Gogoro - Ξεπέρασε τους 500.000 χρήστες στην Ταϊβάν

Μακράν το πιο επιτυχημένο σύστημα ανταλλάξιμων μπαταριών
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/8/2022
Η Gogoro συνεχίζει να δείχνει τον δρόμο σε παγκόσμιο επίπεδο όσον αφορά στους σταθμούς ανταλλαγής μπαταριών ηλεκτρικών δικύκλου, με τους χρήστες της υπηρεσίας της στην Ταϊβάν να ξεπερνούν για πρώτη φορά τις 500.000.
 
Από το ντεμπούτο τους το 2015, οι σταθμοί ανταλλαγής μπαταριών ηλεκτρικών scooter της Gogoro έχουν χρησιμοποιηθεί για περισσότερα από 325 εκατομμύρια ανταλλαγές μπαταριών, με 340.000 ανταλλαγές να γίνονται σε καθημερινή βάση, υποστηρίζοντας δίκυκλα 10 διαφορετικών κατασκευαστών, με κυριαρχικό μερίδιο  92% στους ανεφοδιασμούς ηλεκτρικών δικύκλων της χώρας. 
 
Μάλιστα το πρώτο 6μηνο του 2022, το 25% όλων των δικύκλων (θερμικών και ηλεκτρικών) που ταξινομήθηκαν στην πρωτεύουσα Ταϊπέι ήταν ηλεκτρικά με σύστημα μπαταριών της Gogoro. 
 
Το δίκτυο ανταλλάξιμων μπαταριών της Gogoro στην Ταϊβάν μετρά 11.000 θέσεις σε 2.240 διαφορετικές τοποθεσίες.

Έπιασαν την Ελεωνόρα Ζουγανέλη με Vespa πάνω από το όριο αλκοόλ

Εξαιρετικά χαμηλά το όριο με τον νέο ΚΟΚ
Έπιασαν την Ελεωνόρα Ζουγανέλη με Vespa πάνω από το όριο αλκοόλ
Από το

motomag

12/12/2025

Εξαιρετικά χαμηλά είναι τα όρια πλέον με τον νέο ΚΟΚ και με τον σχολαστικό έλεγχο που γίνεται τώρα στην αρχή -με την εμπειρία να μας λέει πως μετά από κάθε αλλαγή έτσι κάνουν για λίγο καιρό- περισσότερες ειδήσεις θα έρχονται για επώνυμους που οδηγούν δίκυκλα.

Αυτή τη φορά ήταν η Ελεωνόρα Ζουγανέλη που ξημερώματα σήμερα της έγινε έλεγχος σε μπλόκο της Σταδίου και στην μέτρηση φάνηκε 0,15mg/l ποσότητα αλκοόλ. Στην επανάληψη λίγη ώρα αργότερα το όργανο μέτρησης έδειξε 0,10mg/l που είναι ακριβώς το όριο στα δίκυκλα, ισοδυναμώντας με ένα μικρό ποτήρι μπύρας και για αυτό της αφαιρέθηκε το δίπλωμα οδήγησης για 60 ημέρες, επιβλήθηκε πρόστιμο 350 Ευρώ και ακινητοποίηση της Vespa.

Αυτό σημαίνει πως πρακτικά ο νέος ΚΟΚ καθιστά μηδενική την ανοχή στο αλκοόλ για τις μοτοσυκλέτες.

Ένα μέτρο ιδιαίτερα αυστηρό.