EICMA 2023: SYM - Νέα Adventure Scooter στα 300 και 400 κυβικά, αλλά και plug-in Hybrid

Ολομέτωπη επίθεση σε όλες τις κατηγορίες
Τα νέα μοντέλα της SYM στην EICMA 2023
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

6/11/2023

Άκρως εντυπωσιακή θα είναι η παρουσία της SYM στην EICMA, καθώς στο περίπτερό της θα έχει περισσότερα από έξι νέα μοντέλα, τα τρία εκ των οποίων θα συζητηθούν ακόμα περισσότερο στο μέλλον. Πρόκειται για τα ADXTG 400 (αυτό είναι το όνομά του στην Taiwan), το ADX 300 και το πρωτότυπο Concept PE3, τα οποία θα βρίσκονται δίπλα από το νέο Maxsym GT, Cruisym 300 και το Fugue 125.

Θα ξεκινήσουμε από το πρωτότυπο RE3, το οποίο είναι Plug-in Hybrid, δηλαδή έχει συμβατικό κινητήρα, αλλά και ηλεκτρικό κινητήρα με επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Η διαφορά του Plug-in Hybrid από το “απλό” Hybrid βρίσκεται στη δυνατότητα επαναφόρτισης της μπαταρίας από εξωτερική πηγή, ενώ στα “απλά” Hybrid η φόρτισή της γίνεται μόνο κατά την επιβράδυνση του οχήματος.

Πρόκειται για ένα μικρομεσαίου μεγέθους scooter της Α1 κατηγορίας με αρκετά ιδιόμορφη εμφάνιση, όπως δηλαδή αρμόζει σε ένα concept. Η τεχνολογία plug-in Hybrid χρησιμοποιείται με μεγάλη επιτυχία στα αυτοκίνητα και είναι η πιο ρεαλιστική λύση για την μείωση της ρύπανσης και ηχορύπανσης των μεγαλουπόλεων, καθώς επιτρέπει την κίνηση 100% με ηλεκτρική ενέργεια για τις μικρές αποστάσεις και όταν φεύγεις από το κέντρο της πόλης έχει τον βενζινοκινητήρα για μεγάλη αυτονομία και ελευθερία.

Μέχρι όμως να βγει στην παραγωγή το RE3, η SYM θα μας απαχολήσει πολύ πιο άμεσα και πολύ πιο έντονα με τα ADX 300 και ADXTG 400. Το “μικρό” ADX 300 είναι ο μεγάλος του ADX 125 ακολουθώντας την ίδια φιλοσοφία σχεδιασμού, τόσο στην εξωτερική εμφάνιση, όσο και στα μηχανικά μέρη.

Αντιθέτως το ADXTG 400 έρχεται για να ταράξει τα νερά στη μεσαία κατηγορία, με σαφέστατο στόχο τα premium μοντέλα της αγοράς, όπως είναι το Honda ADV350 και Peugeot XP400GT. Τα όπλα του δεν είναι τόσο η εμφάνιση που ακολουθεί την κλασική Adventure φιλοσοφία, όσο είναι τα μηχανικά του μέρη, όπου ξεχωρίζει το Upside/Down πιρούνι με την ακτινική δαγκάνα εμπρός και το κανονικό ψαλίδι μοτοσυκλέτας πίσω!

SYM at EICMA 2023

Είναι το πρώτο Adventure-Scooter σε αυτή την κατηγορία κυβισμού που έχει πιρούνι με μεγάλη διαδρομή εμπρός και ο κινητήρας του είναι σταθερά βιδωμένος στο πλαίσιο, αφήνοντας την πίσω ανάρτηση να λειτουργήσει σωστά, χωρίς να δυσκολεύει το έργο της με το βάρος του.

Θεωρητικά, το ADVXTG 400 θα υπερτερεί του άμεσου ανταγωνισμού σε άνεση και συμπεριφορά, όπως υπερτερούν σε αυτούς τους τομείς τα T-MAX, AK 550, Maxsym 508 TL και X-ADV 750 σε σχέση με τα συμβατικά scooter. Οι πληροφορίες θέλουν τα ηλεκτρονικά ενεργητικής ασφάλειας ABS/TCS να είναι της Bosch. Ο τροχός εμπρός είναι 15” πως του ADV 350 και όχι 17” όπως των XP400GT και X-ADV 750.

4

Τον ίδιο κινητήρα των 399 κυβικών θα έχει και το Maxsym GT ο οποίος θα έχει καινούριο αντικραδασμικό για μείωση των κραδασμών. Η εξωτερική εμφάνιση είναι minimal και σοβαρή σχεδιαστικά, χωρίς περιττούς όγκους και φλύαρες γραμμές. Ο εμπρός προβολέας αποτελείται από δύο προτζέκτορες και μια συστοιχία τριών led.  Τα όργανα είναι μια μεγάλη οθόνη 6” και υπάρχει θύρα USB μέσα στο ένα από τα δύο μεγάλα ντουλάπια της ποδιάς. Το ύψος της δίπατης σέλας έχει περιοριστεί στα μόλις 788mm από το έδαφος. Το ABS και το TCS είναι και εδώ της Bosch.

