70 Χρόνια Vespa στην Ελλάδα - 70 χρόνια Piaggio Francesco

Εορταστική εκδήλωση στις 2/11/2022
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/11/2022

Στις 2 Νοεμβρίου το απόγευμα, στο κατάστημα Piaggio Francesco Καλλιρρόης, γιορτάστηκαν τα 70 χρόνια ιστορίας της οικογένειας Μαντζουράνη που συνδέεται τόσο στενά με την ιταλική εταιρία Vespa και το θρυλικό μοντέλο της.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Piaggio Francesco:

"Η ιστορία της Piaggio στην Ελλάδα ξεκινά κάπως τυχαία, από τη συνάντηση του Βρετανού William Rees, του ιδιοκτήτη του ιπποδρόμου, με τον Enrico Piaggio στη θαλαμηγό του Αριστοτέλη Ωνάση, όπου η γνωριμία αυτή οδήγησε σε μια συνεργασία και ο Rees έγινε ο πρώτος αντιπρόσωπος της Piaggio στην Ελλάδα, και έτσι την ίδια χρονιά, δηλαδή το 1952, οι πρώτες Vespa έκαναν την εμφάνισή τους στην Αθήνα. Το πρώτο κατάστημα της Piaggio άνοιξε το 1953 στην Πανεπιστημίου. Την ίδια χρονιά ξεκινά και η σχέση της οικογένειας Ματζουράνη με την ιταλική εταιρία καθώς ο Σταύρος Μαντζουράνης ήταν ο δεύτερος άνθρωπος που προσέλαβε σαν υπάλληλο ο Rees στην εταιρία. Για να ξεκινήσει την εμπορική του σχέση με την Piaggio το '68 όταν άλλαξε ο αντιπρόσωπος και ο Σταύρος Μαντζουράνης ανέλαβε το κατάστημα στη λεωφόρο Συγγρού, για να δώσει αργότερα το όνομα του γιού του και έτσι να δημιουργηθεί η "Piaggio Francesco".

Το απόγευμα της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου, στο κατάστημα της Καλλιρρόης, έγινε μια μικρή εκδήλωση για να γιορταστούν τα 70 χρόνια ιστορίας της οικογένειας Μαντζουράνη που συνδέεται τόσο στενά με την ιταλική εταιρία και το θρυλικό μοντέλο της, και οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη νέα Vespa GTS, που ενσωματώνει την τελευταία τεχνολογία όπως το keyless σύστημα και τα led φωτιστικά αλλά διαθέτει και μια νέα ανάρτηση εμπρός."

Στο Gov.gr Wallet τα στοιχεία των Βαθμών Ποινής του Συστήματος Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών

Αφορούν όλες τις παραβάσεις που έχουν προσμετρηθεί την τελευταία πενταετία
gov.gr
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

20/11/2024

Mέσω του Gov.gr Wallet, είναι διαθέσιμες από σήμερα για τους οδηγούς οι πληροφορίες για τους βαθμούς ποινής, που προσμετρούνται στο Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών (ΣΕΣΟ).

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συνεργασίας των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου και του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Θάνου Πετραλιά, προστίθεται στην ψηφιακή άδεια οδήγησης στο Gov.gr Wallet νέα επιλογή με τίτλο "ΣΕΣΟ Παραβάσεις". Με αυτόν τον τρόπο, οι οδηγοί έχουν πρόσβαση στις παραβάσεις τους, που έχουν καταγραφεί στο ΣΕΣΟ τα τελευταία πέντε χρόνια, καθώς και στις τυχόν ειδοποιήσεις αφαίρεσης της άδειας οδήγησης.

Οι πληροφορίες αντλούνται από την εφαρμογή του Υπουργείου Μεταφορών "Βεβαίωση Βαθμών Ποινής στο ΣΕΣΟ" μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ανανεώνονται άμεσα κάθε φορά που ο πολίτης ανοίγει την επιλογή "ΣΕΣΟ Παραβάσεις" στο ψηφιακό πορτοφόλι του. Τα στοιχεία που εμφανίζονται αφορούν όλες τις παραβάσεις που έχουν προσμετρηθεί την τελευταία πενταετία, ανεξαρτήτως αν έχουν παραγραφεί ή όχι.

Επισημαίνεται ότι οι βαθμοί ποινής, όπως εμφανίζονται στο Gov.gr Wallet σχετικά με τις παραβάσεις στο ΣΕΣΟ, δεν έχουν αποδεικτική ισχύ και αποσκοπούν μόνο στην ενημέρωση των χρηστών για την οδηγική τους συμπεριφορά.

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της υπηρεσίας έγινε από το Υπουργείο Μεταφορών, τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να εγκαθιστούν την εφαρμογή Gov.gr Wallet απευθείας στο κινητό τους τηλέφωνο μέσω του App Store ή του Google Play, καθώς και μέσω του wallet.gov.gr. Οι βαθμοί ποινής στο Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών είναι το ενδέκατο έγγραφο που εντάσσεται στο Gov.gr Wallet. Είναι ήδη διαθέσιμα τα εξής έγγραφα: το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, το Δίπλωμα Οδήγησης, η Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας, η Ψηφιακή Κάρτα Ανεργίας (ΔΥΠΑ), το Σήμα Δακτυλίου για ελεύθερη πρόσβαση στον δακτύλιο της Αθήνας, τα στοιχεία οχήματος (MyAuto), η Ακαδημαϊκή Ταυτότητα, η Άδεια Ταχύπλοου Σκάφους, η Ασφαλιστική Ικανότητα e-ΕΦΚΑ, και τα Ζώα Συντροφιάς.