Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross Τρίκαλα: Ακόμη και η κατάταξη είχε θέαμα!

Σκληρές μάχες σε όλες τις κατηγορίες
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross Τρίκαλα: Ακόμη και η κατάταξη είχε θέαμα!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

19/10/2024

Φανταστικό το κλίμα στα Τρίκαλα με μάχες στις μικρές κατηγορίες, έντονο συναγωνισμό στην OPEN και μπόλικο θέαμα στην κατάταξη για τις μεγάλες κατηγορίες έδειξαν για ακόμη μία φορά πως το Motocross είναι στην Ελλάδα το κορυφαίο άθλημα με μοτοσυκλέτα.

Χωρίς προβλήματα η πίστα και με ελάχιστη σκόνη, επέτρεψε τους αναβάτες να επικεντρωθούν στον αγώνα τους και αρκετοί ήταν εκείνοι που βρέθηκαν σε ιδιαίτερα καλή φόρμα ή εκμεταλλεύτηκαν τα προβλήματα που αντιμετώπισαν άλλοι αναβάτες για να βελτιώσουν την θέση τους. Έτσι βρίσκουμε δύο αναβάτες της MX300 εντός πεντάδας γενικής, που έτσι και αλλιώς δεν είναι άγνωστη γη για αυτούς καθώς φλερτάρουν συνεχώς με την πεντάδα. Μπάκας (#29 Yamaha) και Τσατσος (#411 ΚΤΜ) στην 4η και 5η γενικής με την τριάδα της κατηγορίας τους να κλείνει ο Μπογρης (#151 KTM) στην 8η θέση γενικής. Μπροστά στην MX1 ήταν ένας άπιαστος Κουζής (#338 ΤΜ) με τον Ράδο (#338 GASGAS) να κάνει επίσης φανταστικό αγώνα και να παλεύει να φέρει την αλλαγή στην κατάταξη πλησιάζοντας στους τελευταίους δύο γύρους σε σημείο να μπορεί να επιτεθεί χωρίς όμως να ευδοκιμήσει η εντυπωσιακή κατά τ’ άλλα προσπάθεια. Ο Κουζής που έφυγε από την πρώτη στιγμή μπροστά είχε αρχικά πίσω του εκτός από τον Ράδο και τον Κρητικό (#160 KTM) ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα στον 4ο γύρο και έμεινε πίσω. Την τριάδα της MX1 έκλεισε ο Γεωργίου (#121).

Η τριάδα της MX2 ήταν Yamaha σήμερα αν προσμετρήσει κανείς και την Fantic του Λυρίου(#161) με πρώτο τον Γανωτή (#141 Yamaha) ακολουθούμενο από τον Ζούνη (#37 Yamaha). Ο Λυρίου έδωσε μάλιστα και δυνατή μάχη για την πρώτη θέση ενώ το βάθρο θα ήταν φυσικά διαφορετικό αν δεν έπεφτε ο Κανάκης (#49 KTM) που είναι και ο μόνος τρόπος να χάσει την πρώτη θέση, όπως έχει δείξει. Στην 4η γενικής άλλος ένας άπιαστος στην κατηγορία του, ο Μερκούρης (#111 ΚΤΜ) που τρέχει στην MX125 αλλά κάνει αγώνα MX2. Το βάθρο της μικρότερης κατηγορίας συμπλήρωσε ο Ταμβάκος (#66 Yamaha) και Παπαδακης (#177 KTM) στην 8η και 12η θέση γενικής, σε έναν συνολικά όμορφο αγώνα κατάταξης με ωραία περάσματα και μπόλικο θέαμα.

 Στην Senior δόθηκε έντονη μάχη μεταξύ Καρασακαλίδη (#177 GASGAS) και Κεραμιδά (#777 Suzuki) με την νίκη να πηγαίνει στο τέλος στον Κεραμιδά και στο μεσοδιάστημα σε όσους τους παρακολουθούσαν που χόρτασαν επαγγελματική οδήγηση – πρότυπο και από τους δύο ανεξαιρέτως με τον Καρασακαλίδη να κάνει και ταχύτερο χρόνο με σχεδόν ένα δευτερόλεπτο διαφορά! Το βάθρο συμπλήρωσε ο Ράπτης (#103 Kawasaki) με διαφορά από τις πίσω θέσεις.

Στην OPEN ο Τζιορας (#46 ΚΤΜ) πήρε την νίκη μια διαφορά από τον Διακακη (#111 Husqvarna) όπως διαφορά είχε και ο ταχύτερος χρόνος του Τζιορα με τρία δευτερόλεπτα κάτω. Ο Κυπραίος (#59 S-MOTO) έκλεισε το βάθρο επικρατώντας του Κοτουλα (#2 ΚΤΜ) που ήταν έτοιμος να δράξει την ευκαιρία αν του δινόταν.

Ο Χατζακης (#21 Yamaha) πήρε την νίκη στην MX85 με τον Κουκαλιωτη (#125 Yamaha) να κάνει όμως τον ταχύτερο χρόνο με σεβαστή διαφορά ελάχιστα πάνω από δευτερόλεπτο. Πιο πίσω ο Λιακος (#74 GASGAS) συμπλήρωσε το βάθρο της μικρής αυτής κατηγορίας.

Στην MX65 την νίκη πήρε ο Τρακαδας (#2 KTM) και μαζί τον ταχύτερο χρόνο με σχεδόν μισό δευτερόλεπτο όπως επίσης και συνολικά καλύτερο ρυθμό έναντι τόσο του Φωτόπουλου (#911 Yamaha) όσο και του Αρώνη (#55 GASGAS) που με τον όμορφό τους αγώνα κράτησαν τους υπόλοιπους πίσω και ανέβηκαν στο δεύτερο και τρίτο σκαλί του βάθρου.

Δείτε τα αποτελέσματα και πρώτες φωτογραφίες:

 

Ducati Desmo450 MX - Ντεμπούτο με Πρωτάθλημα στην MX1 του Ιταλικού Motocross από τον Alessandro Lupino

Έπεται η συμμετοχή στο MXGP 2025 με τον Seewer, ενώ ξεκινούν και τα τεστ του νέου 250!
Ducati Desmo450 MX - Πρωταθλήτρια Ιταλίας στην MX1
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/10/2024

Η νέα μοτοσυκλέτα Motocross της Ducati, Desmo450 MX, έκανε ποδαρικό στους τίτλους, κατακτώντας την πρώτη θέση στο Ιταλικό Πρωτάθλημα MX στην κατηγορία MX1, με τον Alessandro Lupino.

Ο αναβάτης από το Viterbo πήρε με το καλημέρα τον τίτλο για την Ducati, στο ντεμπούτο της εταιρείας στο Πρωτάθλημα με τη νέα της μοτοσυκλέτα.

Η εξέλιξη του Desmo450 MX συνεχίζει ασταμάτητη τις επόμενες εβδομάδες, με τα πρώτα τεστ από τον Jeremy Seewer, του εργοστασιακού αναβάτη της Ducati για το MXGP του 2025.

Παράλληλα ξεκινούν και τα πρώτα τεστ του νέου MX μοντέλου του Borgo Panigale στην μικρή κατηγορία (250 κ.εκ.) από τον Lupino και τον Tony Cairoli!

Στόχος και εκεί η εξέλιξη της μοτοσυκλέτας όπως και στο 450, μέσα από τους αγώνες, με την παραγωγή να έπεται το 2026.

 

Κι όλα αυτά με τη μεγάλη MX μοτοσυκλέτα των Ιταλών να μην είναι ακόμα διαθέσιμη για αγορά από το κοινό, ενώ αν όλα πάνε καλά την περιμένουμε σε λίγους dealer στις αρχές του 2025, με τις πρώτες παραδόσεις να έχουν σχεδιαστεί να ξεκινήσουν τον ερχόμενο Ιούνιο.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως το Desmo450 MX ξεκίνησε τη σεζόν στο Ιταλικό Πρωτάθλημα με νίκη, όμως στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική διοργάνωση χρειάστηκε να φτάσουμε στον τελευταίο γύρο, για να ανακηρυχθεί η μοτοσυκλέτα με τον Lupino Πρωταθλητές MX1. Αυτός ήταν ο 9ος τίτλος του Lupino στο τοπικό Πρωτάθλημα.

Ετικέτες