EICMA 2023: Kawasaki Ninja 500 και Z500 - Περισσότερα κυβικά και πιο επιθετική σχεδίαση για το 2024 – [VIDEO]

Αποκτούν νέα LCD οθόνη και εκδόσεις SE με διαφορετικό και πιο πλούσιο εξοπλισμό
motomag EICMA 2023: Kawasaki Ninja 500 και Z500 - Περισσότερα κυβικά και πιο επιθετική σχεδίαση για το 2024 – [VIDEO]
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

7/11/2023

Για το 2024 η Kawasaki αυξάνει σε κυβισμό τον δικύλνδρο εν σειρά κινητήρα των μεσαίων Ninja, που από τα 399 πραγματικά και 400 ονομαστικά κυβικά ανεβαίνουν στα 451 πραγματικά και 500 ονομαστικά για τα Ninja 500 & Z500, αποκτώντας και νέα LCD οθόνη, πιο επιθετική σχεδίαση και εκδόσεις SE, στα πρότυπα των μεγαλύτερων αδερφών τους.

Ακολουθώντας το Eliminator 500, που παρουσιάστηκε νωρίτερα μέσα στην χρονιά, και ελέω Euro5+ προδιαγραφών τα Ninja 500 και Z500 αυξάνουν τα κυβικά τους, ενώ παραμένουν μέσα στα όρια της Α2 κατηγορίας διπλωμάτων.

Έτσι, τα δύο νέα μοντέλα τροφοδοτούνται από έναν τετράχρονο, δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα 451 κυβικών με 2ΕΕΚ και 4 βαλβίδες στον κύλινδρο. Η μέγιστη απόδοση φτάνει τους 44,36 ίππους στις 9.000 στροφές και τα 4,3 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.000 στροφές.

Kawasaki Z 500

Κοινό και στα δύο μοντέλα πέρα από τον κινητήρα είναι και το πλαίσιο τύπου χωροδικτύωμα με σπορ χαρακτηριστικά, με το μεταξόνιο να φτάνει τα 1.375 χιλιοστά. Το ύψος της σέλας είναι αρκετά χαμηλό στα 785 χιλιοστά, διευκολύνοντας τους αναβάτες κάθε αναστήματος να πατήσουν και τα δύο τους πόδια στο έδαφος. Το βάρος του Z 500 ανακοινώνεται στα 167 γεμάτα κιλά, με το supersport αδελφάκι του Ninja 500 να είναι ελαφρώς βαρύτερο στα 171 γεμάτα κιλά, και με το ρεζερβουάρ να έχει χωρητικότητα 14 λίτρων.

EICMA 2023: Kawasaki Ninja 500 και Z500 - Περισσότερα κυβικά και πιο επιθετική σχεδίαση για το 2024 – [VIDEO]

Οι αναρτήσεις βλέπουμε ένα συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι 41 χιλιοστών χωρίς ρυθμίσεις με διαδρομή 120 χιλιοστά, μπροστά, και μονό αμορτισέρ με διαδρομή 130 χιλιοστών και ρύθμιση προφόρτισης του ελατηρίου. Όσον αφορά την πέδηση, βρίσκουμε δύο δίσκους. Έναν μπροστά 310 χιλιοστών με δαγκάνα δύο εμβόλων και έναν πίσω 220 χιλιοστών επίσης με δαγκάνα δύο εμβόλων, με το ABS να ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό.

Kawasaki Z 500 & Ninja 500

Νέα για το 2024 είναι η μονόχρωμη LCD οθόνη με μαύρο φόντο και λευκούς αριθμούς, με δυνατότητα συνδεσιμότητας μέσω της εφαρμογής της Kawasaki “RIDEOLOGY THE APP”. Μέσω τις εφαρμογής ο αναβάτης μπορεί να διαχειριστεί τις κλήσεις του και την μουσική του, όπως επίσης και να διατηρήσει αρχείο με κάθε του βόλτα αλλά και των σέρβις του. Στις ενδείξεις της οθόνης περιλαμβάνεται και αυτή της οικονομικής οδήγησης, που ενημερώνει τον αναβάτη για το πότε οδηγεί συνετά.

Για τις ακριβότερες εκδόσεις SE η οθόνη είναι έγχρωμη TFT με αυτόματα ρυθμιζόμενη φωτεινότητα ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες φωτισμού και δυνατότητα συνδεσιμότητας μέσω της εφαρμογής της Kawasaki. Η θύρα φόρτισης USB ανήκει στον βασικό εξοπλισμό των SE, ενώ η ανάφλεξη είναι Keyless χάρη στο σύστημα KIPASS (Kawasaki’s Intelligent Proximity Activation Start System). Όλος αυτός ο επιπλέον εξοπλισμός έχει μία μικρή επίπτωση στο βάρος. Έτσι, το Z500 SE είναι 1 κιλό βαρύτερα στα 168 ονομαστικά κιλά, σε σχέση με την βασική έκδοση, όπως ισχύει και με το Ninja 500 SE που φτάνει τα 172 ονομαστικά κιλά.

EICMA 2023: Kawasaki Ninja 500 και Z500 - Περισσότερα κυβικά και πιο επιθετική σχεδίαση για το 2024 – [VIDEO]

Να σημειωθεί ότι η έκδοση SE μπορεί να περιλαμβάνει και άλλα αξεσουάρ από τον μακρύ κατάλογο της Kawasaki, όπως κάλυμμα σέλας συνεπιβάτη, προστατευτικά πλαισίου, προστατευτική σίτα ψυγείου κ.α. Αυτό, ωστόσο, εξαρτάται από την αγορά στην οποία θα πωλείται.

Τo Z500 έρχεται σε μία χρωματική επιλογή Metallic Spark Black/Metallic Matte Graphenesteel (BK1). Για την έκδοση SE οι χρωματικοί συνδυασμοί είναι δύο, οι Candy Persimmon Red/Metallic Flat Spark Black/Metallic Matte Graphenesteel Gray (RD1) και Candy Lime Green/Metallic Spark Black/Metallic Matte Graphenesteel Gray (GN2).

Το Ninja 500 θα είναι διαθέσιμο στον χρωματισμό Metallic Spark Black/Metallic Flat Raw Graystone (BK1). Για την SE οι χρωματικές επιλογές είναι οι Lime Green/Ebony (GN1) και Metallic Matte Dark Gray/Metallic Flat Spark Black/Metallic Moondust Gray (GY2).​

Ετικέτες

CFMOTO 450CL-C - Νέα έκδοση για "μοναχικούς καβαλάρηδες”

Μετά το cruiser, ακολουθεί και η έκδοση bobber που χαρίζει πιο επιθετική και άγρια εμφάνιση
motomagCFMOTO 450CL-C – Νέα έκδοση για μοναχικούς “καβαλάρηδες”
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

31/5/2024

Λίγο μετά την παρουσίαση του 450CL-C, η CFMOTO προσθέτει μια νέα έκδοση στην cruiser οικογένεια, με bobber χαρακτηριστικά, με το μονόσελο να ξεκαθαρίζει ότι μιλάμε για μοντέλο που απευθύνεται σε μοναχικούς αναβάτες.

Το 450CL-C Bobber χρησιμοποιεί την ίδια μονάδα ισχύος με το 450CL-C, την οποία έχουμε ήδη γνωρίσει από τα 450NK, 450SR-S και 450ΜΤ. Ο μοναδικός στην κατηγορία του δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 449 κυβικών, χάρη στη σειρά ανάφλεξης 270°, κρατά τους 40 ίππους στις 8.000 στροφές και τα 4,3 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.250 στροφές. Για τη μεταφορά της δύναμης στην άσφαλτο φροντίζει ένα κιβώτιο έξι σχέσεων, που συνεργάζεται με υγρό πολύδισκο συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης. Όπως και στο 450CL-C, έτσι και στο Bobber η τελική μετάδοση γίνεται με ιμάντα, κρατώντας ψηλά την σημαία της παράδοσης για την κατηγορία που ανήκουν.

CFMOTO 450CL-C – Νέα έκδοση για μοναχικούς “καβαλάρηδες”

Φρένα, αναρτήσεις έρχονται από το μοντέλο βάσης, όπως και το πακέτο των ηλεκτρονικών. Οι διαφορές εντοπίζονται στον σχεδιασμό της νέας μοτοσυκλέτας, με το 450CL-C Bobber να χάνει τη θέση του συνεπιβάτη. Στην θέση της έχει μπει ένα μεγάλο μαύρο -και για τους δύο χρωματισμούς- φτερό, ενώ η σέλα του αναβάτη αιωρείται πάνω από τον πίσω τροχό, με το μονό ρυθμιζόμενο ως προς την προφόρτιση ελατηρίου αμορτισέρ κρυμμένο περίτεχνα πίσω από τα καπάκια. Ταυτόχρονα, η απόσταση από το έδαφος της όμορφης εξωτερικά σέλας, με εξωτερικές ραφές και το λογότυπο της CFMOTO πάνω της, έχει ανέβει στα 715 χιλιοστά, από τα 705 του 450 CL-C. Το ίσιο τιμόνι είναι 20 χιλιοστά πιο μακριά από τα χέρια του αναβάτη, για ένα περισσότερο σπορ εργονομικό τρίγωνο, σε σύγκριση με αυτό της έκδοσης βάσης. Χάρη στα λιγότερα πλαστικά και την απουσία μαρσπιέ και σέλας συνεπιβάτη, το 450CL-C Bobber είναι ολίγον τι ελαφρύτερο, σταματώντας την ζυγαριά στα 177 γεμάτα κιλά.

CFMOTO 450CL-C – Νέα έκδοση για μοναχικούς “καβαλάρηδες”

Από τις δύο χρωματικές επιλογές, Ivory White και Nebula Black, αυτή που έκανε σε εμάς την πιο δυνατή εντύπωση οπτικά, είναι η πρώτη. Η αντίθεση του μαύρου των γραφικών στο κρεμ λευκό ρεζερβουάρ, χαρίζει πόντους στην εμφάνιση, με το όνομα “CLC” γραμμένο σε όμορφη γραμματοσειρά. Για την ώρα, η CFMOTO δεν έχει ανακοινώσει αν το νέο 450 CL-C Bobber θα έρθει προς τα μέρη μας, ενώ για την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή του ούτε για την αγορά της Κίνας, όπου και πρωτοπαρουσιάστηκε.

CFMOTO 450CL-C – Νέα έκδοση για μοναχικούς “καβαλάρηδες”
Ετικέτες