Honda - Ετοιμάζει τετρακύλινδρο CBR400RR, πιθανώς και με E-Clutch!

Αυξάνονται και πληθύνονται τα μικρά Supersport μοντέλα με 4 κυλίνδρους
Τετρακύλινδρο Honda CBR400RR
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

23/8/2024

Το ιαπωνικό περιοδικό Young Machine, γνωστό για τις πληροφορίες που εκμαιεύει από την τοπική βιομηχανία μοτοσυκλετών, αναφέρει πως η Honda είναι έτοιμη να παρουσιάσει ένα τετρακύλινδρο CBR400RR, ως αντίπαλο των Kawasaki Ninja ZX-4R, KOVE 450RR και CFMOTO 500SR VOOM.

Το YM αναφέρει πως το στιλ του νέου τετρακύλινδρου CBR400RR θα πατάει πάνω στις γραμμές του ιδιαίτερα αιχμηρού δικύλινδρου CBR250RR, design που είναι γνωστό και ως… “Nidabo”, αν και στο 400 ίσως το στιλ αλλάξει σε “Yondabo” -όπου ni=2 (κύλινδροι) και yon=4. Το συγκεκριμένο design διαφέρει από το πιο κλασικό design των CBR1000RR-R και CBR600RR, και όπως φαίνεται η Honda το προτιμά για το κοινό των 250-400 που το θεωρεί πιο νεανικό.

Το CBR400RR θα προστεθεί στο νέο κύμα τετρακύλινδρων Supersport μοντέλων, μια διάταξη κινητήρα που είχε εγκαταλειφθεί στο παρελθόν για χάρη πιο οικονομικών και allround δικύλινδρων μοντέλων. Κύριος ανταγωνιστής του Honda είναι φυσικά το Kawasaki ZX-4R που ήδη διατίθεται προς πώληση, αλλά και οι κινέζικες προτάσεις των KOVE, CFMOTO αλλά και QJMOTOR που ακόμα δεν έχουν βρει τον δρόμο τους προς τη χώρα μας, αλλά κανείς δεν αποκλείει το γεγονός να τα δούμε κάποια στιγμή και εδώ.

Honda CBR400RR

Ο τετρακύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 400 κ.εκ. θα φορεθεί μάλλον και σε άλλα μοντέλα (naked CB400, κλπ.), ενώ το ιαπωνικό περιοδικό αναφέρει πως δεν αναμένεται να είναι το ίδιο δυνατός με τον υψηλόστροφο κινητήρα του ZX-4R, με τη Honda να στοχεύει σε πιο allround και ισορροπημένη απόδοση και όχι σε ένα μοτέρ με κύριο στόχο την πίστα.

Επιπρόσθετα, πέρα από την έκδοση με συμβατικό κιβώτιο, η Honda θα δώσει στο κοινό την ευκαιρία να αγοράσει το CBR400RR και με σύστημα E-clutch, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως quickshifter -αν και όπως είδαμε στη δοκιμή μας του CB650R το σύστημα δεν φτάνει ακόμα τα επίπεδα ενός καλού, συμβατικού shifter. Παρόλα αυτά το E-Clutch μπορεί να ελαφρύνει κατά πολύ τις κινήσεις του αριστερού χεριού του αναβάτη, ειδικά σε αστικό περιβάλλον.

Όπως και να έχει, θα πρέπει να κάνουμε υπομονή για την έλευση του CBR400RR, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες η μοτοσυκλέτα αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της το φθινόπωρο του 2025,

AJP PR7 - Σε τιμή προσφοράς, 1.000 ευρώ φθηνότερη από πριν

Η Adventure - Rally μοτοσυκλέτα της πορτογαλικής εταιρείας τώρα πιο προσιτή
AJP PR7 σε τιμή προσφοράς
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/9/2024

Η αντιπροσωπεία της AJP στην Ελλάδα, ανακοινώνει νέα τιμή προσφοράς για την Adventure - Rally μοτοσυκλέτα PR7, η οποία διατίθεται σε τιμή φθηνότερη κατά 1.000 ευρώ σε σχέση με πριν, με την προσφορά να ισχύει μόνο για τον Σεπτέμβριο του 2024.

Έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, αποκτήστε την AJP PR7 με 11.500 ευρώ, σε μια ενδιαφέρουσα προσφορά για τους φίλους των ράλι.

Η διαθεσιμότητα είναι πολύ περιορισμένη, ενώ για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την αντιπροσωπεία στην Λ. Φιλαδελφείας 161, Αχαρνές (Έξοδος 7 Αττικής Οδού) και στο τηλέφωνο 2105540640.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την AJP PR7, δείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες