Carmelo Ezpeleta: Το μέλλον της φετινής σεζόν!

Carmelo Ezpeleta: Το μέλλον της φετινής σεζόν!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

30/4/2020

Μαζί με την ανακοίνωση ότι τρεις αγώνες των MotoGP ακυρώθηκαν, ο Carmelo Ezpeleta προχώρησε σε μια νέα δήλωση που εξηγεί όχι μόνο τους λόγους που οδηγήσαν σε αυτή την απόφαση, αλλά και τα σχέδια της διοργάνωσης για το μέλλον του πρωταθλήματος. “Μόλις ανακοινώσαμε την ακύρωση τριών αγώνων του παγκόσμιου πρωταθλήματος,” ανέφερε ο CEO της Dorna. “Οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είναι πως με τα δεδομένα της παρούσας κατάστασης και την στάση των Αρχών, είναι πολύ δύσκολο να ξεκινήσουμε τους αγώνες με θεατές στις κερκίδες τον Ιούλιο, ενώ παράλληλα είναι εξίσου δύσκολο σε αυτές τις πίστες να πραγματοποιηθούν αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Έτσι, αποφασίσαμε από κοινού με τους τοπικούς διοργανωτές αυτών των αγώνων να τους ακυρώσουμε απ’ το να τους αναβάλλουμε για αργότερα.”

Σχετικά με το γεγονός ότι θα είναι η πρώτη φορά που το Assen δεν θα υπάρχει στο πρόγραμμα, ο Ezpeleta είπε: “Η κατάσταση με τον κορωνοϊό είναι πρωτοφανής και έτσι δεν είχαμε άλλη επιλογή. Οι αρχές στην Ολλανδία έχουν απαγορεύσει τη διοργάνωση όλων των εκδηλώσεων μέχρι το τέλος του Αυγούστου και ήταν πραγματικά αδύνατο. Εκτός αυτού θα ήταν πολύ δύσκολο να διοργανώσουμε έναν αγώνα στο Assen χωρίς θεατές.”

Αυτή τη στιγμή το πρόγραμμα της Formula 1 έχει ήδη ανακοινωθεί, ενώ αυτό των MotoGP συνεχίζει να είναι στον αέρα και σχετικά με την τελική του μορφή ο CEO της Dorna είπε: Ο στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε τέλη Ιουλίου. Το πού και το πότε δεν έχει αποφασιστεί ακόμη. Είμαστε σίγουροι για το αρχικό μας πλάνο, το οποίο είναι να ξεκινήσουμε με τους αγώνες της Ευρώπης απ’ τα τέλη Ιουλίου μέχρι και το Νοέμβριο και να δούμε τι γίνεται στη περίπτωση που οι αγώνες εκτός Ευρώπης δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν μετά το Νοέμβριο. Στο χειρότερο σενάριο, αν δεν μπορούμε δηλαδή να ταξιδέψουμε εκτός Ευρώπης, θα προσπαθήσουμε για ένα πρωτάθλημα με τουλάχιστον 10 με 12 αγώνες απ’ τα τέλη Ιουλίου έως τα τέλη Νοεμβρίου.”

Σχετικά με την βοήθεια που έλαβε η Dorna απ’ την Bridgepoint, η οποία παρείχε 10.000 διαγνωστικά τεστ κορωνοϊού ο Ezpeleta είπε: “Δουλεύουμε πάνω στο θέμα των 10.000 τεστ που συμφωνήσαμε με την Bridgepoint. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα πρωτόκολλο για να δούμε πώς θα ήταν οι αγώνες χωρίς θεατές και με περιορισμένο αριθμό προσωπικού το οποίο θα έχει έρθει στη πίστα από διαφορετικά μέρη, με διαφορετικά μέσα και θα μένει σε διαφορετικά καταλύματα. Η διαδικασία θα είναι να εξετάζονται όλοι πριν φύγουν απ’ το σπίτι τους, έπειτα να επανεξετάζονται πριν φτάσουν στην πίστα και τέλος όταν επιστρέψουν πίσω. Αυτή είναι η ιδέα. Συνεργαζόμαστε με μια άλλη εταιρεία η οποία ανήκει στην Bridgepoint ώστε να πάρουμε τα 10.000 διαγνωστικά τεστ.”

