H Suzuki ξεκινά συνεργασία με την All Road Training-Riding Academy

Ταξίδια και μαθήματα οδήγησης με V-Strom σε χώμα και άσφαλτο
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

5/1/2024

Η Suzuki Motorcycles του Ομίλου Σφακιανάκη ανακοίνωσε την συνεργασία της στην Ελλάδα με την All Road Training-Riding Academy, παραχωρώντας της V-Strom 800DE και V-Strom 1000DE με σκοπό την χρήση και συμμετοχή τους στα προγράμματα εκπαίδευσης της σχολής αλλά και στις ταξιδιωτικές δραστηριότητές της.

Η All Road Training-Riding Academy απευθύνεται σε μοτοσυκλετιστές κάθε επιπέδου εμπειρίας και ιδιοκτήτες οποιασδήποτε μάρκας, που θέλουν να βελτιώσουν την τεχνική της οδήγησής τους στο χώμα και την άσφαλτο, αυξάνοντας την ασφάλειά τους αλλά και απολαμβάνοντας ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες της μοτοσυκλέτας τους.

Ταυτόχρονα τα οργανωμένα ταξίδια της σχολής υπόσχονται να γεμίσουν με μοναδικές εμπειρίες τους συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ακολουθεί το σχετικό Δελτίο Τύπου της Suzuki:  

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                      

Αθήνα, Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024

 

 Συνεργασία Suzuki Motorcycles με τον Νίκο Σπανό και την All Road Training-Riding Academy

 

Η Suzuki Motorcycles ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με την All Road Training-Riding Academy του Νίκου Σπανού, παραχωρώντας για το 2024 τις μοτοσυκλέτες της Suzuki V-STROM 800DE και V-STROM 1050DE για χρήση στα Εκπαιδευτικά & Ταξιδιωτικά προγράμματα, οι οποίες καλύπτουν πλήρως τις απαιτήσεις των δραστηριοτήτων της Ακαδημίας τόσο σε χωμάτινη όσο και σε ασφάλτινη χρήση.

Η All Road Training-Riding Academy του Νίκου Σπανού, με περισσότερα από είκοσι χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στην εκπαίδευση αναβατών μοτοσυκλέτας, προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά προγραμμάτων Ασφαλούς & Τεχνικής οδήγησης σε όλα τα εδάφη (χώμα & άσφαλτο). Στα προγράμματα της ART συμμετέχουν αναβάτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ανεξαρτήτως προηγούμενης εμπειρίας ή μάρκας μοτοσυκλέτας.

Από το λανσάρισμα του πρώτου V-STROM 1000 (DL1000) το 2002, η σειρά V-STROM της Suzuki συνεχίζει να ανοίγει νέους δρόμους και να θέτει πρότυπα υπεροχής στην κατηγορία adventure-touring. Η μεγάλη επιτυχία του V-STROM 1000 ενέπνευσε την παραγωγή του V-STROM 650 το 2004. Η ανάπτυξη και η εξέλιξη της σειράς συνεχίστηκε όλα τα επόμενα χρόνια, μέχρι και την πρόσφατη παρουσίαση του V-STROM 1050DE αλλά και του V-STROM 800DE τον Μάϊο του 2023, το οποίο πρόσθεσε ακόμη περισσότερες δυνατότητες για εξερεύνηση και πέρα από εκεί που σταματούν οι ασφάλτινες διαδρομές. Και τώρα το νέο Suzuki V-STROM 800 με τον 19” μπροστινό τροχό έρχεται να συμπληρώσει την οικογένεια V-STROM και είναι έτοιμο μαζί και με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας V-STROM να κάνει και τη μεγαλύτερη διαδρομή ακόμα πιο ευχάριστη.

Περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες www.suzuki.gr/motos/ & www.allroad-training.com

2

 

Royal Enfield Scram 440  - Υπερκυβισμένος κινητήρας, αρκετές ακόμα αλλαγές

Βελτιώσεις σε πλαίσιο, τροχούς, κιβώτιο, προβολέα, κ.α.
Royal Enfield Scram 440
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/11/2024

Εξωτερικά το Scram 440 δείχνει ολόιδιο με το 410, με τις εξωτερικές αλλαγές να εντοπίζονται κυρίως στον αριθμό που αναγράφεται στο ρεζερβουάρ και αναφέρεται στον κυβισμό του κινητήρα, και στο διαφορετικό όργανο, καθώς το νέο 440 διαθέτει μόνο την κεντρική οθόνη οργάνων από το παλαιότερο, χωρίς τη δεύτερη του tripper, ενώ ΔΕΝ είναι η πλήρως ψηφιακή στρογγυλή οθόνη που είδαμε πρώτα στο Himalayan 450.

Ελαφρώς μπερδεμένη κρίνεται η επιλογή να μη χρησιμοποιηθεί ο υγρόψυκτος Sherpa του Himalayan 450 με τους 40 hp στο νέο SCRAM 440, αλλά μια νέα υπερκυβισμένη έκδοση του 411, με ελάχιστα βελτιωμένη απόδοση σε ελαφρώς χαμηλότερες στροφές. Συγκεκριμένα από τους 23,9 hp / 6.500 rpm και τα 3,26 kgm / 4.250 rpm του Scram 411, ανεβαίνουμε στους 25,4 hp / 6.250 rpm και στα 3,46 kgm / 4.000 rpm στο Scram 450. Νέο είναι το κιβώτιο που από πέντε σχέσεις προηγουμένως, έχει πλέον έξι.

Η δεύτερη αλλαγή αφορά στα όργανα, όπου το παλαιότερο δίδυμο των στρογγυλών οργάνων δίνει τη θέση του σε ένα στρογγυλό όργανο χωρίς το δεύτερο μικρότερο του tripper, ενώ και εδώ περιέργως -για να μείνει χαμηλά η τιμή μάλλον- η Enfield ΔΕΝ χρησιμοποιεί το πλήρως ψηφιακό όργανο του Himalayan 450 με τη συνδεσιμότητα που περιλαμβάνει και πλοήγηση με χάρτες.

Σημειώστε πως όλες οι πληροφορίες μας αυτή τη στιγμή προέρχονται από τον ινδικό τύπο, καθώς η Royal Enfield δεν έχει κάνει αναλυτική παρουσίαση του μοντέλου. 

Το πλαίσιο βασίζεται στου Scram 411, είναι όμως ενισχυμένο για μεγαλύτερη αντοχή και αξιοπιστία -και για να μπορείτε να το φορτώσετε άφοβα με top-box-, ενώ οι Ινδοί δημοσιογράφοι αναφέρονται σε ελαφρώς μεγαλύτερα έμβολα στη δαγκάνα της Bybre μπροστά, ενώ το ABS μπορεί και να απενεργοποιηθεί.

Στην ακριβότερη έκδοση νέοι είναι οι τροχοί των 19 και 17 ιντσών με μπράτσα, που πλέον είναι αλουμινένοι και φέρουν tubeless ελαστικά, ενώ οι αγοραστές των εκδόσεων με τις ακτίνες μπορούν αν θέλουν να βάλουν τους χυτούς με τα μπράτσα ως aftermarket αξεσουάρ.

Νέος, και LED είναι ο στρογγυλός προβολέας, με δυνατότερης έντασης λαμπτήρες, ενώ ίδιο παραμένει το ρεζερβουάρ.

Αλλαγές δεν έχουμε ούτε στις αναρτήσεις, με το συμβατικό πιρούνι των 41 mm να παραμένει, όπως παραμένει και μονό αμορτισέρ πίσω.

Η αναλυτική παρουσίαση της μοτοσυκλέτας θα γίνει τον Ιανουάριο του 2025.

Ετικέτες