Νέο μεσαίο δικύλινδρο Αdventure από την Royal Enfield!

Εμφάνισε δικύλινδρο πρωτότυπο adventure στο Goodwood FoS!
Royal Enfield 800 adventure concept 2024
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

29/7/2024

Το νέο Royal Enfield Guerrilla 450 που μόλις οδηγήσαμε στην Ισπανία δείχνει μόνο έναν από τους δρόμους που θα ακολουθήσει η ινδική εταιρεία στη διεύρυνση της γκάμας της με τον άλλο να αφορά την είσοδό της στα δικύλινδρα adventure μεσαίου κυβισμού.

Στις 14 θα φτάσουν οι μοτοσυκλέτες που απαρτίζουν την γκάμα της Royal Enfield τους επόμενους μήνες από τα εννέα που βρίσκονται σήμερα, συμπεριλαμβανομένου και του ολοκαίνουργιου Guerrilla 450 που οδηγήσαμε στη Βαρκελώνη.

Έχοντας καλύψει σε έναν ικανοποιητικό βαθμό τις κατηγορίες των street και cruiser, με τη ρετρό εμφάνιση να βρίσκεται πάντα στον πυρήνα των δημιουργιών της, η Royal Enfield μπορεί να καλοβλέπει την επέκταση της adventure γκάμας της στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον αφού αυτή έχει τη δεδομένη χρονική στιγμή μόνο ένα μοντέλο, το νέο Himalayan. 

Royal Enfield 800 adventure concept 2024

Η ινδική εταιρεία είναι από εκείνες που "ακούν" προσεκτικά τις απαιτήσεις του κοινού και έπειτα δίνουν την "απάντηση" με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο και μια μεσαίου κυβισμού on-off μοτοσυκλέτα είναι αυτό που βρίσκεται στο μυαλό των περισσότερων φίλων -και όχι μόνο- της Royal Enfield.

Μια τέτοια adventure έκανε την εμφάνισή της, σε πρωτότυπη μορφή, στο περασμένο Goodwood Festival of Speed, φέροντας την "υπογραφή" της Royal Enfield με τη μοτοσυκλέτα να κατασκευάζεται σε συνεργασία με τον David Gwyther της Death Spray Customs (DSC), ο οποίος ανέλαβε το βάψιμό της.

Το χεράκι της στην κατασκευή της μοτοσυκλέτας έχει βάλει τόσο η ομάδα σχεδιασμου των Ινδών που έχει επικεφαλής τον Mark Wells, όσο και ο Adrian Sellers, ο άνθρωπος που σχεδίασε το Super Meteor 650 πρώτο σύγχρονο cruiser στην ιστορία της εταιρείας και είναι επικεφαλής του τμήματος Custom και Motorsprt. Παράλληλα, στη μετατροπή του πλαισίου συμμετείχε και η Harris Performance, θυγατρικη πλέον της Royal Enfield.

Royal Enfield 800 adventure concept 2024

Ουσιαστικά η πρωτότυπη adventure χρησιμοποιεί το πλαίσιο των δικύλινδρων της ινδικής εταιρείας, το οποίο έχει τροποποιηθεί στην περιοχή του λαιμού ώστε να επιτευχθεί η σωστή γωνία κάστερ και κατ' επέκταση γεωμετρία. Ο εν σειρά δικύλινδρος κινητήρας προέρχεται από το Interceptor και έχει υπερκυβιστεί με τη χωρητικότητά του να βρίσκεται πλέον στα 800 κ.εκ. 

Διαφορετικό, κατάλληλο για off road χρήση είναι το πιρούνι και το ψαλίδι, το αμορτισέρ, όπως και η εμπρός ανάρτηση προέρχονται από την Ohlins, ενώ οι τροχοί είναι ακτινωτοί και τα ελαστικά καθαρά για χώμα. 

Όσο για τη σχεδίαση της μοτοσυκλέτας, με την έμπνευση να προέρχεται από τις μεγάλες on-off των αρχών της 10ετίας του '90 -όπως και για τα χρώματα-, το πρωτότυπο βρίσκεται σίγουρα εντός του ρετρό σχεδιασμού που χαρακτηρίζει της μοτοσυκλέτες των Ινδών, αν και θυμίζει περισσότερο αγωνιστική εκείνης της εποχής παρά μοτοσυκλέτα μαζικής παραγωγής.

Royal Enfield 800 adventure concept 2024

 

UM Motorcycles - Φθινοπωρινές προσφορές

Αφορούν το παπί XPEED 125, το scooter FLASH 125, και τη μοτοσυκλέτα RENEGADE FREEDOM 125
UM Motorcycles - Φθινοπωρινές προσφορές
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/9/2024

Η UM Motorcycles, o αμερικάνικος οίκος δίκυκλων, προχωρά σε φθινοπωρινές προσφορές, θέλοντας να συνεχίσει την επιτυχημένη καλοκαιρινή σεζόν, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να αποκτήσουν τα πιο δημοφιλή μοντέλα της γκάμας της, σε πιο συμφέρουσες τιμές από ποτέ.

Πιο συγκεκριμένα, οι προσφορές αφορούν στα μοντέλα XPEED 125 RX, FLASH 125 LZ και RENEGADE FREEDOM 125.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της UM:

"UM XPEED 125 με €1.895

Scooter

Το XPEED της UM Motorcycles είναι ένα σύγχρονο σκούτερ, σχεδιασμένο για ευέλικτη και ασφαλή οδήγηση, που αποτελεί την ιδανική λύση για αστικές μετακινήσεις. Διαθέτει αναβαθμισμένη ποιότητα κατασκευής και εντυπωσιακό design, με δυναμικές λεπτομέρειες και έντονες ακμές που το κάνουν να ξεχωρίζει.

Οι μεγάλοι τροχοί των 14’’ και η επιθετική σχεδίαση των εμπρός και πίσω φώτων, αλλά και των φτερών, αναδεικνύουν το μοναδικό του χαρακτήρα που ταιριάζει απόλυτα στο σύγχρονό, αστικό lifestyle, ενώ ο υπερ-σύγχρονος προβολέας LED εξασφαλίζει ιδανική ορατότητα υπό όλες τις συνθήκες. Παράλληλα, ο χώρος κάτω από τη μεγάλη, άνετη και εργονομικά σχεδιασμένη σέλα προσθέτει στη συνολική άνεση. Το XPEED 125 RX διατίθεται σε τρία χρώματα: μαύρο, λευκό και μαύρο/κόκκινο.

Το UM XPEED εφοδιάζεται με έναν σύγχρονο, 4χρονο κινητήρα, με ηλεκτρονικό ψεκασμό, 125 cc και απόδοση 8,84 ίππων (PS) και 8,6 Nm ροπής. Με ρεζερβουάρ 6 λίτρων και μόλις 2,4 λτ./100 χλμ. μέση κατανάλωση, το νέο σκούτερ της αμερικάνικης UM έχει ικανή αυτονομία και κάνει μεγάλη οικονομία στις καθημερινές μετακινήσεις.

Τώρα το UM XPEED προσφέρεται στη χαμηλότερη τιμή που έγινε ποτέ, με μόλις €1.895.

UM FLASH 125 με €1.750

UM

Το FLASH της UM® είναι η σύγχρονη απάντηση στη μετακίνηση μέσα στην πόλη. Ελαφρύ και ευέλικτο αλλά και στιβαρό για κάθε τύπου διαδρομή, το FLASH 125 LΖ ξεχωρίζει με τις δυναμικές του γραμμές.

Το παπί της UM εφοδιάζεται με μεγάλους τροχούς 17’’, με φώτα LED περιφερειακά, που συμβάλλουν στην ασφάλεια των μετακινήσεων, ενώ εξοπλίζεται με σχάρα πίσω αλλά και με σχάρα τοποθέτησης αντικειμένων στην «ποδιά» του. Παράλληλα, η μεγάλη αντιολισθητική σέλα του προσφέρει και υποστήριξη μέσης για τον αναβάτη, ενώ από κάτω κρύβει χώρο αποθήκευσης. Οι χούφτες στο τιμόνι, ο μεγάλος ψηφιακός πίνακας οργάνων, που περιλαμβάνει στροφόμετρο και ένδειξη φόρτισης μπαταρίας, η θύρα USB και ο κεντρικός, μαγνητικός πολυδιακόπτης, που δυσκολεύει τη παραβίαση του δίκυκλου, ολοκληρώνουν τον εξοπλισμό του.

Το UM FLASH εφοδιάζεται με έναν σύγχρονο, 4χρονο κινητήρα, με ηλεκτρονικό ψεκασμό, 125 cc και απόδοση 8,6 ίππων (PS) και 8,8 Nm ροπής, που συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 4 σχέσεων. Με ρεζερβουάρ 4 λίτρων και μόλις 1,7 λτ./100 χλμ. μέσης κατανάλωσης, το παπί της αμερικάνικης UM έχει αυτονομία που αγγίζει τα 240 χιλιόμετρα με ένα γέμισμα. Τώρα το UM FLASH 125 LZ προσφέρεται στη χαμηλότερη τιμή που έγινε ποτέ, με μόλις 1.750€.

UM RENEGADE FREEDOM 125 με €3.790

Renegade

Στην κορυφή της γκάμας μοτοσυκλετών RENEGADE στέκεται το FREEDOM, το αυθεντικό διθέσιο sport cruiser με φουτουριστικό σχεδιασμό και μοντέρνα εμφάνιση. Το RENEGADE FREEDOM ξεχωρίζει με το νέο προβολέα και το πίσω φως στοπ R (Renegade®) τεχνολογίας LED, με τη νέα μοντέρνα ψηφιακή οθόνη ενδείξεων, τα δερμάτινα καθίσματα με ραφές και το πρωτοποριακό κάλυμμα προβολέων, στοιχεία που το καθιστούν ταυτόχρονα κομψό και κλασικό. Με χαμηλό κέντρο βάρους, προσφέρει απαράμιλλη αίσθηση σιγουριάς και ελευθερίας, ενώ με το μεγάλο ρεζερβουάρ των 21 λίτρων πάει παντού με ένα γέμισμα. To RENEGADE FREEDOM εφοδιάζεται με τον υγρόψυκτο 4βάλβιδο κινητήρα των 125 cc (Bosch® EFI) με 12,24 ίππους και φρένα με CBS.

Τώρα το UM RENEGADE FREEDOM 125 προσφέρεται στη χαμηλότερη τιμή που έγινε ποτέ, με μόλις 3.790€.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πλέον, η απόκτηση όλων των μοντέλων UM γίνεται ακόμα πιο εύκολη, χάρη στα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα που εξασφαλίζουν άτοκες δόσεις. Πιο συγκεκριμένα:

- χρηματοδότηση για αποπληρωμή σε 18 άτοκες δόσεις, με 30% προκαταβολή, ή 12 άτοκες δόσεις, με 0% προκαταβολή

- έντοκη χρηματοδότηση για αποπληρωμή από 12 - 72 δόσεις και με 0% προκαταβολή.

Γνωρίστε περισσότερα για τη UM Motorcyles και δείτε τα μοντέλα της ΕΔΩ.

Ακολουθήστε τη UM και στα Social Media

Facebook: https://www.facebook.com/UMMotorcyclesGR/

Ιnstagram: https://www.instagram.com/ummotorcycles_gr/

ΥouTube: https://www.youtube.com/@UMMotorcyclesGR"

Ετικέτες