Στο παρελθόν ο CEO της Dorna είχε αναφερθεί και στο ενδεχόμενο της διεξαγωγής διπλών αγώνων στην ίδια πίστα, ένα σενάριο το οποίο δεν έχει απορριφθεί. “Ίσως πραγματοποιήσουμε παραπάνω από έναν αγώνα σε μια πίστα, όχι όμως μέσα σε ένα αγωνιστικό τριήμερο αλλά σε δυο συνεχόμενα.”

Παρότι το πρωτάθλημα πραγματικά βρίσκεται στον αέρα, ο Ezpeleta και η διοργάνωση διατηρούν στενές επαφές με τους κατασκευαστές, τις ομάδες και τους αναβάτες, με τον Ισπανό πρόεδρο να αναφέρει: “Πριν από δύο εβδομάδες πραγματοποιήσαμε μια τηλεδιάσκεψη με τους κατασκευαστές και καταλήξαμε σε ορισμένα θέματα των τεχνικών κανονισμών του 2020 και του 2021, για όλες τις κατηγορίες. Μιλάω με όλους συχνά και αναφερόμαστε στα σχέδιά μας για το άμεσο μέλλον. Μερικοί απ’ τους αναβάτες μου τηλεφωνούν και χαίρομαι που συζητώ την κατάσταση μαζί τους. Όλοι είναι υγιείς και ανυπομονούν να ξεκινήσουν όσο πιο σύντομα γίνεται. Κατανοούν πώς η κατάσταση είναι διαφορετική και όλοι είναι χαρούμενοι που προσπαθούν να ξαναβρεθούμε στην πίστα όσο πιο γρήγορα γίνεται, αλλά σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Στο αρχικό μας πλάνο εξετάζαμε την πιθανότητα να μετακινούμαστε με αυτοκίνητα αν είναι απαραίτητο αλλά πιστεύω πώς μέχρι τον Ιούλιο και με πολλά μέτρα ασφαλείας, θα είναι εφικτές οι πτήσεις στην Ευρώπη.”

Ακόμη, ο Ezpeleta σε συνεννόηση πάντα με τους όλους όσοι παίρνουν μέρος στο πρωτάθλημα, κατέληξαν και στον ελάχιστο απαραίτητο αριθμό προσωπικού για την διεξαγωγή ενός αγώνα. “Μιλήσαμε με τις ομάδες και αποφασίσαμε ομόφωνα πως ο μέγιστος αριθμός προσωπικού για τις εργοστασιακές ομάδες θα είναι τα 40 άτομα, για τις δορυφορικές ή τις ιδιωτικές θα είναι 25, 20 για τις ομάδες τις Moto2 και 15 για αυτές της Moto3. Φυσικά, θα είναι παρόντες όλοι όσοι είναι υπεύθυνοι για τη μετάδοση του αγώνα, καθώς και ο ελάχιστος αριθμός των υπαλλήλων της Dorna που είναι υπεύθυνοι για την οργάνωση του αγώνα. Έτσι, φτάνουμε στα περίπου 1.600 άτομα. Δυστυχώς στη παρούσα φάση δεν θα υπάρχουν δημοσιογράφοι του Ειδικού Τύπου ή τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι. Ακόμη δεν είναι σίγουρο, αλλά ίσως να έχουμε φωτογράφους για να παρέχεται υλικό σε όλους.”

Το ίδιο ισχύει και για τα Motul WSBK με τον Ezpeleta να αναφέρει: “Επειδή πολλές πίστες που θα επισκεφτούμε για τους αγώνες των MotoGP φιλοξενούν και αγώνες των Superbike, το σενάριο είναι να πραγματοποιούνται τα Motul WSBK το αμέσως επόμενο αγωνιστικό τριήμερο μετά τα MotoGP.”

Τέλος, ο Ezpeleta έστειλε το μήνυμά του σε όλους τους φιλάθλους λέγοντας: “Ότι θα επιστρέψουμε είναι σίγουρο και θα επανέλθουμε δριμύτεροι μέσα απ’ αυτή τη κατάσταση. Δεν εργαζόμαστε μόνο πάνω στη φετινή σεζόν αλλά και στις επόμενες και προσπαθούμε να διατηρήσουμε τους αγώνες ζωντανούς, που είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα.”

 

Ετικέτες

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2025: Όλα έτοιμα για το MOTO SHOW 25-27 στη ΔΕΘ!