5

Το μικρότερο αδερφάκι του Cruisym 300 θα έχει νέους προβολείς Led για το 2024, σύστημα keyless και νέα χρώματα.

7

Για την Α1 κατηγορία διπλωμάτων, η SYM θα προσθέσει την επόμενη χρονιά στην γκάμα της το Fugue 125, ένα neo-retro σκουτεράκι με μικρές εξωτερικές διαστάσεις, αλλά με μεγάλο αποθηκευτικό χώρο 28 λίτρων κάτω από τη σέλα του, LED φώτα και πίνακα οργάνων, καθώς και θύρα USB για φόρτιση smartphone.

9

Περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες και φωτογραφίες για όλα τα μοντέλα της SYM από την EICMA θα έχουμε τις επόμενες ώρες από πρώτο χέρι, καθώς το MOTO βρίσκεται ήδη στην πόλη του Μιλάνου!    

SYM at EICMA 2023

 

 

SYM at EICMA 2023SYM at EICMA 2023SYM at EICMA 2023SYM at EICMA 2023

BMW R 1300 GS Adventure 2025 - Παρουσιάζεται στις 5/7/2024

"The Ultimate Globetrotter", η υπέρτατη ταξιδιωτική έκδοση του R 1300 GS
BMW R 1300 GS Adventure 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

1/7/2024

Στα τέλη Μαίου, σας είχαμε γράψει για ορισμένα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του R 1300 GS Adventure 2025. Τώρα η BMW μας δίνει την ημερομηνία στην οποία θα παρουσιάσει στο κοινό τη νέα υπέρτατη ταξιδιωτική On-Off / Crossover μοτοσυκλέτα της.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και στην R 1300 GS Adventure του 2025 (που δεν μετονομάζεται σε 1400 όπως ήθελαν κάποιες πληροφορίες), αναμένουμε πρώτα απ' όλα να δούμε τη μοτοσυκλέτα να εφοδιάζεται με μεγαλύτερο ρεζερβουάρ από το 19άρι της βασικής έκδοσης, αν και ακόμα δεν γνωρίζουμε πόσο μεγάλο θα είναι αυτό. Στο 1250 η διαφορά ήταν στα 10 επιπλέον λίτρα καυσίμου, με τη βασική έκδοση να φέρει ρεζερβουάρ 20 λίτρων και την Adventure 30, και περιμένουμε ανάλογη διαφορά και το 2025.

Χάρη σε κάποια έγγραφα προδιαγραφών από την Ελβετία, είχαμε διαπιστώσει πως ο 19άρης μπροστινός τροχός παραμένει ατόφιος, με την BMW να δίνει Crossover χαρακτήρα και στο Adventure μοντέλο της, αφήνοντας τα ακραία Off-Road χαρακτηριστικά για το F 900 GS.

Η μεγάλη διαφορά στο μέγιστο ανακοινώσιμο ύψος της μοτοσυκλέτας που φτάνει τα 100 mm σε σχέση με τη βασική έκδοση, εκτός από την ψηλότερη ζελατίνα πιθανώς να αφορά και σε μεγαλύτερες διαδρομές αναρτήσεων, κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί.

Φυσικά η νέα Adventure θα έρχεται φορτωμένη με πλούσιο βασικό εξοπλισμό, ενώ ενδιαφέρον έχει να δούμε αν θα αποτελέσει το πρώτο μοντέλο της BMW που θα εξοπλίζεται με το νέο σύστημα ASA (Automated Shift Assistant), που αποτελεί την πρόταση των Βαυαρών για απλουστευμένο σύστημα συμπλέκτη, στα χνάρια των Honda (DCT & E-Clutch), MV Agusta (Smart Clutch System). Μέσω αυτού καταργείται η μανέτα του συμπλέκτη, με τον αναβάτη να μπορεί να αλλάξει ταχύτητες με το λεβιέ στο πόδι, είτε να αφήσει τη μοτοσυκλέτα να ανεβάζει και να κατεβάζει εκείνη, αυτόματα, σχέσεις.

Λίγες ημέρες υπομονής έμειναν ακόμα, για να αποκαλυφθεί πλήρως το μεγάλο μοντέλο περιπέτειας της BMW. Για την live παρουσίαση δίνουμε ραντεβού ΕΔΩ στις 6 το απόγευμα ώρα Ελλάδας, αυτή την Παρασκευή 5 Ιουλίου.

Ετικέτες