MotoGP: Φεύγει ο Di Giannantonio – Αναμένεται σύντομη επιστροφή Iannone

Ο Bagnaia ζητά να διαλέξουν τον Bulega
Ο Bagnaia ζητά να διαλέξουν τον Bulega
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

27/10/2024

Ο Fabio Di Giannantonio θα ολοκληρώσει συντομότερα αυτή την σεζόν καθώς φεύγει από την Ταϊλάνδη για να χειρουργηθεί άμεσα στον ώμο και να χρησιμοποιήσει τον πρόσθετο αυτό χρόνο για την πλήρη αποκατάσταση και να επιστρέψει ακμαίος την επόμενη σεζόν.

Αυτομάτως ανοίγει μία θέση τύπου wildcart για κάποιον που δεν θα έχει άλλες αγωνιστικές δεσμεύσεις και θα είναι ικανός να διαχειριστεί την δύναμη των MotoGP.

Η επιστροφή του Iannone, μετά την λήξη της ποινής του εξαιτίας ελέγχου ντόπινγκ, είναι μία λογική επιλογή και μάλιστα μία από τις λίγες διαθέσιμες από την στιγμή που οι πρώην αγωνιζόμενοι απασχολούνται ήδη ως αναβάτες εξέλιξης από άλλους κατασκευαστές.

Μάλιστα ο Iannone που επέστρεψε ήδη στην αγωνιστική δράση των MOTUL WSBK γιόρτασε πριν λίγο καιρό την πρώτη του νίκη με δάκρυα στα μάτια. Έχει την εμπειρία των MotoGP που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του περιορίζοντας τον φόρτο εργασίας έναντι ενός αναβάτη χωρίς πρότερη εμπειρία συγκεκριμένα στα MotoGP, καθώς θα γνωρίζει τις διαδικασίες αλλά ακόμη και τον δρόμο του μέσα στο Box. Παράλληλα είναι αρκετά γρήγορος αναβάτης για να έχει λιγότερες πιθανότητες να καταστρέψει την μοτοσυκλέτα της ομάδας, όπως επίσης έχει και γνώση της Ducati έστω και σε πιο πρώιμο στάδιο.

 

MOTUL WSBK Aragon Race1: Πρώτη νίκη Iannone με δάκρυα στα μάτια και κόκκινη σημαία στην αρχή!

Ο Bagnaia από την άλλη υποστηρίζει πως αυτή η ευκαιρία θα πρέπει να δοθεί σε έναν αναβάτη με ανταποδοτική μορφή, ένα σκεπτικό που αυτομάτως φέρνει τον Bulega πιο κοντά στην πολύτιμη αυτή θέση και εμπειρία. Το πρώην μέλος της VR46 θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την απρόσμενη αυτή συγκυρία για να αποκτήσει εικόνα από την κορυφή των αγώνων μοτοσυκλέτας.

Την επιστροφή Iannone υποστηρίζουν αρκετοί από τους κορυφαίους αναβάτες αυτή τη στιγμή και περιμένουν να είναι ένα διαφορετικό comeback από το περσινό του Bautista.

Ακόμη και αύριο ή το αργότερο την Τρίτη αναμένεται η ανακοίνωση της ομάδας για τον ποιον αναβάτη έχει τελικά επιλέξι.

 

MotoGP CFMOTO: Τα σήκωσε όλα! Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομάδας-κατασκευαστών-αναβατών!

Δεν είναι απλά η πρώτη κινέζικη πρωταθλήτρια αλλά κάνει και Triple Crown
MotoGP CFMOTO: Τα σήκωσε όλα! Παγκόσμιοι πρωτάθλημα ομάδας-κατασκευαστών-αναβατών!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

27/10/2024

Η αρχή έγινε πριν από δύο βδομάδες όταν ο David Alonso έγινε Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto3 2024 ενώ ακόμη το πρόγραμμα μετρούσε 4 αγώνες!

Από την αρχή της σεζόν η πρόβλεψη ήταν πως ο Alonso θα πάει για πρωτάθλημα και η πιο μακρινή πρόβλεψη είναι άμεσος τίτλος στην Moto2 και έπειτα άνοδος στα MotoGP είτε προλαβαίνοντας τον υπάρχον κυβισμό, είτε στην μεγάλη αλλαγή που έρχεται, ως ένας από τους ανερχόμενους αναβάτες που θα πρωτοστατήσουν.

Τον Ιούλιο, στα μισά, φαινόταν πως η CFMOTO πηγαίνει και για το πρωτάθλημα κατασκευαστών, πράγμα που κάνει ευτυχισμένη και την KTM καθώς δικιά της είναι η μοτοσυκλέτα.

Όμως με τον Alonso να συνεχίζει να κερδίζει τους αγώνες ανέβαιναν οι βαθμοί με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους συμπαρασύροντας την βαθμολογία και στα υπόλοιπα πρωταθλήματα.

Με την τελευταία νίκη, 12η για φέτος, ο David Alonso κάνει ρεκόρ νικών στην Moto3 και βοηθά την Aspar να πάρει το πρωτάθλημα ομάδων και την CFMOTO να σηκώσει και το παγκόσμιο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

MotoGP CFMOTO: Τα σήκωσε όλα! Παγκόσμιοι πρωτάθλημα ομάδας-κατασκευαστών-αναβατών!

Εκεί στην Κίνα κάποιος θα πάρει γενναίο μπόνους που επιλέχθηκε η Aspar και ο Alonso και ταυτόχρονα θα τιμούν τον David Alonso ως εθνικό ήρωα καθώς έγραψε ιστορία για ολόκληρο των αγωνιστικό μοτοσυκλετιστικό χώρο της αχανούς αυτής χώρας.΄

Τώρα μένει να μην κάνει κάποιο λάθος όπως ο Gonzalez με την QJMOTOR που οδήγησε σε οριστική ρήξη της QJMOTOR με την Gresini ενώ οι Κινέζοι δεν γιορτάζουν την πρώτη τους νίκη στην Moto2.

Ο Alonso δεν αλλάζει την Aspar και πηγαίνει καθοδόν για μία φοβερή σεζόν και στην Moto2, οπότε η CFMOTO έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει διπλά καθώς ανεξαρτήτως αν πάρει ή όχι τον τίτλο στην Moto2 που κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει, αναμένεται να είναι ένας δυνατός διεκδικητής του βάθρου σε κάθε αγώνα.

Με την CFMOTO να κατέχει το 5% του Pierer Group και να έχει μία ενεργή συνεργασία σε κατασκευαστικό επίπεδο με την KTM, μετριάζεται το γεγονός πως η μοτοσυκλέτα είναι στην πράξη μία KTM, όπως και πολλές από τις υπόλοιπες που τρέχουν στην Moto3.

Η απίστευτη αυτή επίδοση στην φετινή σεζόν, θα φέρει και εσωτερικά στην Κίνα, μία ώθηση για την CFMOTO που ήδη έχει την πρωτοκαθεδρία στις μεγάλες μοτοσυκλέτες ακολουθώντας μία διαφορετική τακτική, συγκριτικά με τους μεγάλους κατασκευαστές της Κίνας. Κι αυτό γιατί δεν κατασκευάζει δίκυκλα στις κατηγορίες που σημειώνουν εκατομμύρια πωλήσεις στην Κίνα, αλλά ειδικεύεται στις μεσαίες και κυρίως στις μεγάλες μοτοσυκλέτες (έχουν και 1250 δικυλινδρο σε σχέδια KTM) που είναι ανερχόμενες και αυτές στην κινεζική αγορά.

  

Ετικέτες