Η Sym εξοπλίζει το νέο TT1 με σύστημα «ανίχνευσης τυφλού σημείου»: Το επόμενο TL508

Ενισχύει ακόμη περισσότερο τον εξοπλισμό η Sanyang
Η Sym εξοπλίζει το νέο TT1 με σύστημα «ανίχνευσης τυφλού σημείου»: Το επόμενο TL508
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/10/2024

Ο απόγονος του πετυχημένου TL508 της SYM έχει το κωδικοποιημένο όνομα TT1 και δοκιμάζεται ήδη στους δρόμους της Taiwan. Φαίνεται μάλιστα πως η SYM το προικίζει με πλούσιο βασικό εξοπλισμό.

Το Premium μοντέλο TL508 της Sym, γίνεται η βάση για το νέο TT1, χαρίζοντας του πολλά από τα στοιχεία της εμφάνισής του και ανεβάζοντας το επίπεδο εξοπλισμού.

Κρατώντας την σχεδίαση του μπροστινού τμήματος, αποκτά κάμερες και ραντάρ για την χρήση του συστήματος «blind spot detection». Τα τελευταία χρόνια το TL έχει σημείωση εμπορική πορεία στην κατηγορία των μεγάλων σκούτερ, με τεχνικά χαρακτηριστικά που το κάνουν να βάζει ένα πόδι στην πόρτα που οδηγεί στον κόσμο της μοτοσυκλέτας.

Από το σχεδιαγράμματα που βλέπουμε στις εικόνες, εκτός από τις προθήκες που πηγάζουν από το TL, το TT1 δίνει και το δικό του στίγμα με τον φρέσκο χαρακτήρα και με πιο απαλές γραμμές που φαίνεται να έχει στο μπροστινό μέρος, διακρίνουμε ότι υπάρχουν και τροποποιήσεις στο πίσω μέρος δημιουργώντας επιπλέον διαθέσιμο χώρο για να δεχθεί επιπλέον ηλεκτρονικά συστήματα, όπως πιθανόν κάποιο σύστημα για Cornering ABS. Εκτός των άλλων, θα δεχθεί αλλαγές και σε κινητήρα, όπου πληροφορίες αναφέρουν πως θα βασιστεί πάνω στον ήδη υπάρχων κινητήρα του TL508, χωρίς να αναμένονται ριζοσπαστικές αλλαγές.

Η Sym εξοπλίζει το νέο TT1 με σύστημα «ανίχνευσης τυφλού σημείου»: Το επόμενο TL508

Στα σχεδιαγράμματα για την κατοχύρωση του μοντέλου που έχουν διαρρεύσει φαίνεται να μένει στην ίδια θέση το ρεζερβουάρ με το TL508, να φέρει το ήδη υπάρχων σύστημα πέδησης, ο ανεμοθώρακας να ρυθμίζεται ηλεκτρικά όπως στο TL, σύστημα εκκίνησης Keyless, μονή ανάρτηση πίσω, ανεστραμμένο μπροστινό πιρούνι, ένδειξη πίεσης ελαστικών, σύστημα ολίσθησης πίσω τροχού Traction Control, όπως ήδη είχε, και δύο δισκόπλακες σε σχήμα μαργαρίτα. Στο μοντέλο δοκιμών από το οποίο έχουν διαρρεύσει οι φωτογραφίες, δεν διακρίνεται η τοποθέτηση του στη μάσκα μπροστά, αντιθέτως με ένα μικρό μαύρο στοιχείο που φανερώνει την τοποθέτηση των ηλεκτρονικών για το ραντάρ στο πίσω μέρος του Scooter.

Η Sym εξοπλίζει το νέο TT1 με σύστημα «ανίχνευσης τυφλού σημείου»: Το επόμενο TL508

Το πρωτότυπο TT1 αποκαλύφθηκε ταυτόχρονα με την παρουσίαση του νέου ADX, παίρνοντας στοιχεία και από άλλα μοντέλα της εταιρείας, όπως τα φώτα ημέρας DRL και το πίσω μέρος που θυμίζει έντονα το νέο ADX. Ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις των καιρών, εξοπλίζεται με βάση πινακίδας κυκλοφορίας στηριζόμενη πάνω στο ψαλίδι, εξάτμιση εναρμονισμένη με τις γραμμές των πλαϊνών πλαστικών, ενσωματωμένη σχάρα, ξεχωριστό υποπλαίσιο και ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο.

