Joan Mir - Χάνει το GP του San Marino

Αναρρώνοντας από τον τραυματισμό του Red Bull Ring
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/8/2022
Μετά από μία ακόμα πτώση του το 2022, αυτή τη φορά στο αυστριακό GP, ο αναβάτης της Suzuki Joan Mir ανακοίνωσε στα social media πως οι γιατροί του συνέστησαν 15νθήμερη ανάρρωση, κι έτσι θα χάσει -τουλάχιστον- το GP του San Marino.
 
Θυμίζουμε πως ο Ισπανός έπεσε στον πρώτο γύρο του GP της Αυστρίας, με τις πρώτες ιατρικές εξετάσεις και ακτινογραφίες να δείχνουν ένα μικρό κάταγμα στον δεξιό αστράγαλο.
 
Μετά τον αγώνα ο Mir υπεβλήθη σε περαιτέρω εξετάσεις, όπου οι γιατροί διέγνωσαν επιπλέον ζημιές και σε τένοντες, και συνέστησαν ξεκούραση για 15 ημέρες. 
 
Έτσι, ο Mir χάνει τον αγώνα στο Misano, ενώ ελπίζει πως θα επιστρέψει στο Aragon, σε μια κακή για αυτόν σεζόν με πτώσεις, αστάθεια και μέτριες γενικά επιδόσεις, την τελευταία της Suzuki στο Πρωτάθλημα, με τον Πρωταθλητή του 2020 να βρίσκεται για την ώρα στην 12η θέση της γενικής βαθμολογίας.

MotoGP-Jorge Martin: Αργή αλλά σταθερή η βελτίωση της κατάστασής του

Παραμένει στο Κατάρ - O Savadori στη θέση του για τον γύρο στη Jerez
Jorge Martin κατάσταση υγείας 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

17/4/2025

Αργά αλλά σταθερά η κατάσταση του Jorge Martin που βρίσκεται ακόμη σε νοσοκομείο του Κατάρ βελτιώνεται και η Aprilia Racing εμφανίζεται ελαφρώς αισιόδοξη.

Ο άτυχος παγκόσμιος πρωταθλητής βρίσκεται στο γενικό νοσοκομείο Hamad στην πρωτεύουσα του Κατάρ και η κατάστασή του παρακολουθείται στενά.

Τα κατάγματα στα πλευρά του Martin δεν είναι εκείνα που χρήζουν στενής παρακολούθησης αλλά το τραύμα που έχει στον πνεύμονα ο Ισπανός, η αναπνοή του οποίου εξακολουθεί να υποστηρίζεται μηχανικά. Ο Martin αναφέρει ότι πονάει αλλά πλέον είναι σε θέση να κινείται λίγο περισσότερο και να νιώθει λίγο καλύτερα και ευχαριστεί όλους εκείνους που τον υποστηρίζουν και του προσφέρουν βοήθεια.

Σύμφωνα και με την επίσημη ανακοίνωση της Aprilia Racing οι εξετάσεις δείχνουν ότι η κατάσταση βελτιώνεται ωστόσο τα σπασμένα πλευρά προκαλούν ακόμη πόνο μεγάλης έντασης στον εργοστασιακό αναβάτη των Ιταλών και αυτό περιορίζει στο ελάχιστον δυνατό και την κινητικότητά του.

Τώρα έχει προτεραιότητα να διασταλεί πλήρως ο πνεύμονας που είχε καταρρεύσει εξαιτίας του τραύματος που είχε υποστεί ο Ισπανός και τότε το ιατρικό επιτελείο θα αφαιρέσει την αποστράγγιση που έχει τοποθετηθεί (όταν φτάσει στο 90%), ενώ θα σταματήσει και η μηχανική υποστήριξη της αναπνοής του. 

Όταν με το καλό γίνει και αυτό τότε είναι που θα αρχίσει να σχεδιάζεται η επιστροφή του Martin στην Ευρώπη με το Noale να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το επιτελείο του νοσοκομείου που κουράρει τον Martin, τον ιατρικό διευθυντή του MotoGP, Angel Charte αλλά και τον Franco Perona της Lifenet Healthcare, με την οποία συνεργάζεται η ιταλική ομάδα.

O Lorenzo Savadori θα είναι ο αναβάτης που θα οδηγήσει τη δεύτερη εργοστασιακή Aprilia αντί του Jorge Martin στο Grand Prix της Jerez.