασιακής ομάδας.

Όπως και πέρυσι, η LCR Honda Team θα αγωνιστεί με τις μοτοσυκλέτες της βαμμένες με διαφορετικούς χορηγούς, βαμμένες η κάθε μία σε διαφορετικά χρώματα.

Η RC213V του Zarco (Castrol Honda LCR) θα είναι βαμμένη σε λευκό-πράσινο-κόκκινο, με μεγάλο χορηγό την Castrol, θυμίζοντας τις εργοστασιακές μοτοσυκλέτες SBK της Honda από το παρελθόν. Ο Γάλλος το 2024 είχε τερματίσει 17ος στην τελική κατάταξη του MotoGP, ο καλύτερα τοποθετημένος αναβάτης της Honda, μπροστά και από τους εργοστασιακούς Mir (21ος) και Marini (22ος). Κι αν κρίνουμε από το τελευταίο τεστ της Sepang, όπου ο Johann τερμάτισε 7ος ταχύτερος, με τον Mir 9ο και τον Marini 15ο, μάλλον στο πρόσωπο του Zarco έχουμε τη μεγαλύτερη ελπίδα για διάκριση φέτος από τη Honda.

Αντίστοιχα, η RC213V του μυστακιοφόρου ξανθομπάμπουρα Cnantra (Idemitsu Honda LCR) έχει μεγάλο χορηγό την Idemitsu και είναι βαμμένη σε λευκό, κόκκινο και μαύρο χρώμα. Το 2024 ο Chantra είχε τερματίσει 12ος με την Idemitsu Honda Team Asia στο Παγκόσμιο Moto2, ενώ το 2023 ήταν 6ος στο ίδιο Πρωτάθλημα. Οι επιδόσεις του Ταϊλανδού είναι επιεικώς μέτριες, και η μεταγραφή του στη μεγάλη κατηγορία MotoGP έχει δεχθεί σφοδρές επικρίσεις, όμως η Honda έχει ανάγκη από ασιάτες αναβάτες σε παγκόσμιες διοργανώσεις στις οποίες αποτελούν… είδος υπό εξαφάνιση. Στο τελευταίο τεστ της Sepang ο Chantra βρέθηκε στην 19η θέση, περνώντας μόνο τους δοκιμαστές, και έχει δύσκολο δρόμο μπροστά του για να δικαιώσει τους ανθρώπους της Honda που του έδωσαν την τιμή αλλά και το βαρύ φορτίο της ευθύνης να φέρει καλά αποτελέσματα σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για το ιαπωνικό εργοστάσιο.

Ετικέτες