Στη Θεσσαλονίκη η καρδιά της μοτοσυκλέτας!
Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2025: Όλα έτοιμα για το MOTO SHOW 25-27 στη ΔΕΘ!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

18/4/2025

Γεμάτο και με ελάχιστες απουσίες θα είναι το περίπτερο 13 της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη που θα συγκεντρώσει την προσοχή του μοτοσυκλετιστικού κόσμου αμέσως μετά το ΠΑΣΧΑ!

Φέτος, όπως έχουμε πει, δεν θα γίνει Έκθεση Μοτοσυκλέτας στην Αθήνα από τον σύνδεσμο εισαγωγέων. Μετά την πολύ επιτυχημένη περσινή διοργάνωση, που είχε όμως και ένα ιδιαίτερα υψηλό κόστος, οδηγούμαστε σε μία παγίωση της διετίας για την μεγαλύτερη Έκθεση Μοτοσυκλέτας στα Βαλκάνια.

Υπό αυτό το πλαίσιο το MOTO SHOW 2025 στη Θεσσαλονίκη δεν εμποδίζει, ούτε αποτρέπει την μεγάλη Έκθεση Μοτοσυκλέτας που έτσι και αλλιώς δεν θα διοργανωνόταν φέτος, αλλά λειτουργεί συμπληρωματικά και δίνει την ευκαιρία σε όλους τους μοτοσυκλετιστές της Βόρειας Ελλάδας αλλά και τους επισκέπτες, να δουν από κοντά τα νέα μοντέλα.

Η ομάδα του MOTO που έχει μέλη και από την Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη έως και την Κρήτη, δεν θα λείπει φυσικά από το MOTO SHOW 2025 και θα είμαστε εκεί με το δικό μας περίπτερο όπου θα έχει τα αγαπημένα ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΟΤΟ, τεύχη και αναμνηστικά, όπως φυσικά και θα είμαστε εκεί για να γνωριστούμε από κοντά.

Πάνω από 6.000 τετραγωνικά θα καταλαμβάνουν τα περίπτερα των αντιπροσωπειών που θα είναι σχεδόν όλες εκεί, με τα νέα μοντέλα, ορισμένα από τα οποία έχουν μόλις έρθει στην Ελλάδα και κάποια από αυτά θα εμφανιστούν στο κοινό σε πανευρωπαϊκή πρωτιά! Χαρακτηριστικό είναι για το Suzuki DRZ για παράδειγμα, που η δημοσιογραφική παρουσίασή του θα γίνει τον Μάϊο αλλά η ελληνική αντιπροσωπεία εξασφάλισε μοτοσυκλέτες από την Ιαπωνία. Όπως αντίστοιχα το Tracer 9 που μόλις ήρθε στην Ελλάδα, πριν από δύο εβδομάδες.

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2025: Όλα έτοιμα για το MOTO SHOW 25-27 στη ΔΕΘ!
Στο μεγάλο κεντρικό περίπτερο της ΔΕΘ το MOTO SHOW 2025!

Η διοργανωτές του MOTO SHOW 2025 έχουν την εμπειρία από την προηγούμενη έκθεση μοτοσυκλέτας στην Θεσσαλονίκη και από τα αντίστοιχα MOTO SHOW που έχουν διοργανώσει στην Αθήνα και για μία μακρά περίοδο που δεν γινόταν Έκθεση Μοτοσυκλέτας υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Εισαγωγέων, ήταν και ο μόνος τρόπος να δει κανείς από κοντά τα νέα μοντέλα, να καθίσει στη σέλα τους και να τα επεξεργαστεί συγκριτικά το ένα, λίγα βήματα από το άλλο.

Το MOTO SHOW 2025 θα έχει και Test Rides επιλεγμένων μοντέλων με πλοηγό και ουραγό.

ΩΡΑΡΙΟ 10:00 – 21:00

Γενική είσοδος 7€

ΑΜΕΑ, ΠΑΙΔΙΑ έως 14 ετών ΔΩΡΕΑΝ

Δείτε τα νέα μοντέλα που θα υπάρχουν σίγουρα στο MOTO SHOW με τον κατάλογο να ανανεώνεται συνεχώς

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2025: Όλα έτοιμα για το MOTO SHOW 25-27 στη ΔΕΘ!