Η Sym εξοπλίζει το νέο TT1 με σύστημα «ανίχνευσης τυφλού σημείου»: Το επόμενο TL508

Η αλλαγή στην τοποθέτηση της βάσης της πινακίδας είναι άλλο ένα στοιχείο για τον εξοπλισμό, καθώς έτσι δημιουργείται χώρος και εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη θέαση του αισθητήρα:

 

Η Sym εξοπλίζει το νέο TT1 με σύστημα «ανίχνευσης τυφλού σημείου»: Το επόμενο TL508Η Sym εξοπλίζει το νέο TT1 με σύστημα «ανίχνευσης τυφλού σημείου»: Το επόμενο TL508

 

Ετικέτες

KTM SX-E mini cross 2025 - Βελτιώσεις στο μεγαλύτερο ηλεκτρικό SX-E 5 [Video]

Νέο ηλεκτρικό μοτέρ για το KTM SX-E 5 και μεγαλύτερη αυτονομία
KTM SX-E 5 του 2025 και SX-E 3
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

16/10/2024

Το μεγαλύτερο ηλεκτρικό MX-σχολείο για παιδιά της KTM βελτιώνεται τη νέα χρονιά με νέο υγρόψυκτο κινητήρα, αντί του αερόψυκτου και καλύτερη ενεργειακή διαχείριση.

Το ηλεκτρικό SX-E 5 του 2025, που αποτελεί το εναλλακτικό του 50ριού SX μοντέλου των Αυστριακών, απέκτησε νέο ηλεκτρικό κινητήρα που είναι πλέον υγρόψυκτος με την απόδοσή των 6,8 ίππων να παραμένει στα επίπεδα του προηγούμενου αερόψυκτο. 

Το μοτέρ είναι στεγανό στη σκόνη και το νερό και δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη συντήρηση -από τα θετικά των ηλεκτρικών-, ενώ σε αυτό ενσωματώνεται και η κεντρική ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου. Το μικρότερο SX-E 3 συνεχίζει χωρίς αλλαγές με τον αερόψυκτο κινητήρα του να αποδίδει 5,2 ίππους.

KTM SX-E 5 του 2025 και SX-E 3

Μεγάλο "όπλο" του SX-E 5 είναι η δυνατότητα που δίνει να προσαρμόζεται στις διαστάσεις του αναβάτη καθώς αυτός μεγαλώνει. Το πλαστικό υποπλαίσιο μπορεί να αλλάξει την έδρασή του στο ατσάλινο πλαίσιο, ενώ το ύψος τη σέλας μπορεί να μειωθεί ακόμη περισσότερο με τις πλάκες του πιρουνιού να κατεβαίνουν στα καλάμια, με το πίσω αμορτισέρ να αλλάζει παράλληλα την έδρασή του. Η KTM αναφέρει επίσης ότι ενίσχυσε το πλαίσιο στο SX-E 5 του 2025, κάτι που βελτιώνει τη στιβαρότητα και την αντοχή του αλλά και τη γενικότερη συμπεριφορά του mini cross.

Οι αναρτήσεις παραμένουν ως είχαν με το πλήρως ρυθμιζόμενο USD πιρούνι WP XACT των 35 χλστ. να ρυθμίζει τη σκληρότητά του με αέρα, αντί για ελατήριο, στο αριστερό καλάμι. Το αμορτισέρ ανήκει στην ίδια σειρά και είναι πλήρως ρυθμιζόμενο με τις διαδρομές των αναρτήσεων να βρίσκονται στα 205 και 193 χλστ., εμπρός και πίσω αντίστοιχα, ενώ οι ζάντες έχουν διάμετρο 12 ιντσών. Στο SX-E 3, που φέρει ζάντες 10 ιντσών, οι διαδρομές βρίσκονται αντίστοιχα στα 144 και 129 χλστ. αντίστοιχα, ενώ το πιρούνι δεν ρυθμίζεται.

KTM SX-E 5 του 2025 και SX-E 3

Η μπαταρία του SX-E 5 αποτελείται από 84 κελιά ιόντων λιθίου και η ενεργειακή της χωρητικότητα βρίσκεται στo 0,907 kWh. Σύμφωνα με τους Αυστριακούς η μπαταρία αρκεί για δύο ώρες χαλαρής οδήγησης ή για 30 λεπτά σε ρυθμό αγώνα. 

Η μπαταρία του μικρότερου SX-E 3 είναι 60 κελιών και έχει χωρητικότητα 0,648 kWh με την ΚΤΜ να αναφέρει ίδιους χρόνους χρήσης, ωστόσο ένα νέο καλώδιο σύνδεσης δίνει στους ενδιαφερόμενους τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν και τη μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρίας και να μείνουν στη σέλα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πριν χρειαστεί να φορτίσουν.

KTM SX-E 5 του 2025 και SX-E 3

Με τον φορτιστή της KTM που συνδέεται σε οποιαδήποτε οικιακή πρίζα η μεγαλύτερη μπαταρία μπορεί να φορτίσει από το 0% έως και το 80% της χωρητικότητάς της σε 45 λεπτά, ενώ για να φτάσει έως και το 100% απαιτούνται 70 λεπτά, καθώς όπως συμβαίνει με τις μπαταρίες όλων των ηλεκτρικών οχημάτων ο ρυθμός φόρτισης πάνω από το 80-85% πέφτει. Από την άλλη η μπαταρία του SX-E 3, που φορτίζει με αργότερο ρυθμό από την μεγαλύτερη χρειάζεται 120 λεπτά για να φτάσει από το μηδέν έως το 80% της χωρητικότητάς της και 140 λεπτά για το 100%.