Triumph Bonneville T120 Ace / Diamond 2019 στην EICMA

Δύo σπέσιαλ εκδόσεις
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

6/11/2018

Στην παρουσίαση της Triumph, πέρα από τις δύο νέες Scrambler 1200 για τις οποίες είχαν διαρρεύσει οι πληροφορίες λίγες μέρες πριν την EICMA, το ενδιαφέρον συγκέντρωσαν δύο σπέσιαλ εκδόσεις, περιορισμένης παραγωγής, του Bonneville T120.
Η πρώτη, η Bonneville T120 Ace, αποτελεί έναν φόρο τιμής στην πρώτη γενιά των café racersκαι στο θρυλικό Ace Café του Λονδίνου, που ήταν το λίκνο της συγκεκριμένης φιλοσοφίας. Είναι στην ουσία μια "θεματική" μοτοσυκλέτα, με το μαύρο χρώμα να κυριαρχεί και το χαρακτηριστικό λογότυπο του Ace Café να κοσμεί το ρεζερβουάρ του, μαζί με μια διχρωμία σε γκρίζο ματ τόνο. Τα λογότυπα της Triumph είναι και αυτά σε μαύρο χρώμα, όπως μαύρες είναι οι εισαγωγές και τα σήματα πάνω στα καπάκια του κινητήρα. Μαύρη –τι άλλο;- είναι και η σέλα, ενώ τα φτερά είναι πολύ πιο κοντά σε σχέση με την στάνταρ έκδοση του Τ120 και τα φλας είναι τεχνολογίας LED.


Η έκδοση Ace θα κατασκευαστεί σε 1400 μονάδες, όπου η κάθε μία θα συνοδεύεται από το δικό της πιστοποιητικό που θα είναι υπογεγραμμένο από τον Nick Bloor (CEO της Triumph) και τον Mark Wilshmore (ιδρυτή και Γενικό Διευθυντή του σύγχρονου Ace Café). Η συγκεκριμένη έκδοση ακολουθεί χρονικά της επίσης special edition Thruxton Ace που παρουσιάστηκε το 2015. Πέρα απ' αυτά, όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά και στοιχεία της μοτοσυκλέτας είναι ίδια με του Τ120, με την μέγιστη ροπή του κινητήρα να ανέρχεται στα 10,7 χιλιογραμμόμετρα και την ισχύ στους 79 ίππους, τον στρόφαλο των 270 μοιρών και όλα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα, όπως το ABS, το traction control, τα δύο riding modes χάρη στην ride by wire διαχείριση, τα θερμαινόμενα γκριπ, τον μονόδρομο συμπλέκτη, τα φώτα ημέρας και τα LED πίσω φώτα.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι την μοτοσυκλέτα στο χώρο της παρουσίασης την έφερε ένας Έλληνας αναβάτης, γεγονός όχι και τόσο τυχαίο, καθώς ο νυν ιδιοκτήτης του Ace Café είναι o Έλληνας Γιώργος Τσουχνικάς.


Η έτερη ειδική έκδοση, επίσης σε περιορισμένη παραγωγή, είναι η T120 Diamond και κατασκευάστηκε με αφορμή την επέτειο των 60 χρόνων από την κατασκευή του πρώτου Bonneville το 1959. Το Diamond θα διατίθεται μόνο στην Snowdonia White χρωματική επιλογή με την αγγλική σημαία να σχηματίζεται πάνω στο ρεζερβουάρ από ασημί ρίγες. Στο Diamond το χρώμιο έχει την τιμητική του, καθώς έχει χρησιμοποιηθεί για το λογότυπο με τις τέσσερις μπάρες της Triumph, στα καπάκια του κινητήρα στο προστατευτικό της αλυσίδας και στην μπάρα πίσω από τη σέλα. Η έκδοση Diamond θα κατασκευαστεί σε 900 κομμάτια που κάθε ένα από αυτά θα συνοδεύεται από το αριθμημένο του πιστοποιητικό που θα είναι υπογεγραμμένο κι αυτό από τον Nick Bloor.

Ακολουθεί πλούσια συλλογή φωτογραφιών σε μεγάλη ανάλυση στο gallery

 

Royal Enfield Goan Classic 350 - Ινδικό μονοκύλινδρο bobber με Ape Hanger τιμόνι! [VIDEO]

Με βάση το Classic αλλά με μοναδική στιλιστική ταυτότητα, και σε τέσσερις χρωματικούς συνδυασμούς
Royal Enfield Goan Classic 350
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/11/2024

Η σειρά των μονοκύλινδρων μοτοσυκλετών της Royal Enfield αποκτά και νέο μέλος, που βασίζεται στο Classic 350, με κάποιες σημαντικές όμως διαφορές όπως το Ape Hanger τιμόνι, τους τροχούς 19 και 16 ιντσών και το φαρδύτερο πίσω ελαστικό, τα λευκά φιλέτα στα λάστιχα, στο χαμηλό πίσω φτερό και στη διαφορετική εξάτμιση.

Στην καρδιά της μοτοσυκλέτας χτυπά ο γνωστός μονοκύλινδρος κινητήρας J-platform των 349 κ.εκ. με απόδοση 20,2 hp / 6.100 rpm και 2,75 kgm / 4.000 rpm, ενώ εδώ είναι η πρώτη φορά που βρίσκουμε αλουμινένιες ζάντες με ακτίνες και tubeless ελαστικά σε μοτοσυκλέτα 350 κ.εκ. της RE.

Το κιβώτιο είναι 5 σχέσεων, όπως και στα υπόλοιπα μοντέλα της κοινής βάσης, ενώ η ψύξη του κινητήρα γίνεται με αέρα και με ψυγείο λαδιού. Το μεταξόνιο ανακοινώνεται στα 1.400 mm, το ύψος σέλας στα χαμηλά 750 mm, το ρεζερβουάρ στα 13 λίτρα, και το βάρος με 90% γεμάτο ρεζερβουάρ στα 197 κιλά.

Τα φώτα είναι full-LED, και οι διαστάσεις των ελαστικών ανακοινώνονται στα 100/90-19 και 130/90-16. Οι αναρτήσεις αποτελούνται από συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι και δυο πίσω αμορτισέρ, και στα φρένα έχουμε έναν δίσκο 300 mm μπροστά κι έναν 270 mm πίσω, με στάνταρ το δικάναλο ABS.

Goan Classic

Στα όργανα έχουμε την κλασική οθόνη της σειράς με το αναλογικό κοντέρ που μέσα του περιλαμβάνει ψηφιακή οθόνη με ικανό όγκο πληροφορίας, ενώ το tripper ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό.

Η μοτοσυκλέτα έκανε το ντεμπούτο της σε τέσσερις χρωματικούς συνδυασμούς (1. Purple Haze 2. Shack Black 3. Trip Teal 4. Rave Red) δίπλα στο Scram 440 στο φεστιβάλ Motoverse της RE, όμως αντίθετα με το Scram εδώ είχαμε πλήρη παρουσίαση, με τις πωλήσεις να έχουν ήδη ξεκινήσει στην Ινδία.

Τώρα αναμένουμε να δούμε αν η Goan Classic έρθει και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ετικέτες