Τα εντυπωσιακά crash test της Bajaj στη CNG μοτοσυκλέτα της [Video]

Μέχρι και φορτηγό πέρασε πάνω από Freedom 125 CNG των Ινδών
Bajaj Freedom CNG 125 crash tests
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

12/7/2024

Ως η πρώτη μοτοσυκλέτα μαζικής παραγωγή που κινείται με φυσικό αέριο, η Bajaj Freedom 125 CNG πέρασε από ασυνήθιστα σκληρές δοκιμές ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν διαρροές ακόμα και στη χειρότερη περίπτωση.

Αν είσαι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές προσιτών δικύκλων στον κόσμο και ο πρώτος που βγάζει στην παραγωγή μια μοτοσυκλέτα που κινείται με συμπιεσμένο αέριο, στις πιο δημοφιλείς μάλιστα κατηγορίες κυβισμού και για τη δική σου αχανή εγχώρια αγορά το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι το σύστημα CNG αυτής της μοτοσυκλέτας να αποδειχτεί αναξιόπιστο ή ακόμη χειρότερα επικίνδυνο.

Ο λόγος γίνεται φυσικά για την Bajaj που παρουσίασε πριν από μερικές ημέρες την Freedom 125 CNG, την πρώτη διπλού καυσίμου μοτοσυκλέτα μαζικής παραγωγής στον κόσμο που κινείται κυρίως με συμπιεσμένο φυσικό αέριο, έχοντας τη βενζίνη ως ρεζέρβα.

Bajaj Freedom Crash test

Εκτός από τις στάνταρ δοκιμές αντοχής που πραγματοποιεί ένας κατασκευαστής στην περίπτωση της Bajaj, η Freedom 125 CNG έπρεπε να περάσει και από πρωτοφανείς, για τα δεδομένα των δύο τροχών δοκιμές, αφού για πρώτη φορά τοποθετείται σε δίκυκλο μεταλλική δεξαμενή που έχει μέσα της συμπιεσμένο αέριο.

Και παρόλο που η Freedom είναι μόλις 125 κ.εκ. και η τιμή της στην Ινδία δεν ξεπερνά τα 1.100 ευρώ, το video που ακολουθεί λειτουργεί τουλάχιστον καθησυχαστικά για αυτόν που το παρακολουθεί δείχνοντας ότι η Bajaj δεν έκανε εκπτώσεις στην εξέλιξή της μοτοσυκλέτας της και προτίμησε να μην της βγει ούτε το μάτι αλλά ούτε και το όνομα. 

Τα test πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο δοκιμών της Bajaj και αποτελούν ένα μέρος από την παγκόσμια παρουσίαση της Freedom.

AJP PR7 - Σε τιμή προσφοράς, 1.000 ευρώ φθηνότερη από πριν

Η Adventure - Rally μοτοσυκλέτα της πορτογαλικής εταιρείας τώρα πιο προσιτή
AJP PR7 σε τιμή προσφοράς
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/9/2024

Η αντιπροσωπεία της AJP στην Ελλάδα, ανακοινώνει νέα τιμή προσφοράς για την Adventure - Rally μοτοσυκλέτα PR7, η οποία διατίθεται σε τιμή φθηνότερη κατά 1.000 ευρώ σε σχέση με πριν, με την προσφορά να ισχύει μόνο για τον Σεπτέμβριο του 2024.

Έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, αποκτήστε την AJP PR7 με 11.500 ευρώ, σε μια ενδιαφέρουσα προσφορά για τους φίλους των ράλι.

Η διαθεσιμότητα είναι πολύ περιορισμένη, ενώ για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την αντιπροσωπεία στην Λ. Φιλαδελφείας 161, Αχαρνές (Έξοδος 7 Αττικής Οδού) και στο τηλέφωνο 2105540640.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την AJP PR7, δείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες