Royal Enfield Ladies' Ride 2024 - Επιτυχημένο το event της RE μόνο για αναβάτριες

Περισσότερες από 40 συμμετοχές και δεκάδες test rides [Φωτογραφίες]
Royal Enfield Ladies' Ride 2024
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

16/10/2024

Δεκάδες test rides και πάρα πολλές αποκλειστικά γυναικείες συμμετοχές είχε το πρώτο Royal Enfield Ladies Ride που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Αττική.

Χωρίς να αφήνουν πίσω τα scooter και τα παπιά, οι γυναίκες αγκαλιάζουν περισσότερο τη μοτοσυκλέτα τα τελευταία χρόνια και αυτό είναι πλέον φανερό καθημερινά στο λεκανοπέδιο της Αττικής και ακόμη περισσότερο στην Αθήνα όπου και τις βλέπεις σε πολύ μεγαλύτερους αριθμούς και τις χαίρεσαι αφού σε σχέση με τον μέσο άντρα μοτοσυκλετιστή ντύνονται πιο σωστά και συμπεριφέρονται πιο κόσμια. 

Οι γυναίκες που προτιμούν μοτοσυκλέτα είναι σαφώς περισσότερες, ακόμη και σε σχέση με πριν από λίγα χρόνια και μια ένδειξη για αυτό ήταν και η δυναμική παρουσία που είχαν στο κάλεσμα της Royal Enfield για το πρώτο Ladies Ride που διοργάνωσε η ελληνική αντιπροσωπεία MUVUS, το οποίο και πραγματοποιήθηκε στις 6 Οκτωβρίου. 

Royal Enfield Ladies' Ride 2024

Ένα event που λογικά θα πήγαινε... άπατο αν γινόταν πριν από λίγα χρόνια και η διοργάνωσή του τώρα από την αντιπροσωπεία της Royal Enfield δείχνει ότι οι ιθύνοντες της εταιρείας αφουγκράζονται σωστά τις εξελίξεις στους δύο τροχούς.

Στο πρώτο Royal Enfield Ladies' Ride που έγινε στις εγκαταστάσεις του Riding School Θανάσης Χούντρας οι περισσότερες από 40 αναβάτριες που βρέθηκαν στο Πολυδένδρι είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν τη μοτοσυκλέτα της RE που επιθυμούσαν και να την γνωρίσουν καλύτερα, στην ασφάλεια που προσφέρει το περιβάλλον μιας μικρής πίστας.

Royal Enfield Ladies' Ride 2024

Παράλληλα, οι συμμετέχουσες, στο μεσημεριανό διάλειμμα, έκαναν και θεωρητικό μάθημα στο Riding School, το οποίο ήταν μάλιστα προσαρμοσμένο στον γυναικείο τρόπο σκέψης και αντίληψης. Το βρήκαν ιδιαίτερα ενδιαφέρον, κάτι που φάνηκε τόσο από τις απορίες τους και την κουβέντα που ακολούθησε μετά τη λήξη του μίνι σεμιναρίου, όσο και από τη απαραίτητη σιγή που επικρατούσε την ώρα της "παράδοσης", όπως θα έπρεπε δηλαδή (όχι ακριβώς αυτό που γίνεται όταν στις καρέκλες βρίσκονται άντρες), για την ορθότερη αφομοίωση των πληροφοριών.

​    Royal Enfield Ladies Ride 2024

Κατά τη διάρκεια της ημέρας έγιναν 100 test rides από τις 45 συνολικά αναβάτριες που βρέθηκαν στο Royal Enfield Ladies' Ride και η επιτυχία του event "υποχρεώνει" τη MUVUS να το επαναλάβει την ερχόμενη χρονιά, όπως και άλλες αντιπροσωπείες να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

KTM SX-E mini cross 2025 - Βελτιώσεις στο μεγαλύτερο ηλεκτρικό SX-E 5 [Video]

Νέο ηλεκτρικό μοτέρ για το KTM SX-E 5 και μεγαλύτερη αυτονομία
KTM SX-E 5 του 2025 και SX-E 3
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

16/10/2024

Το μεγαλύτερο ηλεκτρικό MX-σχολείο για παιδιά της KTM βελτιώνεται τη νέα χρονιά με νέο υγρόψυκτο κινητήρα, αντί του αερόψυκτου και καλύτερη ενεργειακή διαχείριση.

Το ηλεκτρικό SX-E 5 του 2025, που αποτελεί το εναλλακτικό του 50ριού SX μοντέλου των Αυστριακών, απέκτησε νέο ηλεκτρικό κινητήρα που είναι πλέον υγρόψυκτος με την απόδοσή των 6,8 ίππων να παραμένει στα επίπεδα του προηγούμενου αερόψυκτο. 

Το μοτέρ είναι στεγανό στη σκόνη και το νερό και δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη συντήρηση -από τα θετικά των ηλεκτρικών-, ενώ σε αυτό ενσωματώνεται και η κεντρική ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου. Το μικρότερο SX-E 3 συνεχίζει χωρίς αλλαγές με τον αερόψυκτο κινητήρα του να αποδίδει 5,2 ίππους.

KTM SX-E 5 του 2025 και SX-E 3

Μεγάλο "όπλο" του SX-E 5 είναι η δυνατότητα που δίνει να προσαρμόζεται στις διαστάσεις του αναβάτη καθώς αυτός μεγαλώνει. Το πλαστικό υποπλαίσιο μπορεί να αλλάξει την έδρασή του στο ατσάλινο πλαίσιο, ενώ το ύψος τη σέλας μπορεί να μειωθεί ακόμη περισσότερο με τις πλάκες του πιρουνιού να κατεβαίνουν στα καλάμια, με το πίσω αμορτισέρ να αλλάζει παράλληλα την έδρασή του. Η KTM αναφέρει επίσης ότι ενίσχυσε το πλαίσιο στο SX-E 5 του 2025, κάτι που βελτιώνει τη στιβαρότητα και την αντοχή του αλλά και τη γενικότερη συμπεριφορά του mini cross.

Οι αναρτήσεις παραμένουν ως είχαν με το πλήρως ρυθμιζόμενο USD πιρούνι WP XACT των 35 χλστ. να ρυθμίζει τη σκληρότητά του με αέρα, αντί για ελατήριο, στο αριστερό καλάμι. Το αμορτισέρ ανήκει στην ίδια σειρά και είναι πλήρως ρυθμιζόμενο με τις διαδρομές των αναρτήσεων να βρίσκονται στα 205 και 193 χλστ., εμπρός και πίσω αντίστοιχα, ενώ οι ζάντες έχουν διάμετρο 12 ιντσών. Στο SX-E 3, που φέρει ζάντες 10 ιντσών, οι διαδρομές βρίσκονται αντίστοιχα στα 144 και 129 χλστ. αντίστοιχα, ενώ το πιρούνι δεν ρυθμίζεται.

KTM SX-E 5 του 2025 και SX-E 3

Η μπαταρία του SX-E 5 αποτελείται από 84 κελιά ιόντων λιθίου και η ενεργειακή της χωρητικότητα βρίσκεται στo 0,907 kWh. Σύμφωνα με τους Αυστριακούς η μπαταρία αρκεί για δύο ώρες χαλαρής οδήγησης ή για 30 λεπτά σε ρυθμό αγώνα. 

Η μπαταρία του μικρότερου SX-E 3 είναι 60 κελιών και έχει χωρητικότητα 0,648 kWh με την ΚΤΜ να αναφέρει ίδιους χρόνους χρήσης, ωστόσο ένα νέο καλώδιο σύνδεσης δίνει στους ενδιαφερόμενους τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν και τη μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρίας και να μείνουν στη σέλα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πριν χρειαστεί να φορτίσουν.

KTM SX-E 5 του 2025 και SX-E 3

Με τον φορτιστή της KTM που συνδέεται σε οποιαδήποτε οικιακή πρίζα η μεγαλύτερη μπαταρία μπορεί να φορτίσει από το 0% έως και το 80% της χωρητικότητάς της σε 45 λεπτά, ενώ για να φτάσει έως και το 100% απαιτούνται 70 λεπτά, καθώς όπως συμβαίνει με τις μπαταρίες όλων των ηλεκτρικών οχημάτων ο ρυθμός φόρτισης πάνω από το 80-85% πέφτει. Από την άλλη η μπαταρία του SX-E 3, που φορτίζει με αργότερο ρυθμό από την μεγαλύτερη χρειάζεται 120 λεπτά για να φτάσει από το μηδέν έως το 80% της χωρητικότητάς της και 140 λεπτά για το 100%.