Suzuki: Νέος δικύλινδρος 300cc κινητήρας

Άργησε αλλά έρχεται
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

10/6/2020

Τα νέα έρχονται από την Κίνα, αλλά η δικύλινδρη Haojue DR 300 δεν είναι απλώς άλλη μια κινέζικη εταιρεία που κοινοποιεί ιαπωνικές και ευρωπαϊκές μοτοσυκλέτες. Οι πληροφορίες θέλουν την ενεργό συμμετοχή της  Suzuki στη δημιουργία του DR 300, η οποία διαθέτει έναν δικύλινδρο κινητήρα 298cc. Οι κινέζοι και οι ινδοί δημοσιογράφοι λένε πως πρόκειται για έναν εντελώς καινούριο κινητήρα, όμως εμείς έχουμε την υποψία πως πρόκειται για υπερκυβισμένη έκδοση του κινητήρα των Inazuma 250 και V-Strom 250 τα οποία κατασκευάζονται στην Κίνα. Αν οι υποψίες μας είναι σωστές, τότε τα νέα αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς οι πιθανότητες να δούμε το V-Strom 250 να γίνεται 300 και να έρχεται στην Ευρώπη γίνονται πολύ μεγάλες.

Επίσης, ο κινητήρας του V-Strom 250 έχει αποδείξει στα χέρια μας πως είναι σκυλί αξιοπιστίας (το είχαμε long term για μήνες και επί 5 μέρες δούλευε συνεχώς στον κόφτη όταν είχαμε πάει στη Βουλγαρία, χωρίς να κάψει ποτέ μια σταγόνα λάδι!) ενώ ταυτόχρονα έχει την πιο πολιτισμένη και ραφιναρισμένη λειτουργία στην κατηγορία του, όπου κυριαρχούν οι τραχείς και θορυβώδεις κινητήρες. Αν κάτι του έλειπε, εκείνο ήταν μερικά κυβικά και μια πιο μακριά τελική μετάδοση ώστε να δουλεύει πιο ξεκούραστα στους ανοιχτούς δρόμους και να έχει μεγαλύτερη τελική ταχύτητα. Με την έκδοση των 300 κυβικών, τα δύο αυτά σημεία διορθώνονται.

Η ιπποδύναμη που ανακοινώνει η Haojue για το DR 300 είναι 29,23 ίπποι στις 8.500 στροφές και 2,8kg/m στις 6.500, που δεν συγκρίνονται με τους αντίστοιχους δικύλινδρους των Yamaha R3 και Kawasaki Versys 300, όμως η τιμή των Suzuki συγκρίνεται με τα μονοκύλινδρα 250-300 της κατηγορίας, οπότε πέρα από την εφάμιλλη απόδοση έχει το πλεονέκτημα της ποιοτικής λειτουργίας ενός αποδεδειγμένα αξιόπιστου δικύλινδρου κινητήρα.

AJP PR7 - Σε τιμή προσφοράς, 1.000 ευρώ φθηνότερη από πριν

Η Adventure - Rally μοτοσυκλέτα της πορτογαλικής εταιρείας τώρα πιο προσιτή
AJP PR7 σε τιμή προσφοράς
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/9/2024

Η αντιπροσωπεία της AJP στην Ελλάδα, ανακοινώνει νέα τιμή προσφοράς για την Adventure - Rally μοτοσυκλέτα PR7, η οποία διατίθεται σε τιμή φθηνότερη κατά 1.000 ευρώ σε σχέση με πριν, με την προσφορά να ισχύει μόνο για τον Σεπτέμβριο του 2024.

Έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, αποκτήστε την AJP PR7 με 11.500 ευρώ, σε μια ενδιαφέρουσα προσφορά για τους φίλους των ράλι.

Η διαθεσιμότητα είναι πολύ περιορισμένη, ενώ για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την αντιπροσωπεία στην Λ. Φιλαδελφείας 161, Αχαρνές (Έξοδος 7 Αττικής Οδού) και στο τηλέφωνο 2105540640.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την AJP PR7, δείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες