Honda - Ετοιμάζεται ο αντικαταστάτης του Super Cub 50

Οι νέες προδιαγραφές ρύπων στην Ιαπωνία φέρνουν μαζί τους νέο μοντέλο
Honda Super Cub 50 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

9/7/2024

Η παραγωγή του Honda Super Cub 50 θα σταματήσει ελέω των νέων προδιαγραφών ρύπων που θα ισχύσουν στην ιαπωνική αγορά, ωστόσο οι Ιάπωνες αναφέρουν ότι θα υπάρξει διάδοχο μοντέλο στο best seller παπί τους.

Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που σας ενημερώσαμε για το τέλος της παραγωγής του Honda Super Cub 50, το παπιού που βρίσκεται στη βάση της γκάμας του πιο μοσχοπουλημένου δίκυκλου και γενικότερα μηχανοκίνητου οχήματος όλων των εποχών με περισσότερες από 110 εκατ. πωλήσεις.

Το 50άρι Super Cub δεν είναι το μόνο μοντέλο της Honda που θα δει την πόρτα της εξόδου από την γκάμα της καθώς μαζί με αυτό θα την περάσουν και όλα τα συμβατικά δίκυκλα με μοτέρ έως 50 κ.εκ. που είναι διαθέσιμα στην ιαπωνική αγορά. 

Ο λόγος βρίσκεται στην ασύμφορη από κάθε άποψη εξέλιξή τους ώστε να είναι εντός των νέων προδιαγραφών ρύπων που θα ισχύσουν στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου από το 2025. Αυτό τη στιγμή που η συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνει τα πλέον φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα ανεξαρτήτως κατηγορίας και τροχών με το 50άρι Super Cub, για παράδειγμα, να εκπέμπει μόλις 21,1 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο σύμφωνα με το αντίστοιχο του ευρωπαϊκού πρότυπο της Ιαπωνίας -εντούτοις οι νέες προδιαγραφές απαιτούν ακόμα λιγότερους ρύπους.

Honda Super Cub 50 2025

H Honda βέβαια δεν μπορεί να εγκαταλείψει "εντός έδρας" το συγκεκριμένο κομμάτι της αγοράς στο οποίο κατέχει και τη μερίδα του λέοντος με άνω του 80% επί των πωλήσεων και παρόλο που πλέον δεν πουλάει εκατομμύρια αντίτυπα όπως τη 10ετία του '80 αλλά κάτι λιγότερο από 100.000 μονάδες.

Πέρα από το πλάνο εξηλεκτρισμού της γκάμας της σε αυτή την κατηγορία που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, η Honda σκοπεύει να εκμεταλλευτεί και την πρόθεση της ιαπωνικής κυβέρνησης να αλλάξει την ισοδυναμία των διπλωμάτων στη χώρα από τον Απρίλιο του 2025. 

Με τη νέα νομοθεσία οι οδηγοί αυτοκινήτου θα μπορούν να βρεθούν στη σέλα μιας νέας κατηγορίας "μοτοποδηλάτων" με κυβισμό έως 125 κ.εκ., η οποία θα αντικαταστήσει αυτή που υπήρχε μέχρι τώρα και αφορούσε δίκυκλα έως 50 κ.εκ. 

Τα συγκεκριμένα μοντέλα ωστόσο θα περιορίζουν την ισχύ του κινητήρα τους στους 5,4 ίππους (4 kW) και θα είναι τα μόνα που θα επιτρέπονται για τους οδηγούς αυτοκινήτου και όχι τα προηγούμενα ή υπάρχοντα 125άρια με μεγαλύτερη ιπποδύναμη.

Τα νέα για το επόμενο Super Cub "50" έρχονται από τον επικεφαλής Μοτοσυκλετών της Honda και διευθύνοντα σύμβουλο Minuro Kato. Ο ισχυρός άνδρας της ιαπωνικής εταιρείας ανέφερε ότι ετοιμάζονται μοντέλα που θα εναρμονίζονται με τα νέα στάνταρ και νομοθεσία και θα έχουν κινητήρες "χωρητικότητας 125 κ.ε. ή μικρότερους" και ισχύ 5,4 ίππων.

Λογικά το νέο "50άρι" Honda δεν θα έχει διαφορές με το μοντέλο των 110 κ.εκ. που είναι διαθέσιμο στην ιαπωνική αγορά αυτή τη στιγμή, εκτός από την ισχύ του κινητήρα του. Οι νέες προδιαγραφές ρύπων θα ξεκινήσουν να ισχύουν τον Νοέμβριο του 2025, οπότε η παρουσίασή του αναμένεται μερικούς μήνες πριν.

AJP PR7 - Σε τιμή προσφοράς, 1.000 ευρώ φθηνότερη από πριν

Η Adventure - Rally μοτοσυκλέτα της πορτογαλικής εταιρείας τώρα πιο προσιτή
AJP PR7 σε τιμή προσφοράς
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/9/2024

Η αντιπροσωπεία της AJP στην Ελλάδα, ανακοινώνει νέα τιμή προσφοράς για την Adventure - Rally μοτοσυκλέτα PR7, η οποία διατίθεται σε τιμή φθηνότερη κατά 1.000 ευρώ σε σχέση με πριν, με την προσφορά να ισχύει μόνο για τον Σεπτέμβριο του 2024.

Έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, αποκτήστε την AJP PR7 με 11.500 ευρώ, σε μια ενδιαφέρουσα προσφορά για τους φίλους των ράλι.

Η διαθεσιμότητα είναι πολύ περιορισμένη, ενώ για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την αντιπροσωπεία στην Λ. Φιλαδελφείας 161, Αχαρνές (Έξοδος 7 Αττικής Οδού) και στο τηλέφωνο 2105540640.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την AJP PR7, δείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες