Alex Marquez - Πληροφορίες τον θέλουν να παραμένει στην Gresini και το 2025

Αν ο καπνός έχει και φωτιά, αυτή θα είναι η 3η σεζόν του Ισπανού με την περιφερειακή ομάδα της Ducati
motomagMotoGP – Ο Alex Marquez ανανέωσε με την Gresini για το 2025
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

27/6/2024

Σύμφωνα με πληροφορίες εκ των έσω που επικαλείται το Motorsport.com, ο Alex Marquez θα αποτελέσει και για το 2025 μέλος της δορυφορικής ομάδας της Gresini, η οποία ψάχνει ακόμη τον δεύτερο αναβάτη, που θα έρθει να καλύψει το κενό που άφησε ο αδερφός του, Marc, φεύγοντας για την εργοστασιακή Ducati.

Ο Alex Marquez έκανε το ντεμπούτο του στα “γαλάζια” το 2023, αφού πέρασε τρία χρόνια στο στρατόπεδο της Honda, τον πρώτο ως εργοστασιακό και τα άλλα δύο στην δορυφορική LCR-Honda. Η πίστα του Portimao ήταν αυτή που είδαμε για πρώτη φορά τον Alex Marquez, καβάλα στην Ducati GP22 της Gresini, με ομόσταυλό του τότε τον Fabio Di Giannantonio. Εκείνη την χρονιά, κατάφερε να σημειώσει δύο βάθρα, αλλά και δύο νίκες στους sprint αγώνες σε Silverstone και Μαλαισία.

Τη φετινή χρονιά ο Alex υποδέχτηκε τον αδερφό του, Marc Marquez, ως ομόσταυλό του στην Gresini. Κι αν ο Marc βρίσκεται πλέον τακτικά στο βάθρο, στους πρώτους 7 γύρους ο μικρός αδελφός έχει μείνει σχετικά πίσω, όσον αφορά τα αποτελέσματα, αναζητώντας ακόμη το πρώτο του βάθρο.

Αν οι πληροφορίες του Motosport έχουν βάση, το 2025 θα αποτελέσει την τρίτη χρονιά του Alex Marquez με την Gresini, η οποία παραμένει ως δορυφορική ομάδα της Ducati και του χρόνου. Καλύπτεται έτσι η μία εκ των δύο θέσεων της ομάδας, αφήνοντας ακόμη ανοιχτή τη δεύτερη που στο τέλος της σεζόν του 2024 θα παραχωρήσει ο Marc Marquez, που θα κατευθυνθεί στην εργοστασιακή Ducati, δίπλα στον Bagnaia.

EnduroGP 2024 - Ο Andrea Verona της GASGAS πήρε την νίκη την δεύτερη μέρα στο GP της Ιταλίας

Δύσκολες συνθήκες στην πίστα της Bettola, με την ξηρασία και την ζέστη να παίζει παιχνίδια με τα σύννεφα και την βροχή
Andrea Verona
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

25/6/2024

Μετά την καυτή πρώτη μέρα, όπου ο Josep Garcia κατάφερε να αψηφήσει τον δυνατό ήλιο για να πατήσει στο πρώτο σκαλί του βάθρου, η βροχερή και λασπώδης Κυριακή ήταν η μέρα που ο Andrea Verona θα κατάφερνε να πάρει την πολυπόθητη νίκη στο GP της πατρίδας του, δίνοντας χαρά στους Ιταλούς που βρέθηκαν εκεί για να τον υποστηρίξουν, μετά από μία εκπληκτική μάχη με τον Holcombe.

Η νύχτα του Σαββάτου έφερε μαζί με το φεγγάρι και μία ισχυρή καταιγίδα, η οποία έβρεξε για τα καλά την πίστα, αφήνοντας τη σκόνη του χώματος για την πρώτη ημέρα του τέταρτου γύρου του Enduro GP και αναγκάζοντας τις ομάδες σε νέες ρυθμίσεις των μοτοσυκλετών τους, για τις ολισθηρές και λασπώδεις συνθήκες της δεύτερης ημέρας, την Κυριακή. Για να γίνουν πιο εύκολα τα πράγματα, όλοι οι αναβάτες είχαν την ευκαιρία να κάνουν έναν γύρο, χωρίς χρονομέτρηση, πριν το απαιτητικό Enduro Test, το οποίο κρίθηκε ιδιαίτερα κρίσιμο, χάρη στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν. Οι αναβάτες που θα σημείωναν καλούς χρόνους εκεί, θα αύξαναν τις πιθανότητές τους για ένα καλό αποτέλεσμα και στον κυρίως αγώνα.

EnduroGP – Ο Andrea Verona πήρε την νίκη την δεύτερη μέρα στο GP της πατρίδας του

Ο Steve Holcombe της Honda Racing RedMoto Enduro Team ήταν αυτός που ολοκλήρωσε το MAXXIS Enduro Test άψογα, περνώντας πρώτος. Θέτοντας τον ταχύτερο χρόνο στον πρώτο γύρο, κατάφερε να αποκτήσει 4 ολόκληρα δευτερόλεπτα διαφορά από τον δεύτερο Andrea Verona της GASGAS Factory Racing, με τον Brad Freeman της Beta Factory Racing να συμπληρώνει το βάθρο, στην τρίτη θέση. Ο νικητής της προηγούμενης μέρας, Garcia, της Red Bull KTM Factory Racing είχε μία ατυχία πέφτοντας πάνω σε δέντρα, λάθος που του κόστισε σχεδόν 50 δευτερόλεπτα.

EnduroGP – Ο Andrea Verona πήρε την νίκη την δεύτερη μέρα στο GP της πατρίδας του

Γρήγορα, ο Garcia άφησε πίσω του τη δύσκολη στιγμή του, ξεκινώντας το ACERBIS Cross Test με στόχο να επιστρέψει στο γκρουπ των πρώτων. Στο μεταξύ ο Verona πέρασε μπροστά από τον Holcombe, περνώντας πρώτος την γραμμή για την ολοκλήρωση του πρώτου από τους τρεις συνολικά γύρους. Ταχύτερος στο POLISPORT Extreme Test και στο MAXXIS Enduro Test, πριν έρθει δεύτερος από τον Garcia στο ACERBIS Cross Test, ο Holcombe ολοκλήρωσε τον δεύτερο γύρο 18 ολόκληρα δευτερόλεπτα πίσω από τον Verona, στη δεύτερη θέση.

Διατηρώντας έναν δυνατό ρυθμό, ο Garcia είχε καταφέρει να σημειώσει μία απίστευτη επιστροφή, βρισκόμενος στην τρίτη θέση με μόλις έναν γύρο να απομένει. Τέταρτος ήταν ο Freeman, ενώ ο Antoine Magain της CH Racing Sherco συμπλήρωνε την πρώτη πεντάδα. Ο καιρός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη ακόμη, με καταιγιστική βροχόπτωση στον τρίτο γύρο και φέρνοντας εκ νέου αλλαγές στην κατάταξη.

Έχοντας πάρει τη νίκη σε POLISPORT Extreme Test και MAXXIS Enduro Test, ο Holcombe είχε τον ρυθμό να βρεθεί στην πρώτη θέση. Μία πτώση του Garcia, τον είχε φέρει στο πρώτο σκαλί του βάθρου με μόνο τον ACERBIS Cross Test αγώνα να απομένει για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του.

EnduroGP – Ο Andrea Verona πήρε την νίκη την δεύτερη μέρα στο GP της πατρίδας του

Από την άλλη, ο Verona, βρισκόμενος στο GP της πατρίδας του θα τα έπαιζε όλα για όλα, με τον Ιταλό να μάχεται μέχρι και το τέλος για την νίκη.

Βάθρο

Τελικώς, κατάφερε να εξασφαλίσει το πρώτο σκαλί του βάθρου, με ελάχιστη διαφορά από τον Holcombe, στα μόλις 46 εκατοστά του δευτερολέπτου. Ο Βρετανός της Honda αναγκάστηκε να αρκεστεί στη δεύτερη θέση, δείχνοντας εμφανώς απογοητευμένος. Λογικό αν σκεφτούμε ότι έχασε την πρωτιά κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια του, φτάνοντας τόσο κοντά κι όμως τόσο μακριά. Μία από τις καλύτερες προσπάθειες ήταν αναμφίβολα αυτή του Garcia, ο οποίος ολοκλήρωσε τη δεύτερη μέρα στην τρίτη θέση, μετά την πτώση που του στοίχισε σημαντικά σε χρόνο.

EnduroGP – Ο Andrea Verona πήρε την νίκη την δεύτερη μέρα στο GP της πατρίδας του

Καλή ήταν η μέρα και για τον Βέλγο αναβάτη της Sherco, Magain, ο οποίος εξασφάλισε ένα από τα καλύτερα αποτελέσματά του, εδώ και πολύ καιρό, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση. Ήταν ταυτόχρονα και επικεφαλής του τραίνου της Sherco, με τους Zach Pichon και Hamish MacDonald, επίσης αναβάτες του Γάλλου κατασκευαστή, να συμπληρώνουν την πέμπτη και έκτη θέση, αντίστοιχα.

EnduroGP – Ο Andrea Verona πήρε την νίκη την δεύτερη μέρα στο GP της πατρίδας του

Στο γυναικείο πρωτάθλημα Enduro, η Mireia Badia της RIEJU Factory Racing ήταν αυτή που πήρε τις νίκες και τις δύο ημέρες, κάνοντας το double και δείχνοντας ότι η λάσπη δεν την ενόχλησε στο ελάχιστο. Η ομόσταυλη της Badia, Rosie Rowett, έκανε το 1-2 για την RIEJU, μετά από μία σκληρή μάχη με την Elodie Chaplot  της Beta, που έκλεισε το βάθρο με μόλις τρία δευτερόλεπτα διαφορά. Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι Justine Martel (Beta) και Emelie Borg (Sherco).

Στην κατηγορία E1, ο Holcombe ήταν αυτός που αναδείχθηκε νικητής, μπροστά από τον Garcia στη δεύτερη θέση και τον τρίτο Pichon. Από την άλλη, στην E2 ήταν ο Verona αυτός που ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου, με τον Matteo Pavoni της Jet Zanardo Husqvarna δεύτερο. Ο Samuele Bernardini της Honda Racing RedMoto Enduro Team ολοκλήρωσε την πρώτη τριάδα, μετατρέποντας το βάθρο της E2 σε μία πλήρως ιταλική υπόθεση.

Απόλυτη κυριαρχία για τη Sherco στην E3, κάνοντας το 1-2. Πρώτος ήρθε ο Magain, με τον MacDonald να τον ακολουθεί στην δεύτερη. Τρίτος ήρθε ο Freeman με Beta.

EnduroGP – Ο Andrea Verona πήρε την νίκη την δεύτερη μέρα στο GP της πατρίδας του

Μετά και την ολοκλήρωση του τέταρτου γύρου του EnduroGP, πρώτος γενικής είναι ο Josep Garcia (KTM) με 144 βαθμούς. Δεύτερος, βρίσκεται ο Andrea Verona (GASGAS) με 134 βαθμούς, ενώ λίγο πιο πίσω στην τρίτη θέση έρχεται ο Steve Holcombe (Honda) με 128 βαθμούς. Καλύτερα τοποθετημένος αναβάτης της Beta είναι ο Brad Freeman με 85 βαθμούς στην τέταρτη θέση, ενώ πίσω του ακολουθεί ο Nathan Watson – επίσης με Beta – με τους 80 βαθμούς να τον φέρνουν στην πέμπτη θέση. Έκτος είναι ο Zach Pichon (Sherco) με 63 βαθμούς, ενώ οι 59 βαθμοί του Samuele Bernardini (Honda) τον φέρνουν στην 7η θέση. Ο Jamie McCanney (Husqvarna) έρχεται πιο πίσω, στην όγδοη με 55 βαθμούς. Την δεκάδα ολοκληρώνουν οι Hamish MacDonald (Sherco) και Matteo Cavallo (TM Racing) στην 9η και 10η θέση με 50 και 46 βαθμούς, αντίστοιχα.